Elektrik Fiyatına 2.89 Zam Yapıldı | aksarayhaber68

Elektrik Fiyatına 2.89 Zam Yapıldı | aksarayhaber68

EPDK, elektrik fiyatına yüzde 2,89 zam yapıldığını açıkladı. Zamlı tarife 1 Nisan´dan itibaren geçerli olacak.

Elektrik fiyatına en son yılbaşında yüzde 8.8 zam yapılmıştı. Yılbaşında yapılan zamla mesken tarifeleri  için elektriğin bir kilovatı 36.1371 kuruş olarak belirlenmişti. EPDK, elektrik fiyatına yüzde 2,89 zam yapıldığını ilan etti. Zamlı tarife 1 Nisan tarihinden  itibaren geçerli olacak.

Bugün Resmi Gazete´de çıkan yeni kararla konut için kilovat 37.1251 kuruşa çıkarıldı. Sanayide kullanılan elektrik için ise farklı tarifeler devreye girdi.

EPDK açıklamasına göre; EPDK Türkiye Elektrik Ticaret Taahhüt A.Ş (TETAŞ) tarafından dağıtım şirketlerinin teknik olmayan kayıp enerji satışları ile görevli tedarik şirketlerine yapılan satışlarda, elektrik toptan satış fiyatı kWh başına 14.1 kuruş olacak.

Yapılan Kararla, dağıtım şirketlerine genel aydınlatma kapsamında yapılan satışlarda söz konusu tarifenin, kWh başına 21.81 kuruş olarak uygulanması da hüküm altına alındı.

Açıklamada, ?Görevli tedarik şirketlerinden elektrik enerjisi alan iletim sistemi kullanıcısı tüketicilere uygulanan tarifelerin, TETAŞ tarafından iletim sistemine doğrudan bağlı tüketicilere uygulanmasına devam edilmesine karar verildi.?

2018 YILININ İKİNCİ ZAMMI

Elektrik fiyatlarına Son olarak 1 Ocak tarihinden geçerli olmak üzere  %8.8 zam yapılmıştı.



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri