23.2° / 11.7°

Elazığ’da yabancı madde atıp, yan hakemi yaralayan şüpheli yakalandı

Elazığ’da yabancı madde atıp, yan hakemi yaralayan şüpheli yakalandı

Elazığ’da yabancı madde atıp, yan hakemi yaralayan şüpheli yakalandı
Tarih: 29.05.2025 13:12 Güncelleme: 29.05.2025 13:12

Tekin YALÇINKAYA/ELAZIĞ, (DHA)- ELAZIĞ’da, Elazığspor-Vanspor FK arasında oynanan 2'nci Lig yükselme play-off maçında yardımcı hakem Murat Temel’e yabancı madde atarak yaralayan E.K. ile Vanspor bayrağının asılı olduğu direği deviren 3 kişiden A.A. ve B.D. yakalanarak gözaltına alındı.

2’nci Lig yükselme play-off karşılaşmasında Elazığspor, 26 Mayıs’ta Elazığ Atatürk Stadyumu'nda Vanspor FK’yı konuk etti. Gergin başlayan karşılaşmada bazı kişiler, Vanspor FK’nın bayrağının bulunduğu direği devirdi. Karşılaşmanın 23’üncü dakikasında Muhammed Gönülaçar'ın golüyle Elazığspor, 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın 56’ncı dakikasında yardımcı hakem Murat Temel’in kafasına, tribünden atılan yabancı madde isabet etti. Ardından Ümit Öztürk, yardımcı hakemler Murat Temel ve Kadir Beyaz ile birlikte soyunma odasına gitti. Bir süre sonra da futbolcular soyunma odalarına geçti. Bu sırada tribünler boşaltıldı. Ardından maçın tatil edildiği duyuruldu. Yapılan anonsta, “Yardımcı hakemin yaralanması ve baş dönmesi sonucu karşılaşmanın orta hakemi tarafından maç tatil edilmiştir. Kararı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) verecektir” anonsu yapıldı.

ELAZIĞSPOR HÜKMEN YENİK SAYILDI, VAN SPOR FK FİNALE ÇIKTI

TFF Disiplin Kurulu olaylar sonrası Elazığspor’un 3-0 hükmen yenilgisine karar verdi. Federasyon kararında, “Müsabakanın başlangıcından tatil edilmesine kadar geçen süre içerisinde ev sahibi takım taraftarlarının sahaya yaklaşık 1309 adet yabancı madde attığı, 177 adet yanıcı-patlayıcı madde kullandığı ve bunları da sahaya attığı, 232 adet stadyum koltuğunu kırdığı ve bir kısmını sahaya attığı, stadyum ekipmanlarına zarar verdiği, atmış oldukları yabancı cisimler nedeniyle müsabakanın yaklaşık 13 dakika durduğu, atılan bu maddelerin misafir takım mensuplarına isabet ettiği ve en son müsabakanın 56’ncı dakikasında 2'nolu yardımcı hakemin kafasına isabet eden sert cisim nedeniyle hakemin kafasında kanama olduğu, aldığı darbeye bağlı olarak baş dönmesi meydana geldiği ve yardımcı hakemin bu şekilde müsabakaya devam edemeyeceği kanısıyla müsabakanın tatil edildiği; ayrıca stadyumun tahliye kapılarının açılarak Çimentaş Elazığspor Kulübü'nün yaklaşık 4400 taraftarın biletsiz olarak stadyuma alındığı ve stadyuma alınan bu biletsiz seyircilerin de saha olaylarına karışması nedeniyle stadyum düzen ve disiplinin bozularak müsabakanın olağan akışı içinde oynanmasını ve güvenliğin sağlanmasına ilişkin kuralların ihlal edildiği tespit edildiğinden; olayların oluş şekli ve ağırlığı da dikkate alınarak anılan müsabakanın tatil edilmesi uygun görülmüş; anılan müsabakada Futbol Müsabaka Talimatı 23’üncü maddesinin 4’üncü fıkrası uyarınca Çimentaş Elazığspor'un (3-0) hükmen yenik sayılmasına, Artı Değer Van Spor Futbol Kulübü'nün (3-0) hükmen galip sayılmasına karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

VALİLİK: ŞÜPHELİLER GÖZALTINDA

Elazığ Valiliği, polis ekiplerinin çalışmasında yardımcı hakemi yaralayan E.K. ile Vanspor bayrağının asılı olduğu direği deviren 3 şüpheliden A.A. ve B.D.’nin yakalanarak gözaltına alındığını duyurdu. Açıklamada, “26 Mayıs’ta Elazığ Atatürk Stadyumu’nda saat 20.00’de oynanan Elazığspor- Vanspor futbol müsabakasının başlamasından hemen önce stadyumda asılı olan Vanspor Futbol Kulübü’nün bayrağını indiren şahıslar tespit edilmiş olup, bunlardan A.A. ve B.D. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır. Üçüncü şahsın ise yakalanma çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca müsabaka esnasında yan hakeme yabancı madde atarak yaralanmasına sebebiyet veren E.K. isimli şahıs, yakalanarak gözaltına alınmış olup, adli işlemleri devam etmektedir” denildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9019,57%-1,65
  • DOLAR

    39,16% 0,32
  • EURO

    44,47% 0,28
  • GRAM ALTIN

    4152,82% -0,45
  • Ç. ALTIN

    6636,80% -0,11
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Sinyalizasyon direğine çarpan hafif ticari aracın sürücüsünün öldüğü kaza kam...
İstanbul-Maltepe'de trafikte tartıştığı kadın sürücüye çocuklarının yanında s...
Polonya, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için sandık başında
Patrik Maşalyan: Barış olmadığında her şey kurak kalıyor
İstanbul - Danla Biliç'i ölümle tehdit eden eski sevgili ikinci kez gözaltına...
Denizli'de tarihi okul binası çıkan yangında küle döndü /Video eklendi
CHP'nin TBMM Başkan adayı, Uğur Bayraktutan oldu
İstanbul - Gaziosmanpaşa'da işçilerin kaldığı konteynerde yangın - 4 / Alevli...
TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta Meclis Başkanlığı seçimleri yapılacak
Havalandırma boşluğundan düşen inşaat işçisi öldü
İstanbul- Arnavutköy'de mezarlıkta erkek bebek cesedi bulundu
Nusaybin’de 2'nci katın balkonundan düşen çocuk yaralandı
Diyarbakır'da 120 dönüm ekili buğday yandı
ABD, İran’a nükleer anlaşma teklifini sundu
Silopi’de otomobil uçuruma yuvarlandı: 1'i ağır, 4 yaralı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

İstanbul- Arnavutköy'de mezarlıkta erkek bebek cesedi bulundu

Nusaybin’de 2'nci katın balkonundan düşen çocuk yaralandı

Diyarbakır'da 120 dönüm ekili buğday yandı

ABD, İran’a nükleer anlaşma teklifini sundu

Silopi’de otomobil uçuruma yuvarlandı: 1'i ağır, 4 yaralı

Antalya sahillerinde yoğunluk /Video eklendi

Gaziantep'te dolandırıcılık ve tefecilik operasyonunda 3 tutuklama

Malatya'da devrilen traktörün sürücüsü öldü

Bingöl'de 4.4 büyüklüğünde deprem

Ankara- Kurban Bayramı'nda, bakanlığa bağlı kent içi raylı sistemler ve otoyollar ücrets...

Muradiye Şelalesi önünde 'Dünya Kahvaltı Günü' etkinliği

İstanbul - Avcılar’da amatör lig maçının ardından kavga: 1 futbolcu yaralandı

Amasya’da yolcu minibüsü takla attı: 1 ölü, 4 yaralı

Doktorun ölüm nedeni kalp krizi

TÜRASAŞ, 'Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu' sıralamasında 174 sıra birden yükseldi

Antalya - Azerbaycanlı federasyon başkanına bıçaklı saldırıya 6 tutuklama (2) /Video ekl...

Günde 2 paket sigara içen 10 yıllık tiryaki, poliklinikte bağımlılıktan kurtuldu

Rusya’da köprü çöktü, tren raydan çıktı: 7 kişi hayatını kaybetti

Göztepe'de Romulo Leipzig kıskacında

İstanbul - Tarihi Yarımada'da 12'nci Geleneksel Yeşilay Bisiklet turu

Trabzonspor’a yeni transferlerin katkısı; en skorer Banza