Dünya markasından Aksaray’a dev yatırım! İlk etapta 1000 kişi toplamda 5 bin kişi istihdam edilecek

Dünya markasından Aksaray’a dev yatırım! İlk etapta 1000 kişi toplamda 5 bin kişi istihdam edilecek

Dünya markasından Aksaray’a dev yatırım! İlk etapta 1000 kişi toplamda 5 bin kişi istihdam edilecek

Aksaray’da 6 ay önce temeli atılan 2020 yılının en büyük yatırımı olan Lc Waikiki Aksaray fabrikasının inşaatı hızla devam ederken firma ilk etapta 1000 kişiyi istihdam edecek. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu fabrikanın toplam istihdam edeceği işçi sayısının 5 bin olacağını söyledi.

Lc Waikiki firmasının Aksaray’da açacağı fabrikada yapılacak istihdam ile ilgili yapılan değerlendirme toplantısı Ticaret Borsasında gerçekleştirildi.

Vali Aydoğdu gazetecilere yaptığı açıklamada Aksaray'ın jeopolitik konumu, çalışan insan gücü ve gelecek vadeden yatırım potansiyeli bakımından İç Anadolu'nun parlayan yıldızı olduğunu söyledi.

Yaklaşık 4 ay önce 550 bin metrekarelik kapalı bir alana sahip olacak fabrikanın temelini attıklarını belirten Vali Aydoğdu, şöyle konuştu:

"Fabrikamız inşallah ramazan ayından sonra kademeli olarak 1000 kişiyi işe başlatacak. Bu işçi sayısı bir anda olmayacak peyderpey işçi alım dönemleri olacak. Fabrikamız tamamlandığında 5 bin kişiye yakın işçi çalıştıracak” dedi.

Eskil, Sultanhanı ve Ortaköy ilçelerinde de Organize Sanayi Bölgelerinin açıldığını ifade eden Vali Aydoğdu: “Aksaray kendine yetecek. Daha sonra çevre illere cazibe merkezi olacak bir il olacak. Dünyanın sıkıntılı bir süreç geçirdiği bir dönemde Aksaray’da böyle bir istihdam hamlesinin gelmesi inanılmaz mutluluk verici bir olay. Dünyanın gittiği yerde tek bir gerçek var. Üretmek. Üretmeden ayakta kalmanız mümkün değil. Üretim yapmak ekonomi, eğitim ve sosyal olarak yukarıya doğru tırmanmanız demektir. Yatırımcıların başımızın üstünde yeri var. Biz; Aksaray’da yatırım yapmak isteyen yatırımcılara her türlü imkânı sunacağız. Onun için Aksaray yukarıya doğru ivme kazandı. İstihdam noktasında yeni bir adım atılıyor. Aksaray’a hayırlı olsun ”diye konuştu.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu başkanlığında düzenlenen toplantıya; İlçe Kaymakam ve Belediye Başkanlarının yanı sıra merkeze bağlı belde belediye başkanları, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Aksaray Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, birim müdürleri, LC Waikiki İdari işler Müdürü Barış Eyüboğlu ve firma yöneticileri katıldı.



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri