Eller Sabah Namazında Mehmetçik ve Filistinli Mazlumlar için Semaya Kalktı

Eller Sabah Namazında Mehmetçik ve Filistinli Mazlumlar için Semaya Kalktı

Eller Sabah Namazında Mehmetçik ve Filistinli Mazlumlar için Semaya Kalktı

Eller Sabah Namazında Semaya kalktı.

İl Müftümüz Veysel Işıldar'ın katılımı ile başta Karamanoğlu Ulu Camii olmak üzere tüm camilerimizde sabah namazında "Kahraman Mehmetçiklerimiz ve Filistinli Mazlumlar için" eller semaya kalktı. İl Müftümüz Veysel Işıldar; sabah ezanını okuyup, sabah namazını kıldırdı. Ardından Kahraman Mehmetçiklerimiz ve Filistinli Mazlumlar için cami cemaatinin katılı ile dua etti. Duasında İl Müftümüz:

Rabbimiz! Sen, mazlumların yardımcısı, zalimlerin hasmısın. Mahzun ve masum gönülleri her türlü zulüm, bela ve musibetten muhafaza eyle! Zulme uğrayan mazlum ve mağdur Filistinli kardeşlerimizi sahipsiz ve inayetsiz bırakma!

Ey hayatın ve ölümün sahibi olan ve şehadeti bizlere en kutlu ideal olarak tanıtan Rabbimiz! Miracın şehri Kudüs uğruna, yerle bir edilen Gazze uğruna canını feda eden bütün şehitlerimize rahmet eyle, onların ruhlarını şad eyle. Onları Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.) ile Bedir ve Uhud şehitleriyle beraber haşreyle; cennet ve cemalinle müşerref eyle Allah’ım! Bu kutsal dava uğrunda gaza edip yaralanan kardeşlerimize acil şifalar ihsan eyle Allah’ım!

Ya Rabbi! Bugün, Filistin ve Gazze başta olmak üzere yeryüzünün birçok yerinde zulme ve katliamlara maruz kalan; vatanları işgal edilen; camileri harap edilen; hakları, hukukları ihlal edilen bütün kardeşlerimize yardım eyle, bizi de onlara yardımcı eyle, kardeşlerimize en kısa zamanda nusretinle zaferler nasip eyle Allah’ım!

Rabbimiz! Müslümanlara zulmeden, mazlumların bedduasından sakınmayanları sana havale ediyoruz.bu hainler ve Din-i mübin-i İslam’ın düşmanlarını kahr u perişan eyle Allah’ım!

Her türlü fitne ve fesada, hile ve tuzağa karşı bizlere feraset ve basiret ihsan eyle Allah’ım! Düşmanlar topluluğuna karşı bizlere yardım eyle Allah’ım!

Ya Rabbi! Ümmet-i Muhammed’e birlik ve beraberlik lütfeyle!

Ülkemizin birlik ve beraberliği, huzur ve barışı için yurt içi ve yurt dışında mücadele eden kahraman ordumuzu, güvenlik mensuplarımızı havada, karada ve denizde mansur ve muzaffer eyle! Her türlü tehlike ve tuzaklardan muhafaza eyle Allah’ım!

Birliğimizi ve beraberliğimizi, dirliğimizi ve muhabbetimizi daim eyle! İzzetimizi, şerefimizi, onurumuzu, harim-i ismetimizi çiğnetme!

Mabetlerimizin göğsüne namahrem eli değdirtme! Ezanlarımızı susturmak, şanlı bayrağımızı indirmek isteyen dahili ve harici hainlere fırsat verme Allah’ım!

Peygamber Efendimiz (s.a.s) gibi zalimin karşısında, mazlumun yanında olmayı, iyiliği emredip kötülüğü engellemeyi, hakkın yanında olmayı, adalete ve merhamete çağırmayı bizlere nasip eyle Allah’ım!

Ya Rab! Sen kimsesizlerin sahibi, mazlumların sığınağısın. Bütün mazlumlara ve bizlere rahmet, merhamet ve nusret eyle.

Şu mübarek gün ve seher vakti hürmetine ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı ve Peygamberler şehri Kudüs’ü, mazlumların yurdu Gazze’yi zalimlerin işgalinden kurtar Allah’ım!

Ya Rab! Miracın basamağı Mescid-i Aksa’yı korumayı, bu uğurda mücadele etmeyi yeryüzündeki bütün Müslümanlara nasip eyle! Ümmet-i Muhammed’e birlik ve beraberlik ihsan eyle Allah’ım!

Evlerinden yurtlarından kovulan, öz vatanlarında garip kalan bütün mazlum Müslümanlara kurtuluş nasip eyle Allah’ım!

Mazlumların umudu aziz milletimizi, gariplerin yurdu cennet vatanımızı her türlü tehlikeden koru Allah’ım!

Rabbimiz! Sen bizim Mevla’mızsın, kâfirlere karşı bizlere yardım eyle! Zalimlere karşı bizlere yardım eyle! Azgın topluluklara karşı bizlere yardım eyle! Yüce dinimiz İslam’a bizleri hizmetkâr eyle! Dualarımızı kabul eyle!



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri