Engelliye ayda 10 milyon para ödeniyor

Engelliye ayda 10 milyon para ödeniyor

Engelliye ayda 10 milyon para ödeniyor

*Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü nezdindeki tüm birimlerin engelli ödemeleri Aksaray´a ayda 10 milyon civarında bir rakamla ödemesi yapılarak sıcak para akışı sağlanıyor. Bunların içerisinde en büyük ödemeler engelli çocuğa ailenin bizzat kendisinin bakması oluşturuyor. 2500´e yakın aileye her ay 1060 lira evde bakım ücreti ödeniyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürü İsrafil Aktürk bir grup gazeteciye ağırlayarak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Özellikle Aksaray´da engelli sayısı ve engellilere verilen parasal destekler hakkında açıklamalarda bulunan il müdürü Aktürk, son derece hassas olan kurumun görevlerinin özel olması nedeniyle titizlikle davrandıklarını beyan etti. Hizmeti ibadet aşkına çevirdiklerini belirten İsrafil Aktürk, kurum çalışanlarının fedakarlıklarının takdire şayan olduğunu vurgulayarak, devletin şefkatli elinin engelliler başta olmak üzere, yaşlılar, dul ve yetimlerle kimsesizlerin kimsesi olmasıyla toplumdaki sosyal yaraların tedavi edilerek sağlıklı hale getirildiğini ifade etti.

Aksaray´da engellilere ödenen parasal rakamın 10 milyon (eski parayla 10 trilyon) civarında olduğunu belirten il müdürü Aktürk, bu rakamın aylık olarak düzenli ödendiğini söyledi. Her ay sıcak para olarak Aksaray ekonomisine giren bu rakamın şehre ciddi bir katkısının olacağı tartışmasız kabul edilirken, engelli dışında yaşlılar, kimsesizler, dul kadınlar ve doğum yardımlarıyla ödenen rakamlarıda katarsak Aksaray´ın her ay nakit ihtiyacının bu yolla çözüldüğü ortaya çıkıyor.



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri