DSİ Aksaray içme suyu yatırımında sona geliniyor

DSİ Aksaray içme suyu yatırımında sona geliniyor

DSİ Türkiye´de 2 bin şantiyede faaliyetlerine devam ediyor

DSİ Aksaray´a yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Aksaray ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu´nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen ?GÖLSU? projesi kapsamında Aksaray ilimizde nasibini aldı.

 

Çalışmaları devam eden Aksaray İçmesuyu Arıtma Tesisi´nin tamamlanması ile 420.000 kişiye ilave içme suyu temin edecek tesisler ile Aksaray İlinin 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacı karşılanacak.

Membran Arıtma (Ultrafiltrasyon+Nanofiltrasyon) tipinde yapılan projeye 20.04.2017 tarihinde başlanmış olup, 20.12.2018 tarihinde tamamlanması planlanıyor. Projede ön ozon tankı, arıtma binası, filtrelenmiş su deposu, kartuş filtre, klor temas tankı, ısı merkezi, havalandırma yapısı, ön ozon jeneratör binası, trafo jeneratör binası, klor ve blower binası ve temiz su deposu tamamlanmış olup,% 40 fiziki gerçekleşme sağlandı.

 

36 milyon 500 bin TL maliyetli projenin bitmesiyle günlük 34 bin 560 metreküp su arıtılacak. Proje ile Aksaray İlinin 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacı karşılanacak.

1983 yılında işletmeye alınan ve kanalet şebeke olarak 214 200 dekar araziye su taşıyan Aksaray -Uluırmak -Mamasın Sulamasının ? yenilenerek borulu şebeke haline dönüştürülmesi? için başlatılan çalışmaları devam ediyor.

 


Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri