'Dünya Serebral Palsi Günü'nde farkındalık yürüyüşü

'Dünya Serebral Palsi Günü'nde farkındalık yürüyüşü

Vali Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Engelli Dernekleri ve engelli aileleri, 'Dünya Serebral Palsi Günü' etkinlikleri kapsamında farkındalık yürüyüşünde bir araya geldi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Aksaray Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi işbirliğinde düzenlenen yürüyüş, Aksaray Belediyesi önünden başladı, 15 Temmuz Milli İrade Meydanına son buldu. Yürüyüş esnasında Korona virüsüne karşı tedbirler alınarak sosyal mesafe kuralları uygulandı.

Yürüyüşe Vali Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsrafil Aktürk, Engelli Dernekler Başkanı ve Engelli Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Bekir Kaya, engelli dernekleri ve üyeleri, Serebral Palsili çocuklar ve aileleri katıldı. 

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsrafil Aktürk, Serebral Palsi’nin diğer bir adıyla beyin felcinin değişik etkenler sonucu ortaya çıktığını ve çocuklarda oluşan iskelet ve kas sorunları ile hareket bozukluğu ile birlikte görme, işitme, algılama kaybı yaşandığını ifade etti. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler olarak Aksaray’da yardıma ve bakıma muhtaç ailelerle birlikte engelli ve ailelerinin her zaman yanlarında olduklarını ifade eden İl Müdürü İsrafil Aktürk, “Bizi her konuda destekleyen Vali Hamza Aydoğdu Bey ve Belediye Başkanı Evren Dinçer Beye çok teşekkür ederim.  Farkındalık oluşturmak için başlattığımız bu etkinlik katılımlarınız bizleri onurlandırmıştır. 'Dünya Serebral Palsi Günü' nedeniyle engelli bireylerimize huzurlu bir yaşam diliyorum” dedi.

Engelli Dernekler Başkanı ve Engelli Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Bekir Kaya, yaptığı konuşmada “Doğuştan veya doğumdan sonra ortaya çıkan Serebral Palsi teşhisi konan çocuklar, özel eğitimi ve fizik tedavi ile hasarı azaltıp hayata tutunabilmektedir. Bu bireylerin topluma kazandırmak ve özel eğitim ile bu çocukların topluma kaynaşması gerekir.  Engelli Koordinasyon Merkezimizde engellilerin topluma uyum sağlaması için çalışmalar yürütüyoruz.

 

Engelliler adına bizlere hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Vali Hamza Aydoğdu Bey ve Belediye Başkanı Evren Dinçer Beye teşekkür ediyorum. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler müdürlüğü ile işbirliğimiz devam ediyor” dedi.

 

Serebral Palsili çocuklara dikkat çekmek amacıyla programa katılan protokol üyeleri, pandemi dolayısıyla Serebral Palsi’nin simge rengi yeşil maskelerle programa katılıp yeşil renkli balonlar uçurdular.



Salı 23.9 ° / 8.8 °
Çarşamba 25.8 ° / 10.9 °
Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri