Doğalgaz depolama çalışmaları ekim yapılan arazileri ikiye böldü,çiftçi isyan etti

Doğalgaz depolama çalışmaları ekim yapılan arazileri ikiye böldü,çiftçi isyan etti

SULTANHANI DOĞALGAZ DEPOLAMA ÇALIŞMALARI
Borular tarlaları ikiye böldü, çiftçi ekim yapamıyoruz diyor.

Tuz Gölü Yeraltı Doğal Gaz Depolama Projesi Genişletme çalışmaları nedeni ile bölge çiftçisi bu çalışmalardan olumsuz etkilendiklerini belirttiler. 


ARAZİ SAHİPLERİ ÇALIŞMALARDAN ŞİKAYETÇİ 
Hirfanlı Barajından Tuz Gölü Yeraltı Doğal Gaz Depolama Projesi Genişletme alanına getirilecek Tatlı su Hattı çalışmaları başladı. Depolama Tesisi ile Hirfanlı Barajı arasında Yaklaşık 150 Kilometre civarında Boru hattı döşenerek Tesise Su Getirilecek. Devam eden Doğalgaz depolama tesisi çalışmaları nedeniyle Tarla sahipleri çalışmalardan şikayetçi oldular. Haber servisimize ulaşan Vatandaşlar Yaptıkları açıklamalarda “Genişletme çalışmalarının başlaması ile birlikte tarlalarımızın bir kısmına Kuyu yapılacağını söylediler, tarlamın bir yarısında çalışma var diğer yarısı belirsiz, eksek bir dert ekmesek ne yapacağız, kimi tarlalardan yol geçerek bölünmekte, Birde Uçtan uca Boru hattı döşemek için tarlalarımızın altını üstüne getirdiler görüyorsunuz bir uçtan görünmeyen diğer uca dek borular bırakılmış durumda hat geçen bütün vatandaşların arazileri şuan ikiye bölünmüş durumda bu çiftçi nereden geçip te arazisini ekip biçecek bu çiftçi perişan, bizleri düşünen hiç kimse yok bu sesimizi kim duyacak” diyerek sorunlarını dile getirdiler. 

DEV SU BORULARI’NIN BİRLEŞTİRME İŞLEMLERİNE BAŞLANILDI 

Tesisten itibaren Yaklaşık 20 Kilometre uzunluktaki alanda boru birleştirme işlemleri tamamlandı. Arazi üzerinde açıkta duran hattın yeraltına nezaman alınacağı konusunda bir bilgiye ulaşılamadı. Tesisten başlanarak Hirfanlı barajına kadar olan mesafede Boru hattı birleştirme işlemi yapılarak Döşenen Hattan Getirilecek su ile Depolama Tesisinin bulunduğu bölgede Kuyu açma çalışması yapılacak. Barajdan boru hattıyla kuyulara gelen su ile yaklaşık bin 500 metre derinlikteki tuz tabakasını eritme işlemi yapılacak. Eritme işleminden sonra suyun, tuz oranı Tuz Gölü ile aynı seviyeye getirildikten sonra Tuzlu su Yine boru hattı ile Tuz gölüne bırakılacak. Depolama tesisinde gözlemlerimize göre Hali hazırda 3 Kuyuda Sondaj çalışmaları devam ediyor. Tatlı su boru hattının tamamlanması ile birlikte Sondaj çalışmalarının hızlanacağı ve Toplamda 45 kuyunun daha açılmasının hedeflendiği ve Tamamlanan kuyularla birlikte kuyu sayısının 60’a tamamlanması öngörüldüğü öğrenildi. Genişletme Projesinin 2023'ün son çeyreğinde tamamlanmasının planlanmakta olduğu, yeni kuyu ve tesis İnşa aşamasının tamamlanmasından sonra, Proje için yaklaşık 30 yıllık bir işletme dönemi öngörüldüğü belirtildi.

Haber İbrahim Amaç

 

<a target="_blank" href="http://www.aksarayhaberleri.gen.tr/">Aksaray haber</a>



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri