25.1° / 10.7°

Dolandırıcılıktan tutuklanmıştı; vali yardımcısının oğlunun cinayet şüphelisi çıktı

Dolandırıcılıktan tutuklanmıştı; vali yardımcısının oğlunun cinayet şüphelisi çıktı

Dolandırıcılıktan tutuklanmıştı; vali yardımcısının oğlunun cinayet şüphelisi çıktı
Tarih: 17.10.2024 18:29 Güncelleme: 17.10.2024 18:29

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)- DENİZLİ merkezli 7 ilde, internette verdikleri sahte ilanlarla 61 ilde 155 kişiyi yaklaşık 20 milyon lira dolandırdıkları iddia edilen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda tutuklanan 31 kişiden Kadir Ersoy'un (20), 5 yıl önce Vali Yardımcısı Kemal İnan'ın oğlu Safa Akif İnan'ın (15) bıçakla öldürülmesi olayına karıştığı ortaya çıktı.

Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüphelilerin 'Açık hat' olarak tabir edilen kimliği belirlenemeyen telefon hatlarını kullanarak internet üzerinden sahte araç ve ürün ilanı verip, vatandaşlardan 'kapora' ya da ücretlerin tamamını alıp, ürünleri teslim etmediğini tespit etti. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında İl Jandarma Komutanlığı'nın Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), şüphelileri belirlemek için teknik ve fiziki takip başlattı. Şüphelilerin bu yöntemlerle 61 ilde 155 kişiyi yaklaşık 20 milyon lira dolandırdığı belirlendi. 8 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından JASAT, 10 Ekim'de Denizli merkezli Afyonkarahisar, Aydın, İzmir, Mersin, Adana ve Diyarbakır'da eş zamanlı operasyon düzenledi. 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerinin aklanması' suçlarından 74 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından yoğun güvenlik önlemleriyle adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 31'i tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

VALİ YARDIMCISININ OĞLUNUN CİNAYET ŞÜPHELİSİ ÇIKTI

Operasyon kapsamında tutuklananlardan Kadir Ersoy'un, 25 Haziran 2019’da Pamukkale ilçesi Kınıklı Mahallesi'nde çıkan kavgada bıçaklanan, bir dönem Denizli Vali Yardımcısı olarak görev yapan Kemal İnan'ın oğlu Safa Akif İnan'ın cinayet şüphelilerinden biri olduğu ortaya çıktı. Kadir Ersoy'un, olaya ilişkin davada kasten öldürme suçundan 19 yıl hapis cezasına çarptırıldığı, dosyanın ise yapılan itirazlar sonrası Yargıtay'a gittiği öğrenildi. Dosyası Yargıtay'da bulunan Kadir Ersoy'un ise bir süre önce cezaevinden tahliye edildiği tespit edildi.

Aynı kavgada, İnan'ın kardeşleri Ahmet Burak İnan (25) ve Mehmet Buğra İnan da (25) yaralanmıştı. İki kardeş tedavileri ardından taburcu edilmişlerdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    10189%1,08
  • DOLAR

    39,89% 0,29
  • EURO

    47,05% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4308,01% 0,32
  • Ç. ALTIN

    6823,45% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Bursa'da firari 2 hükümlü yakalandı
Ödemiş'teki orman yangını 2'nci gününde: 2 ölü (6)
Otomobil ile çarpışan motosiklet sürücüsü ağır yaralandı
İstanbul - Sarıyer’de denizde erkek cesedi bulundu
Elmira Yasin, U20 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda üçüncü oldu
U20 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Ayşe Erkan bronz madalya kazandı
Tatil için gittiği Yalova'da denize giren 6 yaşındaki çocuk boğuldu
Gökyüzünde süzülen leylek dron kamerasında
Bulgaristan'da silah fabrikasında patlama: 1 ölü
TBMM Genel Kurulu'nda 'usul' tartışması
İzmir Buca'da orman yangını (4)
Kocaeli'de alacak verecek kavgasında baba-oğul öldürüldü (2)
Bakan Yerlikaya, 'Yas-ı Matem Oruç Açma Lokması' programına katıldı
Zonguldak Milletvekili Ertuğrul’un babası toprağa verildi
Kapadokya At ve Atçılık Kültürü Festivali başladı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

İzmir Buca'da orman yangını (4)

Kocaeli'de alacak verecek kavgasında baba-oğul öldürüldü (2)

Bakan Yerlikaya, 'Yas-ı Matem Oruç Açma Lokması' programına katıldı

Zonguldak Milletvekili Ertuğrul’un babası toprağa verildi

Kapadokya At ve Atçılık Kültürü Festivali başladı

İzmir Buca'da orman yangını (3)

Kremlin'den Putin ve Trump görüşmesine ilişkin açıklama

Kocaeli'de alacak verecek kavgasında baba-oğul öldürüldü

Zelenskiy: Gerçek barış istiyoruz

İzmir'deki orman yangını 2'nci gününde (7)

Milli yüzücü Kuzey Tunçelli, üst üste 3’üncü kez Avrupa gençler şampiyonu

İzmir'deki 'yolsuzluk' operasyonu şüphelilerinden bazıları sağlık kontrolünden geçirildi

Otomobille takla atıp şarampole yuvarlandı, araçtan hafif sıyrıklarla çıktı

İzmir Buca'da orman yangını (2)

U20 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Sevim Akbaş’tan gümüş madalya

Sağlıkla ilgili düzenlemeleri içeren kanun teklifi komisyonda kabul edildi

Uşak’ta meşelik yangını

Kırklareli'de selde 6 kişinin ölümünde tutuklu sanık: Artık tutukluluk işkenceye dönüştü

Sakarya'da taş ocağı gerginliği

Ödemiş'teki orman yangını 2'nci gününde: 1 ölü (4)

Ödemiş'teki orman yangını 2'nci gününde: 1 ölü / Ek fotoğraflar