Erasmus projesinde hayvan sevgisi farkındalığı

Erasmus projesinde hayvan sevgisi farkındalığı

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68

Erasmus Projesinde Hayvan Sevgisi Farkındalığı

Aksaray Mehmetçik Ortaokulunda İngilizce Öğretmeni olan Esra Orhan; hayvanlara sevgi ve hayvanları koruma bilinci içerisinde EUROPAWS(Avrupa patileri) isimli Erasmus+ okul ortaklığı projesi gerçekleştirdi.

Aksaray Mehmetçik Ortaokulu olarak İtalya, İspanya ve Slovakya ile birlikte EUROPAWS(Avrupa patileri) isimli Erasmus+ okul ortaklığı projesi kapsamında hayvan koruma ve hayvan sevgisi ön plana çıkartılarak, farkındalık amaçlı yürütülen proje takdir topladı.

Proje hakkında bilgi veren İngilizce Öğretmeni Esra Orhan şu ifadelere yer verdi; ?Bu projede amacımız öğrencilerimiz ve çevremizde hayvan sevgisi ve onları koruma bilinci oluşturmaktır.  Bu amaçla öğrencilerimizle birlikte hem Aksaray´da hem başka illerde barınak ziyaretleri yaparak sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını tespit ettik, hayvanları koruma, onlara yapılan eziyetler, hayvanların ekosistem için önemi, hayvanlarla yapılan terapiler gibi pek çok farklı konuda seminerler verdik. Türkiye´deki hayvan hakları kanununu detaylı olarak inceleyip kendimiz de bir hayvan hakları kanun önerisi hazırladık.  Bunun gibi faaliyetlerimize ek olarak okulumuzda büyük bir heyecanla hazırlandığımız bir hayvan fuarı düzenledik. Mehmetçik Ortaokulu öğrencileri el emeği ile hazırladığı ürünleri yine kendileri satıp elde ettikleri geliri AK-HAY-KOR ?a bağışladık. Böyle bir faaliyetin içinde bulunmak öğrencilerimizi çok heyecanlandırdı. Projemizin amaçları doğrultusunda tüm hayvanları korumak için faaliyetlerimize devam edeceğiz.?

Erasmus projesi hakkında duyduğu memnuniyeti dile getiren AKHAYKOR Başkanı Ebru Ateşağaoğlu ise; ?İlimizde yapılan örnek teşkil eden bu projenin devamının tüm okullarımızda yapılmasını, gelecek neslin hayvan sevgisi ile yetişmesi konusunda bir adım atılmasına vesile olacağına inanıyorum. Bu kapsamda farkındalık yaratmak için projeyi sahiplenen İngilizce Öğretmeni Esra Orhan hanımefendiyi tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin el emeklerinin karşılığında derneğimize yapmış oldukları bağışlarından dolayı şahsım, dernek üyeleri ve hayvan severler adına teşekkür ederim? ifadesine yer verdi.



Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri