25.1° / 10.7°

Düzensiz hafriyat dökümünün önüne geçmek için denetimler sürüyor

Düzensiz hafriyat dökümünün önüne geçmek için denetimler sürüyor

Düzensiz hafriyat dökümünün önüne geçmek için denetimler sürüyor
Tarih: 15.05.2023 18:35 Güncelleme: 15.05.2023 18:35

DÜZENSİZ MOLOZ DÖKÜMÜNÜN ÖNÜNE GEÇİLMESİ İÇİN DENETİMLER SÜRDÜRÜLÜYOR

 

BAŞKAN DİNÇER; ‘’ŞEHRİMİZE YAKIŞMAYACAK GÖRÜNTÜLERE MAHAL VERMEMEK ADINA ÇALIŞIYORUZ’’
 



 

Aksaray Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan düzensiz hafriyat dökümünün önüne geçmek için denetimlerini sürdürüyor.
 


 

Aksaray’da hafriyat ve inşaat moloz atıkları daha önce Hacılar Harmanı Mahallesinde belirlenen bir alana dökülüyordu. Mevcut alanın dolması ve çevresinde konutlaşmanın artması sebebi ile mevcut alana dökülen atıklar görüntü kirliliğine neden oluyordu.
 


 

Şehre yakışmayan bu görüntülerin ortadan kaldırılması için çalışmalar başlatan Aksaray Belediyesi ekipleri, Gençosman (Dorukini) Mahallesine yeni bir moloz döküm alanı inşa etti. Moloz döküm alanının dışındaki yerlere moloz ve inşaat atıkları bırakanlar için denetimler sürdürülüyor.  

 

Aksaray’da çevre kirliliğinin önüne geçmek için yürütülen çalışmaları değerlendiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayınlanan Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği doğrultusunda Belediyemiz tarafından hafriyatların depolanması ve bertaraf edilmesi konusunda çok önemli bir uygulama başlatılarak Hafriyat Yönetim Sistemi” oluşturduk.
 


Bu kapsamda ekiplerimiz tarafından teknolojinin imkânları kullanılarak geliştirilen ve uygulamaya konulan Hafriyat Yönetim Sistemi ile etkin bir hafriyat idaresi gerçekleştirilmeye başlandı. Belediyemiz bünyesinde Gençosman (Dorikini) mevkiinde açılan döküm sahasında toplanan hafriyatları depolanmak ve bertaraf etmek için işleme alıyoruz.
 


 

Aksaray Üniversitesi Kampüsü B Kapısı karşısında Hacılarharmanı mevkiinde eski döküm sahası olarak kullanılan alanı döküme kapattık. Burada zabıta noktası oluşturularak sahayı kontrol altına aldık. Eski harfiyat döküm alanının temizlenmesi için çalışmalara başladık. Ayrıca kaçak döküm yapılan alanlar tespit edilerek uyarı levhalarımızı astık.


 

İzinsiz hafriyat dökümü ile yaşanan hak ihlali ve çevre kirliliği konusunda alınan önlemler kapsamında Belediyemiz tarafından hafriyat toprağı ve inşaat-yıkıntı atıkları taşıyan araçların takibinin yapılması amacıyla araçlara GPS (Uydu Takip Cihazı) ve damper sensörü taktırma zorunluluğu getirdik.  Gerekli şartları sağlayan firmalara "Hafriyat Toprağı, İnşaat-Yıkıntı Atıkları Taşıma İzin Belgesi" verilerek, 7/24 prensibine uygun şekilde denetimler gerçekleştiriliyor. İl genelinde şu ana kadar 109 araca GPS (Uydu Takip Cihazı) montajı yapıldı ve taşıma izin belgesi verildi. Gelecek nesillerimize temiz bir şehir bırakmak ve şehrimize yakışmayan görüntülere mahal vermemek adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz.  
 

  • BIST 100

    10189%1,08
  • DOLAR

    39,89% 0,29
  • EURO

    47,05% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4308,01% 0,32
  • Ç. ALTIN

    6823,45% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
İzmir'deki 'yolsuzluk' operasyonu; Tunç Soyer ve bazı şüpheliler adliyede
Nemrut’ta ayı ve 2 yavrusu, belgesel ekibinin kurduğu sofrayı dağıttı
Trump: Beyaz Saray'da UFC dövüşü yapacağız
'İzmir'in geçen yıl kuzeyi, bu yıl batısı yangına teslim oldu'
Antalya- Yarım asırlık saat ustası: 200'den fazla çırak yetiştirdim, şimdi bu...
Şap hastalığından korunmanın yolları
İstanbul- Atatürk Havalimanı'nda pilottan yangın ikazı
Akondroplazi hastası çift, yardımlarla düğün yaptı
İneği kamyonetin arkasına bağlayıp sürükledi; o anlar kamerada
Rusya, Afganistan yönetimini resmen tanıyan ilk ülke oldu
Fatsa’da sağanak, su baskınına neden oldu
İzmir Ödemiş'teki orman yangını 3'üncü gününde
İzmir Buca'da orman yangını (5)
Uşak’ta meşelik yangını (2)
Bakan Yumaklı: Son bir haftada 624 yangın çıktı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Fatsa’da sağanak, su baskınına neden oldu

İzmir Ödemiş'teki orman yangını 3'üncü gününde

İzmir Buca'da orman yangını (5)

Uşak’ta meşelik yangını (2)

Bakan Yumaklı: Son bir haftada 624 yangın çıktı

DMM'den orman yangınlarıyla ilgili açıklama

Kayseri'de otomobil, sulama kanalına uçtu: 1 yaralı

İstanbul - Bağcılar'da, arıza nedeniyle emniyet şeridinde duran taksiye çarpan motosikle...

Zara, merhum sanatçı Volkan Konak için 'Al ömrümü' şarkısını seslendirdi

Bursa'da firari 2 hükümlü yakalandı

Ödemiş'teki orman yangını 2'nci gününde: 2 ölü (6)

Otomobil ile çarpışan motosiklet sürücüsü ağır yaralandı

İstanbul - Sarıyer’de denizde erkek cesedi bulundu

Elmira Yasin, U20 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda üçüncü oldu

U20 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Ayşe Erkan bronz madalya kazandı

Tatil için gittiği Yalova'da denize giren 6 yaşındaki çocuk boğuldu

Gökyüzünde süzülen leylek dron kamerasında

Bulgaristan'da silah fabrikasında patlama: 1 ölü

TBMM Genel Kurulu'nda 'usul' tartışması

İzmir Buca'da orman yangını (4)

Kocaeli'de alacak verecek kavgasında baba-oğul öldürüldü (2)