28.2° / 13.5°

Eğlence merkezi işletmecisi cinayetinde sanık ve babasına müebbet hapis istendi

Eğlence merkezi işletmecisi cinayetinde sanık ve babasına müebbet hapis istendi

Eğlence merkezi işletmecisi cinayetinde sanık ve babasına müebbet hapis istendi
Tarih: 22.11.2024 10:40 Güncelleme: 22.11.2024 10:40

Ali Sencer ARSLAN/ZONGULDAK, (DHA)- ZONGULDAK’ın Devrek ilçesinde 2 yıl önce eğlence merkezi sahibi Tolga Korkmaz’ı (44) pompalı tüfekle vurarak öldüren başka eğlence merkezi sahibi Muhammet Bozkurt hakkında savcı, 'Kasten öldürme’ suçundan, babası Zihni Bozkurt’a da suça yardım etmekten müebbet hapis talebinde bulundu.

Olay, 23 Mayıs 2022’de Devrek ilçesi Çaydeğirmeni beldesinde Tolga Korkmaz’a ait eğlence merkezinde meydana geldi. Eğlence merkezi sahibi Muhammet Bozkurt, babası Zihni Bozkurt, çalışanı Levent Aydenk ve şoför Ahmet K. (50), başka eğlence merkezi sahibi Tolga Korkmaz'dan 8 kasa bira borcunu tahsil etmek için sahibi olduğu eğlence merkezine gitti. Burada tartışma çıkarken, tabancasını çeken Levent Aydenk birkaç el ateş etti. Bu sırada Muhammet Bozkurt da aracından aldığı pompalı tüfekle Korkmaz'a ateş açtı. Saçmaların isabet ettiği Korkmaz yaralandı, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olayın ardından Muhammet Bozkurt, babası Zihni Bozkurt, Levent Aydenk ile bağlantıları olduğu değerlendirilen Ahmet K. tutuklanırken, eşi Z.Ş.B. (39) adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Daha sonra Ahmet K. de adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Sanıklara dava açılırken ilk duruşmada Levent Aydenk ve Zihni Bozkurt tahliye edildi.

3 SANIĞA CEZA, 2’SİNE BERAAT İSTENDİ

Davanın görülen son duruşmasında mütalaasını açıklayan savcı, Z.Ş.B. ve Ahmet K. hakkında diğer sanıklarla eylem ve fikir birliği içinde bulunmadığını belirterek beraatini talep etti. Muhammet Bozkurt hakkında Tolga Korkmaz’ı ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası talep etti. Savcı, Zihni Bozkurt’un ‘iştirak halinde kasten öldürmeye yardım etme’ suçlamasıyla müebbet hapis ile cezalandırılmasını istedi. Olayda Tolga Korkmaz’a tabanca ile ateş ettiği ve tabancayı göğsüne doğrultup ateş etmeye çalıştığı ancak tutukluk yaptığı gerekçesiyle Levent Aydenk’in eyleminin sona erdiğini ifade eden savcı, Aydenk’in ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 15 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını istedi. Ayrıca tutuklu Muhammet Bozkurt’un delilleri karartma ve kaçma şüphesi bulunmadığından tahliye edilmesini talep etti.

Mütalaaya karşı söz verilen öldürülen Tolga Korkmaz’ın annesi Refika Korkmaz, “Sanıkların hepsinin ağırlaştırılmış müebbet cezasıyla cezalandırılmalarını talep ederim” dedi.

‘HER ŞEYİ BİLİYORSUNUZ, BEN SUÇSUZUM’

Tutuklu bulunan Muhammet Bozkurt savunmasında, “Bütün raporlar önünüzde, atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Her şeyi biliyorsunuz, ben suçsuzum. Dosyada tüm deliller mevcuttur. Takdir mahkemenindir” diye konuştu.

Savunması sorulan Zihni Bozkurt da “Ahmet ile arabada oturuyordum. Olay başlayınca ‘ayırabilir miyim’ diye düşünüp indim. Kafama darbe aldıktan sonrasını çok hatırlamıyorum. Silahı Muhammet’e ben vermedim” dedi.

Mahkeme heyeti mütalaaya karşı beyanlarını hazırlamaları için avukatlara süre vererek duruşmayı erteledi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9948,51%5,78
  • DOLAR

    39,81% -0,20
  • EURO

    46,93% 0,13
  • GRAM ALTIN

    4235,56% 0,84
  • Ç. ALTIN

    6644,83% -1,42
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Manisa'da çöplük yangını ormana sıçradı (3)
Dağda mahsur kalan 2 kardeş, 4 saat sonra kurtarıldı
Fabrikada akıma kapılan 2 çocuk annesi hayatını kaybetti
Freni patlayan kamyon trafik ışığında bekleyen 4 otomobile çarptı: 3 yaralı
Freni patlayan kamyon trafik ışığında bekleyen 4 otomobile çarptı: 3 yaralı /...
Elazığ’da otluk alanda çıkan yangın kontrol altına alındı (2)
Baykar'ın, Piaggio Aerospace'i satın alma süreci tamamlandı
Manisa'da çöplük yangını ormana sıçradı (2)
Büfeden sigara hırsızlığı kamerada: 5 gözaltı
Hatay'da orman yangını (5)
Manisa'da çöplük yangını ormana sıçradı
Gaziantep’te TIR ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı
İstanbul - Siyasi isimlerden Leman dergisine yönelik tepki
Bodrum’da veresiye sigara vermeyen market çalışanı bıçaklandı; o anlar kamera...
Elazığ’da otluk alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Manisa'da çöplük yangını ormana sıçradı

Gaziantep’te TIR ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

İstanbul - Siyasi isimlerden Leman dergisine yönelik tepki

Bodrum’da veresiye sigara vermeyen market çalışanı bıçaklandı; o anlar kamerada

Elazığ’da otluk alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

İstanbul - İtalyan havacılık devi Piaggio resmen Baykar’ın

İzmir'deki orman yangını 2’nci gününde (8)

İstanbul - Leman dergisi hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yangınlarda sorumluluğu olduğu tespit edilen 31 kişi gözaltına al...

İzmir’deki orman yangını 2’nci gününde (6)

Adana'da orman yangını (4)

Beşiktaş’ta yeni sezon hazırlıkları sürüyor

Köprüde kayboldu ihbarı yapıldı, nehirden çıkarılıp hastaneye kaldırıldı

Samsunspor taraftarından 60’ıncı yıl kutlamalarında meşaleli şov

İstanbul - Leman dergisi önünde protesto yapıldı - 1

Trafiği kapatıp drift atan sürücülere 52 bin TL ceza

Durdurulan araçta 82 kilo metamfetamin ele geçirildi (2)

BBP'li Yelis: Büyük Birlik Partisi hesaplaşmaların malzemesi değildir

Tuğba'nın 5'inci kattan düşüp ölümüyle ilgili davanın tanığı: Kadın düşerken baş kısmı a...

Trabzonspor, yeni sezon hazırlıklarına başladı

İstanbul - Çekmeköy’de eşine şiddet uygulayan koca İzmir’de yakalanarak, tutuklandı