30.7° / 13°

Devrilen otomobilinde cesedi bulunan Samet’in babasının kimlik şüphesi

Devrilen otomobilinde cesedi bulunan Samet’in babasının kimlik şüphesi

Devrilen otomobilinde cesedi bulunan Samet’in babasının kimlik şüphesi
Tarih: 16.01.2025 13:32 Güncelleme: 16.01.2025 13:32

Yusuf ÇINAR/ÇORUM, (DHA)- ÇORUM'da kaybolduktan 5 gün sonra devrilen otomobilinde Samet Şeker'in (22) ölü bulunmasına ilişkin soruşturma sürerken, kız arkadaşı M.S.'ye ait kimlik olay yerinde bulundu. Şeker'in babası Esat Şeker, "Olaydan 113 gün sonra bu nüfus cüzdanının bulunması olayı bambaşka yöne götürdüğüne olan inancımı artırmıştır" dedi.

Çorum'da 22 Eylül 2024'te 06 DA 0069 plakalı otomobiliyle birlikte kaybolan Samet Şeker, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve arkadaşlarından oluşan 50 kişilik bir ekiple, kent genelinde arandı. Aramalar sonucunda Şeker kaybolduğu tarihten 5 gün sonra Çorum-İskilip yolu üzerinde bir evin bahçesinde devrilmiş haldeki 06 DA 0069 plakalı otomobilin içerisinde ölü bulundu.

EN SON KIZ ARKADAŞI İLE İLETİŞİME GEÇMİŞ

Şeker'in ailesi şikayetçi olurken, Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Esat Şeker, olayın 'kaza' olarak nitelendirilemeyeceğini, oğlunun bir cinayete kurban gitmiş olabileceğinden şüphelendiğini ifade etti. Soruşturma kapsamında Samet Şeker'in kaybolmadan önce en son iletişime geçtiği kişi olan kız arkadaşı M.S., Samet'in arkadaşı E.D. ile M.S.'nin kız arkadaşı R.U. ile ağabeyi R.U. ve kuzenleri M.T. ve C.G.'nin ifadelerine başvuruldu.

KANLI KİMLİK BULUNDU

Olayla ilgili Samet Şeker'in kesin ölüm sebebine dair otopsi raporları beklenirken, otomobilin bulunduğu noktada bağ evi bulunan A.D., evin bahçesinde çalışırken M.S.'ye ait kimlik buldu. Durumu aileye bildiren A.D., daha sonra olayla ilgili soruşturmaya dahil edilmek üzere M.S.'ye ait kimliği Çorum İl Emniyet Müdürlüğü'ne teslim etti.

'YAŞANAN SON GELİŞME, İDDİAMIZI GÜÇLENDİRDİ'

Samet Şeker’in babası Esat Şeker, "Olay yerinde yaptığımız onca incelemelerimiz ve alınan ifadelerdeki çelişkiler ve malum olaydan 113 gün sonra bu nüfus cüzdanının bulunması olayı bambaşka yöne götürdüğüne olan inancımı artırmıştır. Olay yeri trafik kazası raporu düzenlese de kaza yerine uygun hiçbir delil ve materyal bulunmamış olması dikkat çekicidir. Olay yerindeki ilk bulgular da olayın cinayet olma olasılığını daha çok güçlendirmiştir. Olayı Çorum İl Emniyet Müdürlüğümüz ekipleri ile Çorum Başsavcılığının titizlikle sürdürdüğüne inancımız tam. Ancak birileri olayı özellikle ve kesin bir dille sıradan trafik kazası gibi adeta gösterme gayretlerini de üzülerek müşahede etmekteyiz. Bu bizi daha çok üzmektedir. Samet, tek oğlum, her şeyimdi. Onu her şeyden koruyarak vatana, devlete hayırlı bir evlat olarak yetiştirdim. Daha vatani görevini de yeni bitirip, gelmiş işe de başlamıştı. Oğlum yaramaz birisi olsa, kaza der geçerdim. Ama oğlum öyle birisi değildi. Ne olduysa o kızla tanıştıktan sonra oldu. Olaydaki tüm şüpheliler, bildiklerini doğru şekilde açıklamak zorundadırlar. Bunu böyle düşünüyorum ve inanıyorum ki adalet mutlaka yerini bulacaktır" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9404,89%1,12
  • DOLAR

    39,84% 0,32
  • EURO

    46,74% 0,42
  • GRAM ALTIN

    4197,30% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6738,60% -1,07
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Bursa'da çöplükteki yangın ormana sıçradı
TBMM Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonu üyeleri, Giresun'da fındık bahçele...
Profesör Keskin: Keneye çıplak elle dokunmak riskli
16 yaşındaki kızının kullandığı traktörün devrilmesiyle öldü
İstanbul - Bakan Bolat: Türkiye Yüzyılı'nı ulaştırmanın, ticaretin, lojistiği...
Çanakkale’deki otluk yangını 1,5 saatte söndürüldü
A Milli Erkek Voleybol Takımı, Bulgaristan'ı 3-0 mağlup etti
Manisa'da orman yangını (4)
Bolu'da orman yangını (4)
Gaziantep’te orman yangını (2)
Erzurum'da taş ocağında göçük: 3 ölü (3)
Denizde boğulan Alperen, son yolculuğuna uğurlandı
Sakarya’dan Bilecik’e sıçrayan orman yangını; Köprücek köyünde 10 ev yandı (...
Aydın’da orman yangını (2)
İstanbul- Ticaret Bakanı Ömer Bolat Türkiye- Karadağ Yuvarlak Masa Toplantısı...

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Erzurum'da taş ocağında göçük: 3 ölü (3)

Denizde boğulan Alperen, son yolculuğuna uğurlandı

Sakarya’dan Bilecik’e sıçrayan orman yangını; Köprücek köyünde 10 ev yandı (2)

Aydın’da orman yangını (2)

İstanbul- Ticaret Bakanı Ömer Bolat Türkiye- Karadağ Yuvarlak Masa Toplantısı'na katıldı

Sakarya’dan Bilecik’e sıçrayan orman yangını; Köprücek köyünde 10 ev yandı

Osmaniye'de TIR ile otomobil çarpıştı; 1 ölü

Birlikte içki içtikleri kişiyi öldürüp, 'kanepeden düştü' diye ihbarda bulundular; 3 göz...

İstanbul- Şile'de denize girmek yasaklandı

Ümit Özdağ: Hem TBMM'de hem de Türkiye’yi yöneten kadrolar içerisinde olacağız

Bakan Kacır: Antarktika'da kalıcı ‘Türk Bilim Üssü’ kuracağız

Bakan Göktaş: 5 bin 777 olan engelli kamu çalışanı sayısını 73 bin 800’e çıkardık

Balıkesir'de orman yangını (2)

İzmir Bornova'da orman yangını (6)

Sivasspor’un yeni başkanı Gökhan Karagöl oldu

Tekirdağ'da karaya oturan kuru yük gemisini kurtarma çalışmaları 4'üncü gününde

Tarlada bulup oynadığı tabancanın ateş almasıyla kendini vuran 6 yaşındaki çocuk, öldü

Aydın'ın Bozdoğan'da maki yangını

Fatih Erbakan: İsrail, İran'a saldırarak dünyaya ve Türkiye'ye 'sıra size de gelecek' me...

Türk Kara Kuvvetleri 2 bin 234 yaşında (2)

Bursa’da doğal gaz kaynaklı patlama: 4 yaralı