Doğu Türkistan mitinginde,740 kişilik ASÜ öğrencileri damga vurdu

Doğu Türkistan mitinginde,740 kişilik ASÜ öğrencileri damga vurdu


Aksaray'da Çin zulmüne tepki olarak yapılan mitinge Üniversite öğrencileri damgasını vurdu. ASÜ 'de okuyan 9 kişilik AGEM ( Anadolu genç motosikletliler  başı çektiler. Kortej önünde  bayraklarla yol aldıklarında  alkışlarla  halkın coşkusuna sebep oldular.

Ali Eren Öztürk tarafından gönderilen 20 adet  minübüs ile taşınan 740 öğrencide miting alanında yerini aldı.

Doğu Türkistan için tek yumruk olmak için  Yeşil Doğa Derneği'nin çağrısı karşılık buldu.  ASÜ Topluluklarının karşılıklı sinerji oluşturmasıyla Aksaray'da partilerin düzenlediklerinin dışında yapılan en çok kalabalık toplayan tepki mitingi oldu
Mitingde önceki gün kurulan ve  ilk faaliyetini gerçekleştiren Çölyak Derneğinin tüm üyeleri katıldı CHP gençlik örgütü, Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, İmamhatip mezunları dernek ve üyeleri ile Eğitim sen  başkanı Murat Günaydın ile açıklamaya sın anda yetişen Kamu Sen başkanı Ali Toprak'ta katıldılar.

Her kesimden aynı amaçla bir araya gelen 1500 den fazla kişi birlikte tek yumruk olmayı başardılar. 

Açıklamaya değer katan Belediye başkanları ile STK platformu başkanları meydanda yerlerini aldılar.Doğu Türkistan konusunda önde olması gereken  TÜRK OCAĞI'ndan kimsenin olmaması dikkat çekerken Musa Gül başkanlığında milliyetçilerde katıldılar.



Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri