15.8° / 7.2°

Emine Erdoğan, Japonya Veliaht Prensesi Akishino ile bir araya geldi

Emine Erdoğan, Japonya Veliaht Prensesi Akishino ile bir araya geldi

Emine Erdoğan, Japonya Veliaht Prensesi Akishino ile bir araya geldi
Tarih: 04.12.2024 20:04

ANKARA, (DHA)- CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Japonya- Türkiye ilişkilerinin 100'üncü yılı dolayısıyla resmi ziyaret için Türkiye’de bulunan Japonya Veliaht Prensi Fumihito'nun eşi Prenses Akishino ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Japonya Veliaht Prensesi Akishino ile Millet Kütüphanesini ziyaret etti. Birlikte Millet Kütüphanesine giren Erdoğan ve Akishino’ya kütüphanedeki vatandaşlar, öğrenciler ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Erdoğan ve Akishino önce İstanbul'un Fethi’nin 571'inci yıl dönümünde Fatih Sultan Mehmet'i anmak için açılan 'Fatih Sultan Mehmet' sergisini gezdi. Burada Akishino Fatih Sultan Mehmet'in Çocukluk Dönemi, Padişahlık Dönemleri, İlim Hayatı ve O Dönemde Yaşayan Alimler, İstanbul’un Fethi ve Askeri Hayatı, Siyasi Hayatı ile Fatih Döneminde Mutfak, Şair Fatih: Avni, Vakıf Eserleri ve Ölümü bölümleri hakkında bilgi aldı. Akishino sergide sunulan Fatih Sultan Mehmet'in kaftan, kılıç, zırh gömlek gibi kişisel eşyaları ve o dönemin tarihine ışık tutacak çok sayıda esere hayranlığının dile getirdi.

AKİSHİNO’YA, MEVLANA'NIN 'MESNEVİ' ESERİNİN JAPONYA BASKISI HEDİYE EDİLDİ

Emine Erdoğan ve Akishino sergi ziyaretinin ardından Cihannüma Salonu'nda hatıra fotoğrafı çektirerek, 600 Japonca eserin bulunduğu Japon kitaplığı bölümüne geçti. Emine Erdoğan, burada bulunan kitapları inceleyen Akishino’ya, Mevlana'nın 'Mesnevi' eserinin Japonca baskısını ve serginin içeriğini de anlatan 'Fatih Sultan Mehmet' kataloğu ve İletişim Başkanlığı tarafından yayınlanan 'Türkiye' kitabını hediye etti.

NASREDDİN HOCA ÇOCUK KÜTÜPHANESİ’NDE ÇOCUKLARDAN PRENSES AKİSHİNO VE EMİNE ERDOĞAN’A KÜRESEL ISINMA SUNUMU

Daha sonra Nasreddin Hoca Kütüphanesi'ne geçen Emine Erdoğan ve Akishino’yu çocuklar sevgiyle karşıladı. Burada bir anaokulu çocuğu Prenses Akishino ve Erdoğan’a kendi eliyle yaptığı üzerinde lale motifi olan tabağı hediye etti. Anaokulu çağındaki bir başka çocuk ise Emine Erdoğan ve Prenses Akishino’ya küresel ısınma ile ilgili bir sunum yaptı.

'TEMENNİMİZ BU ANLAMLI ZİYARETİN ÜLKELERİMİZ ARASINDAKİ İŞ BİRLİĞİNİ DAHA DA İLERİYE TAŞIMASIDIR'

Emine Erdoğan, Akishino ile gerçekleştirdikleri programa ilişkin yaptığı sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye-Japonya diplomatik ilişkilerinin tesisinin 100'üncü yıl dönümü kapsamında ülkemizi ziyaret eden Japonya Veliaht Prensesi Akishino ile bir araya gelmekten memnuniyet duydum. Ülkemizin kültür hazinesine ev sahipliği yapan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’ni ve Japonya kitaplığı bölümünü ziyaret ettik. Farklı medeniyetlerin birikimlerini aynı çatı altında buluşturan kütüphanemizde muhafaza edilen özel ve nadir eserleri tanıtma fırsatı bulduk. Fatih Sultan Mehmet Sergisi’ni gezerek tarihimizin büyük liderlerinden birinin vizyonunu, sanata ve bilgiye olan bağlılığını yakından inceledik. Japonya Kitaplığı, iki ülkenin ortak mirasına ışık tutan ve dostluk bağlarını güçlendiren bir sembol niteliğinde. Temennimiz bu anlamlı ziyaretin ülkelerimiz arasındaki iş birliğini daha da ileriye taşımasıdır." (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,93% 0,02
  • EURO

    40,99% 0,16
  • GRAM ALTIN

    3807,28% -0,09
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Bursa'da bir AVM'de iki grup arasındaki kavga kamerada
7 yıl önce çöp konteynerinde ölü bulunan bebeğin anne ve babası cinayetten tu...
Asker uğurlamaya gidenleri taşıyan minibüs devrildi; 2 yaşındaki Tuğsem öldü,...
İstanbul- Bağcılar'da kimlik kontrolü yapan bekçiye silahlı saldırı- 1
Bakanlar Tunç, Kurum ve Bak’tan ‘Boykot’ açıklaması
Hatay’da jandarma personeli ve kız arkadaşının sahilde cesedi bulundu
Evinin önünde bıçaklı kavgada boynundan yaralandı
Bakan Göktaş ve Bakan Işıkhan'dan 'boykot' açıklaması
Bakan Yumaklı: Milli markalarımıza 'boykot' yapmak, Türkiye’ye zarar verecekt...
Bakan Tekin: Yerli markalara 'boykot' uygulamanın ülkemize zarar vereceği açı...
Batman’da otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 7 yaralı
Bakan Uraloğlu: Boykot adı altında yürütülen kirli söylemler, bu milleti yıld...
TEM Otoyolu Kocaeli geçişinde dönüş yoğunluğu (2)
Bakan Kacır: Milli markaları boykotla zayıflatmaya çabalamak Türkiye’nin gele...
Düğünde bıçaklı kavga: 9 yaralı, 15 gözaltı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Batman’da otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 7 yaralı

Bakan Uraloğlu: Boykot adı altında yürütülen kirli söylemler, bu milleti yıldıramaz

TEM Otoyolu Kocaeli geçişinde dönüş yoğunluğu (2)

Bakan Kacır: Milli markaları boykotla zayıflatmaya çabalamak Türkiye’nin geleceğine zara...

Düğünde bıçaklı kavga: 9 yaralı, 15 gözaltı

TOBB Başkanı Hisarcıoğlu'dan 'boykot' açıklaması

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kayhan kazada öldü (3)

Özel: 19 Mart darbesine karşı direnen 301 üniversite öğrencisi hukuksuzca tutuklandı (2)

Hatay’ın Arsuz ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Batman'da 3'üncü kat balkonundan düşen kız çocuğu, hayatını kaybetti

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Bursa'da otomobil yağmur suyu kanalına düştü: 2 yaralı

Kontrolden çıkan kamyonet su kanalına çarptı; 2 yaralı

Trabzonspor, UEFA Gençlik Ligi'nde yarı finalde / Ek fotoğraflar

Bakanı Yumaklı'dan hayatını kaybeden Mustafa Kayhan için taziye paylaşımı

İbrahim Hatipoğlu: Yeşil sahalara sükunet ve barışın gelmesini ve rekabetin sadece sahad...

Konyaspor - İskenderunspor / Fotoğraflar

24'üncü Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali başladı

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kayhan kazada öldü (2)

24'üncü Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali başladı / Ek fotoğraflar

Ekrem Terzi: Kupayı Trabzon'a getirmek istiyoruz / Video eklendi