Emniyet Genel Müdürlüğünden Uyuşturucuyla Mücadelede ?Uyuma? Projesi

Emniyet Genel Müdürlüğünden Uyuşturucuyla Mücadelede ?Uyuma? Projesi

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68 | aksaray son dakika haberleri

 İçişleri Bakanlığı tarafından uyuşturucu ile mücadele mobil uygulaması ?UYUMA?projesi uygulanmaya başladı. Bu proje ile uyuşturucuya karşı verilen mücadele teknolojik imkânlar aracılığıyla vatandaş duyarlılığını oluşturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek suretiyle kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturulacaktır.

 

         Cep telefonları Android ve İOS olan vatandaşların telefonlarına ?UYUMA? projesini indirdiklerinde herhangi bir uyuşturucu satışı ile karşılaştıkları ihbarlarda bulunarak polis ve jandarmaların olaylara seri müdahale imkanı olacaktır. Yapılan ihbarlarda, ihbar yapanın kimlik bilgileri gizli tutulacaktır. Proje yazılımı milli ve yerli olup, çağın gereklerine uygun değişim ve gelişimlerine takip edilecektir.

        Vatandaşlarımız bu mobil uygulama  ?UYUMA? projesi ile ihbarları tek tuşla yapacaktır. Böylelikle Uyuşturucu satıcılarına vatandaşların desteğiyle daha etkin mücadele verilecektir. Proje ile Emniyet Teşkilatımızın suç ve suçlularla mücadelesi artan ivmeyle ve kararlılıkla yol aldığını, yoluna devam ettiğini de göstermesi açısından da anlamlı ve değerlidir.  



Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri