2.7° / -3.2°

Diyarbakır - Abdullah Zeydan’a 3 yıl 9 ay hapis /Video eklendi

Diyarbakır - Abdullah Zeydan’a 3 yıl 9 ay hapis /Video eklendi

Diyarbakır - Abdullah Zeydan’a 3 yıl 9 ay hapis /Video eklendi
Tarih: 11.02.2025 12:20

Seyfettin EKEN-Gıyasettin TETİK-Selim KAYA/DİYARBAKIR, (DHA)- VAN Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan, Diyarbakır'da 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada ‘Terör örgütüne yardım etmeye teşebbüs’ suçundan 3 yıl 9 ay hapse çarptırıldı.

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan'ın, 'Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek' ve 'Basın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından yargılandığı dava, Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Zeydan, duruşmaya katılmadı. Avukat Mahsuni Karaman'ın dosyadan çekilmesi üzerine, Mehmet Emin Aktar dosyaya avukat olarak katıldı. Aktar, savunma yapmak için süre talebinde bulundu. Yargılamayı uzattığı gerekçesiyle bu talep mahkeme heyeti tarafından reddedildi. Aktar, reddihakim talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, bu talebin hüküm verilmesini engelleme amacıyla olduğuna karar vererek bu talebi de reddetti.

Mahkeme heyeti, Abdullah Zeydan hakkında ‘Terör örgütüne yardım etmeye teşebbüs’ suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Kararda, “Abdullah Zeydan hakkında, her ne kadar silahlı terör örgütüne üye olma suçundan cezalandırılması iddia ve talebiyle kamu davası açılmış ise de sanığın 04/10/2015 tarihli eyleminin bir bütün olarak silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme olarak kabulü ile suçun işleniş biçimi ve özelliği, sanığın kastı ile suç sebep ve saikleri nazara alınarak eylemine uyan TCK’nın 314/3 ve 220/7 maddesi delaletiyle TCK’nın 314/2 maddesi gereğince takdiren ve teştiden 6 yıl hapisle cezalandırılmasına, sanığın eylemlere katkısı ve eylem sayısı nazara alınarak takdiren 1/3 oranında indirim yapılarak 4 yıl hapisle cezalandırılmasına, sanığın suçu, terör suçu sayılması nedeniyle verilen cezadan 1/2 oranında artırım yapılarak 6 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına, sanığın eyleminin teşebbüs aşamasında kalması kalmış olması sebebiyle 1/4 oranında indirim uygulanarak 4 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına, sanığın yargılama sürecindeki davranışları olumlu olduğundan cezasından takdiren 1/6 oranında indirim yapılarak 3 yıl 9 ay hapis ile cezalandırılmasına” ifadelerine yer verildi.

Mahkeme heyeti, verilen kararın gerekçesinin tebliğinden itibaren 2 hafta içerisinde mahkemeye verilecek bir dilekçe ile veya zabıt katibine beyanda bulunmak ve bu beyanın tutanağa geçirilmesi suretiyle veya en yakın Ağır Ceza Mahkemesi aracılığıyla dilekçe gönderilmesi suretiyle Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi nezdinde temyiz kanun yoluna başvurulabileceğine, bu süre içerisinde başvurulmadığı takdirde kararın kesinleştirilerek infaza verileceğine karar verdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI


  • BIST 100

    9847,23%0,01
  • DOLAR

    36,04% 0,14
  • EURO

    37,24% 0,30
  • GRAM ALTIN

    3357,07% -0,22
  • Ç. ALTIN

    5475,91% 0,60
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Manisa FK - Kocaelispor / Ek fotoğraflar
Galatasaray, Arda Ünyay’ı renklerine bağladı
Kırıkkale’de evde çıkan yangında mahsur kalan kadın öldü
Metro hattının duvarına çarpan otomobilin sürücüsü öldü (2)
Sağlık ekipleri Eymen bebek için seferber oldu
Çorum FK - Yeni Malatyaspor: 2-0
UWW’den Levent Şen’e görev
Trabzonspor’da iki ayrılık
Manisa FK - Kocaelispor / Fotoğraflar
Bakan Uraloğlu, Cenevre'de temaslarını sürdürüyor
Eyüpspor, Eyüp Aydın için kiralama teklifi yaptı
Kamu Başdenetçisi Akarca: Kurumumuza 2024'te ulaşan şikayet başvurularında yü...
Mardin'de, 25,5 ton sahte toz deterjan ele geçirildi
Düzce'de 2 katlı metruk ev alev alev yandı
İstanbul - Kartal’da 4 gündür kayıp olan Müslüm Gedik, inşaatta ölü bulundu

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Eyüpspor, Eyüp Aydın için kiralama teklifi yaptı

Kamu Başdenetçisi Akarca: Kurumumuza 2024'te ulaşan şikayet başvurularında yüzde 18,68 i...

Mardin'de, 25,5 ton sahte toz deterjan ele geçirildi

Düzce'de 2 katlı metruk ev alev alev yandı

İstanbul - Kartal’da 4 gündür kayıp olan Müslüm Gedik, inşaatta ölü bulundu

Trabzonspor'un yeni transferi Tim Jabol-Folcarelli, Trabzon’a geldi

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, UEFA Başkanı Ceferin ile bir araya geldi

Edirne'de 2 otomobil çarpıştı: 3 yaralı

BTK Başkan Yardımcısı Kahveci: ‘Yapay zeka çalışmalarını takip ve koordinasyon komitesi’...

İstanbul - Büyükçekmece’de arızalanan TIR'ın altına giren sürücü, hareket eden TIR'ın al...

Bakan Işıkhan'dan emekli bayram ikramiyeleri ile ilgili açıklama

Bakan Yardımcısı Yılmaz: Engelli bireylerin sanat ve kültür ile buluşmasında dünyaya örn...

Karşıyaka - Galatasaray / Fotoğraflar

Profesör Orhan Tatar: Ege'de sismik aktivite 2 bine ulaştı

Akrabasını tüfekle yaraladı, evine girerken yakalandı

Kayseri’de komşular arasında kavga: 3 yaralı

Yabancı uyrukluları kaçak olarak çalıştıran 3 şüpheliye gözaltı

Sarıyer'de cansız bedeni bulunan Velat Can, Diyarbakır’da toprağa verildi

Sarıyer'de cansız bedeni bulunan Velat Can, Diyarbakır’da toprağa verildi / Ek fotoğrafl...

Galatasaray – Fenerbahçe derbisinin tarihi belli oldu

Balıkesir'de 11 kişinin öldüğü mühimmat fabrikasındaki patlamada 4 sanığa 15’er yıla kad...