28.6° / 13.8°

DMD hastası Doruk Efe’nin Samsunspor aşkı engel tanımıyor

DMD hastası Doruk Efe’nin Samsunspor aşkı engel tanımıyor

DMD hastası Doruk Efe’nin Samsunspor aşkı engel tanımıyor
Tarih: 07.01.2025 13:03 Güncelleme: 07.01.2025 13:03

DMD hastası Doruk Efe’nin Samsunspor aşkı engel tanımıyor

Gökhan İÇKİLLİ / SAMSUN, (DHA)- SAMSUN’da 7’nci sınıf öğrencisi Doruk Efe Taşdemir (13), Duchenne Kas Distrofisi (DMD) hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalye ile yaşamını sürdürüyor. Ancak bu durum onun Samsunspor sevgisine engel olmuyor. DMD hastalığı ile mücadele eden Doruk Efe, takımına olan desteği ve yaşadığı anılarla hastalığını unutuyor.

Samsunspor’un iç sahada oynadığı tüm maçları tribünden takip eden Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencisi Doruk Efe, DMD hastalığına 12 yaşında yakalandı. Ayağındaki tarak parmağının çatlaması sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olan Doruk Efe; fizik tedavi, yüzme ve spor aktiviteleri ile hastalığını yavaşlatmaya çalışıyor.

‘SAMSUNSPOR SEVDAM BABAMDAN BAŞLADI’

Büyük bir Samsunspor aşığı olduğunu ifade eden Doruk Efe Taşdemir, “Küçük yaşlardan itibaren babam beni maçlara götürüyor. Samsunspor taraftarıyım. Bu sezon Samsun’daki hiçbir maçı kaçırmadım. Her maça destek için gidiyorum. Samsunspor sevdam babamdan başladı. İlk maça gittiğimde çok heyecanlıydım. Tribüne çıkarken merdivenler var ama rampa yok” dedi.

‘SAMSUNSPOR, LİGİ İLK 10 İÇİNDE BİTİRECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM’

2020 yılında takımla olan bir anısını anlatan Doruk Efe, “Samsunspor - Ankaraspor maçı öncesi son antrenmandı. Samsunspor’un o dönemki antrenörü Ertuğrul Sağlam ile çok yakın olduğum için antrenmana çağırdığında gittik. Takımdaki oyunculara Ankaraspor maçı kazanmaları taktirde baklava ısmarlayacağımı söylemiştim. Takım da maçı kazandı ben de baklava ısmarladım. Taraftarlarımız asla desteklerini bırakmasın. Buradan da takım kaptanı Zeki ağabeyden, tüm takım imzalı forma istiyorum. Samsunspor’un lig sıralamasında büyük ihtimalle ilk 10 içinde ligi bitireceğini düşünüyorum” diye konuştu.

BABA TAŞDEMİR: DMD HASTALIĞI İLE CİDDİ ÇALIŞMALAR VAR AMA İLAÇ YOK

Oğlunun hastalığı hakkında bilgi veren baba Cemil Taşdemir (61), “Doruk 12 yaşına kadar yürüdü. Rahatsızlığından dolayı 12 yaşında tekerlekli sandalyeye geçti. Bu, tedavisi olmayan bir hastalık. Çocuğumun hastalığı Duchenne Kas Distrofisi (DMD). Şu anda fizik tedavi, yüzme, spor aktiviteleri ile hastalığını yavaşlatmaya çalışıyoruz. Ayağındaki tarak parmağı çatladı ve o korkusundan dolayı daha da ayağa kalkmadı. Şu anda da tekerlekli sandalyeye düştü. Dünya genelinde bu hastalık üzerine çok ciddi çalışmalar var ama Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) onay almış bir ilaç yok. Sağlık Bakanlığımızdan da onay alınmış bir ilaç yok. Bekliyoruz. Bu hastalık Türkiye’de de bayağı var” dedi.

‘BİZİM TEK SEVDAMIZ SAMSUNSPOR’

Ailece Samsunspor sevdalısı olduklarını ifade eden baba Taşdemir, “Ben kendim Samsunsporluyum. Bizim başka bir takımımız yok. Gençliğimden beri Samsunspor sevdalısıyım. Bütün maçlarına, deplasmanlara gitmişimdir. Şimdi de oğlumla gidiyorum. Samsun’daki bütün maçlara gidiyoruz. Samsunspor’un yakın illerde deplasman maçı lduğu zaman da arada gidiyoruz. Bizim tek sevdamız Samsunspor” diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

- Doruk Efe Taşdemir’in odasından detay

- Doruk Efe’nin ders çalışması

- Doruk Efe Taşdemir ile röportaj

- Babası Cemil Taşdemir ile röportaj

  • BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
3 motosiklet ve otomobilin karıştığı kaza kask kamerasında
Yolcu treni, sürücüsünün raylara bırakıp kaçtığı otomobile çarptı
Ordu’da şüpheli ölüm soruşturmasında 1 kişi tutuklandı
ABD - Türkiye / Ek fotoğraflar
İstanbul - Avcılar'da 6 katlı binada kısmi çökme; çevresindeki binalar tahliy...
Hatay'da motosiklet ile otomobilin çarpıştığı kaza kamerada; 1 ölü, 1 yaralı
Hafif ticari araç yol ayrımındaki bariyere çarptı; 2 yaralı
Bursa'da bıçaklı kavga: 2 yaralı
ABD - Türkiye maçı için Amerika kıtasındaki Türkler maça akın etti
Edirne’de otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 ölü
Fenerbahçe Beko - Bahçeşehir Koleji: 91-89
Konya'da motosiklet devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Aydın’da rüşvet alan gassal tutuklandı
İstanbul - İş insanı Asım Kibar hayatını kaybetti
Aydın'da iki otomobilin çarpıştığı kaza kamerada: 5 yaralı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Fenerbahçe Beko - Bahçeşehir Koleji: 91-89

Konya'da motosiklet devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

Aydın’da rüşvet alan gassal tutuklandı

İstanbul - İş insanı Asım Kibar hayatını kaybetti

Aydın'da iki otomobilin çarpıştığı kaza kamerada: 5 yaralı

ABD - Türkiye / Fotoğraflar

Aydın'da iki otomobilin çarpıştığı kaza kamerada: 5 yaralı / Ek fotoğraflar

Sivas'ta minibüs nehir yatağına düştü: 4 yaralı

İskeleden denize atlayan Abdulhamit boğuldu, onu kurtarmak isteyen kişi son anda kurtarı...

İstanbul - Ataşehir’de Pitbull'un 7 yaşındaki çocuğa saldırdığı anlar kamerada: 2 şüphel...

Siirt’te düğün salonunda 1 kişinin öldüğü silahlı saldırı anı kamerada

Kayıp ortaokul öğrencisi Burak'ı 94 kişilik ekip arıyor (6)

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in annesi vefat etti

Tarlada selfi yaparken üzerinde kene olduğu fark etti

Fransa Açık'ta şampiyon Coco Gauff

Kayıp ortaokul öğrencisi Burak’ı 94 kişilik ekip arıyor (5)

Cadde ortasında başından vurularak öldürüldü

Altyapı çalışmasında 1500 yıllık mozaik bulundu

İstanbul - Bayramın ikinci gününde Adalar'a ziyaretçi akını

Ağaçta iki gün mahsur kalan kedi yavrusunu itfaiye ekipleri kurtardı

İzmir’de balonlar kanser tedavisi gören çocuklar için uçturuldu