2.8° / -2.7°

Edirne'de şehitlerin kişisel eşyalarından oluşan 'Şehidimden Hatıra' sergisi açıldı

Edirne'de şehitlerin kişisel eşyalarından oluşan 'Şehidimden Hatıra' sergisi açıldı

Edirne
Tarih: 18.03.2025 19:02

Batuhan SEVER/EDİRNE, (DHA)- EDİRNE'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 110. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, şehitlerin kişisel eşyalarından oluşan 'Şehidimden Hatıra' sergisi açıldı. Edirne Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ndeki sergiyi gezen aileler, duygusal anlar yaşadı.

Edirne Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği binasında gerçekleştirilen etkinlikle, ailelerin getirdiği, şehitlerin kişisel eşyalarından oluşan sergi hazırlandı. 'Şehidimden Hatıra' ismi verilen serginin açılışı 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 110. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi. Açılışa, Edirne Valisi Yunus Sezer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yüksel Kolcu, Belediye Başkanvekili Cenk Ergüden, Edirne Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Leyla Vardar Karaduman ve çok sayıda şehit yakını katıldı.

'AİLELER KADAR, BİZİM İÇİN DE ANLAMLI'

Edirne Valisi Yunus Sezer, sergide bulunan şehitlerin eşyalarının, onların hatıralarının yaşaması için çok değerli olduğunu kaydetti. Sezer, "Dünyadaki en büyük hazine, şehitlerimizden kalan hatıralar, emanetler, bizim için de çok kıymetli. Ailelerimizin onlara bakarken ne hissettiğini, ben defalarca ziyaret ederken gördüm. Onların gözyaşını, o zamana dönüşlerini, evlatlarının, yakınlarının o eşyaları kullandığı dönemleri hatırlamaları, bunlar kendileri için anlamlı olduğu kadar bizim için de çok anlamlı. Şehitler hepimizin, bizler de sizlerin evlatlarıyız ve bu güzel vatana inşallah bundan sonra da hizmet etme bahtiyarlığını yaşarız. Allah bizleri, şehitlerimizin emaneti sizlere karşı mahcup etmesin ve şehitlerimize de buradan tekrar şükranlarımızı iletiyoruz" dedi.

'BU ONURU BİZDEN ALMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ'

Edirne Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Leyla Vardar Karaduman da aziz şehitleri yad etmek için sergiyi hazırladıklarını belirterek, "Şehitlerimizin değerli emanetleri olan şehit ailelerimiz, en değerlilerinden kalan, bakmaya, dokunmaya kıyamadıkları hazinelerini, buluşma noktamız olan derneğimize emanet ettiler. İçeride, yarım kalan o hayatlardan gencecik yaşında vatana kurban olup kalplere gömülenlerden geri kalanları bulacaksınız. Onlar da çocuk, onlar da öğrenci, onlar da gülen, oynayan, eğlenen evlatlar, babalar, eşler, kardeşlerdi. Bizlere, kısacık hayatlarında hüzünlü anılar, bir ömür yetecek onur bıraktılar. Bu onuru, bizden almaya kimsenin gücü yetmez" dedi.

'SADECE BİR SERGİ DEĞİL, VEFA GÖSTERGESİ'

Belediye Başkanvekili Cenk Ergüden de serginin yalnızca bir sanat etkinliği değil, aynı zamanda tarihe, kahramanlara ve onların hatıralarına duyulan vefanın bir göstergesi olduğunu söyledi. Ergüden, "Aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan siz kıymetli ailelerimiz her zaman baş tacımız olacaksınız. Vatanımız için en değerli varlıklarını feda eden bu kahramanların hatıralarını yaşatmak, sizlerin yanında olmak bizim en büyük sorumluluğumuzdur. Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde şehitlerimizin hatıralarını, sanat aracılığıyla yaşatan bu serginin düzenlenmesine katkı sağlayan Şehit Aileleri Derneği'ne ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Sezer ve beraberindekiler sergiyi gezdi, şehit aileleri, duygusal anlar yaşadı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    10802,20%-0,55
  • DOLAR

    36,69% 0,13
  • EURO

    40,14% 0,22
  • GRAM ALTIN

    3577,08% 1,16
  • Ç. ALTIN

    5759,68% 1,45
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Özgür Özel: Esas güç millettir ve sonunda millet kazanır
Mansur Yavaş: Seçilmiş belediye başkanına yönelik bu girişimler kabul edileme...
İstanbul - İmamoğlu'nun konutunda arama yapılıyor -3
Adana'da itfaiye erleri, sahuru görev başında yapıyor
Kocaeli'de, geri dönüşüm tesisinde yangın
Bursa'nın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu
Çanakkale Deniz Zaferi'nin 110'uncu yılı kutlamaları; fener alayı düzenlendi ...
Tartıştığı husumetlisini tüfekle göğsünden vurarak öldürdü
İstanbul - Ümraniye'de 2 pastane art arda kurşunlandı
Bursa'da KYK kız yurdunda yangın endişesi
İstanbul - İstanbul'da Gazze'ye destek için büyük araç konvoyu düzenlendi
Yapı İşleri Genel Müdürü Aslan: Yangın uzmanlığı kavramının getirilmesi gerek...
YÖK önünde toplanan CHP'lilerden 'diploma' tepkisi
Sakarya'da uçuruma düşen otomobilde sıkışan sürücü halat yardımıyla kurtarıld...
Eski sevgilisini tüfekle öldürdü, kendisi de darbedilip ağır yaralandı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

İstanbul - İstanbul'da Gazze'ye destek için büyük araç konvoyu düzenlendi

Yapı İşleri Genel Müdürü Aslan: Yangın uzmanlığı kavramının getirilmesi gerektiğini düşü...

YÖK önünde toplanan CHP'lilerden 'diploma' tepkisi

Sakarya'da uçuruma düşen otomobilde sıkışan sürücü halat yardımıyla kurtarıldı

Eski sevgilisini tüfekle öldürdü, kendisi de darbedilip ağır yaralandı

Adana'da ABD Konsolosluğu önünde 'İsrail' protestosu

Emine Erdoğan’ın huzurevi sakinleriyle iftar programına Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sürpri...

TBMM Genel Kurulu'nda 'diploma' tartışması

Rusya Savunma Bakanlığı: Kiev rejimi Trump’ın barış girişimini itibarsızlaştırmak üzere ...

Rusya'da savaş helikopteri düştü

Güreş camiası iftarda bir araya geldi

İstanbul - Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin düzenlediği Ramazan etkinliğinde sahne çöktü: 4 ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kahraman ordumuz küresel düzeyde müessir bir güç haline geldi

Galatasaray - Rytas Vilnius: 89-81

İstanbul - İstanbul Havalimanı’nda hırsızlık şüphelisi güvenlik kameraları sayesinde yak...

Ay-yıldızlılarda Macaristan hazırlıkları sürüyor

Bursa'da otomobil ile kamyonet çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

Beyaz Saray'dan açıklama: Trump ve Putin anlaştı

Bakan Tunç: Soykırımcı İsrailli yetkilileri lanetliyorum

Tekirdağ’da yangın çıkan ev kullanılamaz hale geldi

Fenerbahçe çalışmalarına devam ediyor