25.2° / 11.8°

Enerjisa Enerji’den 6 Şubat’ın yıl dönümünde çocuklara umut dolu bir etkinlik

Enerjisa Enerji’den 6 Şubat’ın yıl dönümünde çocuklara umut dolu bir etkinlik

Enerjisa Enerji’den 6 Şubat’ın yıl dönümünde çocuklara umut dolu bir etkinlik
Tarih: 06.02.2025 19:38

Alican GÜMÜŞ/HASSA(Hatay), (DHA)- HATAY'ın Hassa ilçesinde deprem sonrası yapımı tamamlanan Enerjisa Atatürk İlkokulu'nda asrın felaketinin ikinci yıl dönümünde öğrencilere 'okula dönüş' etkinliği gerçekleştirildi. Enerjisa Enerji CEO'su Murat Pınar, depremin ikinci yıl dönümünde, "Çocuklarımızın yüzünü biraz olsun güldürmek neşeli özel bir gün geçirmelerini amaçladık" dedi.

Etkinliğe, Hassa Kaymakamı Osman Acar, Hassa Belediye Başkanı Selahattin Çolak, Hassa İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Bayraktar, Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Oğuzhan Özsürekci, Enerjisa Enerji Perakende Satış Şirketleri Genel Müdürü Ersin Esentürk, Enerjisa Enerji CFO’su Dr. Philipp Ulbrich başta olmak üzere Enerjisa çalışanları, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'de meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden sonra Sabancı Vakfı, Enerjisa Enerji'nin yabancı hissedarı olan E.ON'un katkılarıyla yaptırılan Enerjisa Atatürk İlkokulu'nda düzenlene etkinlik öncesinde bir konuşma yapan Enerjisa Enerji CEO'su Murat Pınar, Enerjisa Dağıtım Şirketleri Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ'in Türkiye’de Hatay başta olmak üzere 14 ilde 22 milyondan fazla kişiye elektrik dağıtım hizmeti sunduğunu, depremden bugüne kadar Hatay’da 4.7 milyar lira yatırım yapıldığını söyledi.

Murat Pınar, "Ayrıca mevcut elektrik altyapısının bakım ve onarımı için 1 milyar lira yatırım bütçesi harcandı. Depremde 17 Enerjisa çalışanı hayatını kaybetti. Enerjisa Enerji olarak deprem bölgesinin kalkınması için sosyal ve toplumsal desteklerimizi sürdürüyoruz. Eğitim öğretim faaliyetlerinin aksamaması ve depremin izlerinin eğitimle silinmesi için bölgede önemli desteklere imza attık. Sabancı Vakfı, Enerjisa Enerji'nin yabancı hissedarı olan E.ON'un katkılarıyla Hassa ilçesinde Enerjisa Atatürk İlkokulu'nu hayata geçirdik. Okulumuzu 2024 yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda öğrenci ve öğretmenlere armağan ettik. İlk başta 150 olan öğrenci sayısı güncel olarak 350 ye yükseldi. Şimdi de depremin 2. yıl dönümünde sömestr tatili dönüşünde çocuklarımız için okula dönüş etkinliği düzenledik. Böyle önemli bir günde çocuklarımızın yüzünü biraz olsun güldürmek neşeli özel bir gün geçirmelerini amaçladık" dedi.

Enerjisa Atatürk İlkokulu'nda düzenlenen etkinlikte açılış öğrencilere yüz boyama, palyaçolar, çocuk oyunları, balon ve küsmesin yıldızlar tiyatro oyunu özel gösterimi de sunuldu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    37,95% 0,34
  • EURO

    43,14% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4074,57% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Uygunsuz görüntülerini 3 yaşındaki oğlunu kullanarak satan anneden alınan çoc...
Bakan Kurum: Kocaeli'de 1,1 milyon metreküp dip çamurunu bertaraf ettik
Ankara'da sağanak etkili oldu
Dili boğazına kaçan öğrenciyi müdür yardımcısı kurtardı; o anlar kamerada
İstanbul- Kapalıçarşı'da dolandırıcılara ait parayı akladığı iddia edilen şüp...
Emine Erdoğan'dan TOGEM-DER'in Cemre Çarşısı ile ilgili paylaşım
Garanti BBVA Mobil yenilendi
Cazcı bateristin arabeskçi kızı, 5 yıllık telif mücadelesini kazandı
Estetikte merdiven altına karşı hekimlere sertifikalı eğitim
Eşini baltayla öldürdü
ABD ve İran arasında ikinci tur nükleer müzakereler başladı
Meriç Nehri’nde yakalanan 3 metrelik yayın, kilosu 450 liradan satışta
Oyuncu Berk Atan, trafik kazasında yaralandı
Karşıyaka final aşkına
Zapatero: Avrupa Türkiye’yi birliğine dahil edebilirse, medeniyet açısından t...

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

ABD ve İran arasında ikinci tur nükleer müzakereler başladı

Meriç Nehri’nde yakalanan 3 metrelik yayın, kilosu 450 liradan satışta

Oyuncu Berk Atan, trafik kazasında yaralandı

Karşıyaka final aşkına

Zapatero: Avrupa Türkiye’yi birliğine dahil edebilirse, medeniyet açısından tamamlanmış ...

Trabzon'da 'zirai don' etkisi; yüzde 25'lik zarar

Tireli Hasan usta, 64 yıldır körüklü çizme yapıyor

Mersin'de 5 bin adet sahte 2 euro madeni para ele geçirildi; 5 gözaltı

Merkezefendi yine başarıyor

Adana merkezli 4 ilde organize suç örgütüne operasyonda 57 tutuklama

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde tekne alev aldı: 148 ölü

Sokak hayvanlarına 51 ilde doğal yaşam alanları

Çeşme'de suç örgütüne operasyon; 4 tutuklama

Burdur Gölü'nde yine köpüklenme

İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırılarında en az 45 kişi hayatını kaybetti

Çin, teknoloji ve uzay araştırmaları için 6 uydu fırlattı

İzmir'de suç örgütüne operasyon: 9 tutuklama

İstanbul-Beşiktaş'ta kafeteryada silahlı saldırı; eşinin yanında ensesine ateş edip kaçt...

'Obezite kanser riskini artırıyor'

Öğrencilerden geri dönüşüme destek: 3 tondan fazla atık pil toplandı

BM'nin programında öğrencilerden ‘yapay zeka kullanımı’ tartışması