Devletin imkânları vatandaşın hizmetinde

Devletin imkânları vatandaşın hizmetinde

Devletin imkânları vatandaşın hizmetinde

Devletin imkânları vatandaşın hizmetinde  
 

Aksaray Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla depremzedelerin bütün ihtiyaçları karşılanıyor.  
 

“Asrın felaketi” olarak adlandırılan Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat Pazartesi saat 4.17'de 7,7; Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından deprem bölgesi ve Aksaray’a gelen depremzedelerin ihtiyaçların karşılanması için önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor.  
 

Aksaray Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Valilik koordinasyonunda başlatılan yardım kampanyasında vakıf çalışanları ve gönüllüler ile tam koordinasyon ile önemli çalışmalar yürütüyor.
 

KYK yurtlarında kalan misafir depremzedeler ile Aksaray’da evlere yerleşen depremzedelerin kayıt ve ihtiyaçları için 7 gün boyunca hizmet veren SYDV görevlileri; depremzedelerin bildirdiği ihtiyaçları temin ederek bildirdikleri adreslerde ve kaldıkları yurtlarda kendilerine teslimlerini gerçekleştiriyor.  
 

SYDV bünyesinde oluşturulan ekipler dezenformasyonun önüne geçmek için evlerde kalan depremzedelerin T.C kimlik numaraları üzerinden kayıtlarını gerçekleştiriyor. Adres bilgileri alınan depremzedelerin giysi, gıda, hijyen kitleri v.b ihtiyaç talepleri alınarak sistem üzerinden SYDV’nin ilgili birimlerine aktarılıyor. Talep listeleri SYDV’nin 2 ayrı deposundan temin edilerek kısa süre içerisinde bildirilen adreslere dağıtım ekibi tarafından teslim ediliyor.
 

Yurtlarda misafir edilen depremzedeler için oluşturulan SYDV ekipleri; kayıt bilgileri ve talep listesi oluşturularak belirtilen ihtiyaçları temin edip misafir depremzedelerin yurtlarda kaldıkları odalarında teslimlerini gerçekleştiriyor.  
 

En büyük destekçimiz halkımız
 

Devletin tüm imkanları ile vatandaşlarının yanında olduğu belirtilirken; yürütülen çalışmalara hayırsever Aksaraylıların maddi manevi katkı sunduğu bildirildi. Süreçte yurt dışında yaşayan Aksaraylı gurbetçilerinde depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için yardım malzemesi yüklü tırları deprem bölgelerine ve Aksaray’a gönderirken, Aksaray SYDV’ye nakdi bağışta bulunarak önemli maddi destek sağladı. Aksaray’da vatandaşların SYDV’na giysi, gıda v.b ihtiyaç maddeleri bağışında bulunduğu bu malzemelerinde tasnif edilerek depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanıldığı bildirildi.
 

Yaşanan felaketin ardından Aksaray’ın tüm kurum ve kuruluşları, STK ve gönüllüleri ile  tek yürek olduğu, acıların paylaşılması yaraların sarılması hususunda birlik ve beraberliğin öneminin büyük olduğu bildirildi.  
 



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri