Drone havadan tespit etti, polis ceza yazdı

Drone havadan tespit etti, polis ceza yazdı

Aksaray | Aksaray haber | aksarayhaber68 | Aksaray son dakika | Aksaray haberleri |Son Dakika Aksaray Haberleri | Aksaray gazete Aksaray yerel haber

Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması amacıyla; denetim faaliyetlerinin her zaman ve her yerde etkin bir şekilde gerçekleştirilerek, sürücülerde algılanan yakalanma riski duygusunun sürekli ve üst düzeyde tutulabilmesi için ilimizde trafiğin yoğun olduğu güzergahlar ile kavşak konumunda olan kesimlerde Drone ile havadan özel denetim yapıldı.

Bu amaçla; Aksaray Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Şehir içi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince kavşaklarda ve trafiğin yoğun olduğu güzergâhlarda Drone ile kırmızı ışık ihlali, cep telefonu ile görüşme, emniyet şeridi ihlali yapan sürücüler üzerine denetim gerçekleştirilmiştir. Denetim kavşaklarda görevlendirilen drone görevlilerince yapılan ihlallerin çevirme ekibine bildirilmesi suretiyle gerçekleşmiş, vatandaşla yüz yüze temas sağlanmış, yapmış oldukları hatalar kendilerine aktarılmış, gerekli cezai işlem uygulandıktan sonra sürücüler uyarılarak yollarına devam etmeleri sağlandı.

Denetimde; kusurlu görülen 17 araç ve sürücüsüne Karayolları Trafik Kanunun ilgili maddelerinden idari para cezası uygulandı.

Yapılan bu işlemler sırasında hiçbir kurum, kişi ayırt edilmeksizin kusurlu görülen araçlara gerekli cezai işlemler uygulandı.

 Yapılan açıklamada,"İlimizde trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak denetimlerimiz artarak ve kararlılıkla devam edecektir."ifadelerine yer verildi.



Anahtar Kelimeler: Drone havadan tespit polis yazdı
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri