25.1° / 10.7°

Güncel

Güncel Haberleri

Eda ve Ayşenur Artık Okuyacak

Eda ve Ayşenur Artık Okuyacak
Tarih: 11.07.2020 10:53

Aksaray Bilim Teknik Koleji ailesi,Valimiz Hamza Aydoğdu'ya maddi imkansızlıklarindan  dolayı lise eğitimine devam edemediklerini söyleyen çocuklarımız Eda ve Aysenur'u rehberlik öğretmenleri ile birlikte ziyaret etti.

Vali Aydoğdu’nun "Okuyacaksın" sözü okuyamayan Ayşenur’u gözyaşlarına boğdu

Aksaray’da köy ve beldelerde ziyaretlerde bulunup incelemeler yapan Vali Hamza Aydoğdu ziyaret esnasında maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimine devam edemeyen lise çağındaki Ayşenur Göktaş’a "Sen okuyacaksın, seni biz okutacağız" sözleri karşısında genç kız sevincini göz yaşlarıyla karşıladı.


Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu kent genelinde belde ve köylerdeki ziyaret ve incelemelerini hızla sürdürürken, merkeze bağlı Karkın Köyünde genç bir kızın maddi imkansızlıklar nedeniyle okuyamadığını öğrendi. Kadın üreticilerle görüşme esnasında ortaya çıkan olayda Vali Hamza Aydoğdu, meyve bahçesinde günlük yevmiyeci olarak çalışan lise çağındaki Ayşenur Göktaş ile eğitim kapsamında sohbet etti. Genç kız, ailesinin maddi imkansızlıklar nedeniyle kendisini okula gönderemediğini gözyaşları içinde Vali Aydoğdu’ya anlatan Ayşenur Göktaş’a, "Sen okuyacaksın. Bizim önceliğimiz sizlersiniz, sizlerin okuması lazım" diye yanıt verdi. Bu durumdaki aileler ile görüşüleceğini ve kızlarının eğitim hayatının devam etmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını vurgulayan Aydoğdu, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal’ı arayarak, maddi imkansızlıklar nedeniyle okuyamayan kızların, gerekli değerlendirmelerin ve ihtiyaçlarına ilişkin düzenlemelerin ardından kayıtlarının alınması talimatını verdi. Genç kız, Vali Aydoğdu’nun "Bizim önceliğimiz kızların okutulması. Seni biz okuturuz" sözü ile gözyaşlarına boğuldu. Vali Aydoğdu ise, "Ağlama, sen bizi de ağlatacaksın, senin okuman lazım. Bizim önceliğimiz kızların okutulması" dedi.
Maddi imkansızlıklar nedeniyle okulunu bırakmak zorunda kaldığını belirten Göktaş ise, "Okulu bıraktıktan sonra günlük yevmiyeci olarak çalışmaya başladım. Vali Bey, eğitimim için gerekli desteği vereceğini söylediğinde çok mutlu oldum" şeklinde konuştu. Ayşenur'un annesi Gülgün Göktaş da kızının tekrar eğitimine devam etmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, "İmkanımız yoktu, kızımı okutamadım. Köyümüzde kızım gibi okuyamayan kızlarımız var. Vali Bey söz verdi, inşallah kızım okuluna tekrar devam edecek” diye konuştu.

Aksaray Bilim ve Teknik Koleji Öğrencilerimizin aileleri, Kargın köyü muhtarı ile birlikte köyde bulunan yaklaşık 50 öğrencimizin ihtiyaçlarını birlikte değerlendirip, tüm imkanlarımızı çocuklarımıza sunmak için seferber oldu.

Yapılan açıklamada,"4 yıl boyunca lise eğitimlerini okulumuzda tamamlamaları ve tüm ihtiyaçlarını karşılamak  için tüm imkanlarımızı Kargın köyü öğrencilerimize sunduk. İl Milli Eğitim Müdürümüz Hacı Ömer Kartal beyefendi huzurunda Bilim teknik koleji ailesi olarak Aksaray ilimize ve öğrencilerimize tüm imkanlarimizi sunmayı kendimize görev bildik. "ifadelerine yer verildi.

  • BIST 100

    10220,57%-0,08
  • DOLAR

    39,83% 0,01
  • EURO

    46,95% 0,28
  • GRAM ALTIN

    4272,97% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6809,88% 0,02
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Manavgat Belediyesi'ne 'rüşvet' ve 'yolsuzluk' operasyonu; Başkan Kara gözalt...
Bakan Uraloğlu: Esenboğa Havalimanı'ndan Şam'a ilk uçuş gerçekleşti
Şehit dozer operatörü, memleketi Konya'da son yolculuğuna uğurlandı / Ek foto...
Manavgat Belediyesi'ne 'rüşvet' ve 'yolsuzluk' operasyonu; Başkan Kara gözalt...
Sağlık Bakanı Memişoğlu: Dünyaya örnek olan sağlık hizmeti sunuyoruz
Manavgat Belediyesi'ne 'rüşvet' ve 'yolsuzluk' operasyonu; Başkan Kara gözalt...
Milas'ta orman yangını(2)
420 Dünya Şampiyonası'nda ilk gün yarışları tamamlandı
Fatih Erbakan, Mahmut Arıkan’ı ziyaret etti
Özgür Özel: Tutuklu yargılanmak büyük bir zulümdür
3 çocuğunun annesi Pınar'ı döverek öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet ver...
Şehit dozer operatörü, memleketi Konya'da son yolculuğuna uğurlandı
Muhammet Ali Bahar: Karagümrük varsa, mücadele vardır
Ödemiş'teki orman yangını 3'üncü gününde (5)
Mardin'de örtü yangını, 3 saatte kontrol altına alındı /Video eklendi

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

3 çocuğunun annesi Pınar'ı döverek öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet verildi

Şehit dozer operatörü, memleketi Konya'da son yolculuğuna uğurlandı

Muhammet Ali Bahar: Karagümrük varsa, mücadele vardır

Ödemiş'teki orman yangını 3'üncü gününde (5)

Mardin'de örtü yangını, 3 saatte kontrol altına alındı /Video eklendi

Trump, yabancı ziyaretçiler için ulusal park ücretlerini artıran kararnameyi imzaladı

Hatay'da orman yangını

Milas'ta orman yangını

Manavgat Belediyesi'ne 'rüşvet' ve 'yolsuzluk' operasyonu; Başkan Kara gözaltına alındı ...

Ankara'da haraç çetesine operasyon; 14 şüpheli adliyede

Bakan Bak: Mattia Ahmet Minguzzi bir sembol

Gazeteci Nihat Genç, hayatını kaybetti

Sakarya’da çıkan orman yangını büyümeden kontrol altına alındı

Şarampole devrilen kamyonun şoförü öldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

Bakan Işıkhan: Hedefimiz, iş sağlığı ve güvenliği sorununu en alt seviyeye indirmek

Ankara’da hayata geçirilecek Şahin West projesi tanıtıldı

İstanbul- Pilot Mehmet Demirci son yolculuğuna uğurlandı

‘Ada Kıbrıs’ projesine THY’den destek

Ankara'da mobilyacılar sitesinde yangın; 2 iş yeri ve 2 araç zarar gördü

Diyarbakır’da Leman dergisi protestosu /Video eklendi