32.3° / 17.3°

Erbakan: Ekonomi alanında da bir an evvel açılım yapmanız gerekiyor

Erbakan: Ekonomi alanında da bir an evvel açılım yapmanız gerekiyor

Erbakan: Ekonomi alanında da bir an evvel açılım yapmanız gerekiyor
Tarih: 25.05.2025 19:46

Salih KESKİN/ MARDİN, (DHA)- YENİDEN Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Evet, ‘Terörsüz Türkiye’ adı altında birtakım adımlar atıyor, birtakım açılımlar yapıyorsunuz ama ekonomi alanında da bir an evvel açılım yapmanız gerekiyor” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Balkanı Fatih Erbakan Mardin’de partisinin 3’üncü Olağan İl Kongresi için kente geldi. Kentteki bir alışveriş merkezinin düğün salonunda gerçekleştirilen kongreye Fatih Erbakan’ın yanı sıra, Başkan Vekili Doğan Aydal, İl Başkanı Mahmut Özer, ilçe başkanları, siyasi parti temsilcileri ve partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede, divan başkanlığı seçildikten sonra gündem maddelerine geçildi. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut İl Başkanı Mahmut Özer, güven tazeledi.

‘EKONOMİ ALANINDA DA BİR AN EVVEL AÇILIM YAPMANIZ GEREKİYOR’

Burada konuşan Fatih Erbakan, yeniden iş başına gelerek milleti maddi ve manevi sıkıntılarından kurtaracaklarını söyledi. Erbakan, “Evet, ‘Terörsüz Türkiye’ adı altında birtakım adımlar atıyor, birtakım açılımlar yapıyorsunuz ama ekonomi alanında da bir an evvel açılım yapmanız gerekiyor. Ekonomideki enflasyon terörüne, geçim derdine karşı da mutlaka adımlar atmanız gerekiyor. Yaş çay alım ücretlerini en azından 1 dolar seviyesi olan 38 liraya çıkartın. Çiftçiye mazot ve elektrik desteğinde bulunun. Taban fiyatlarını merhum Erbakan Hocamızın 54. Hükümette yaptığı gibi en yüksek seviden açıklayın. Ucuz simit ve çay sıralarında sürünen emeklimize talep ettiği seyyanen zammı yapın. Açlık sınırının altındaki maaşlarla hayatta kalma mücadelesi veren asgari ücretlilerimize temmuz ayında mutlaka ara zam yapın. Çiftçimize, köylümüze destek olun. Küçük esnafa destek olun. İşsizlikten kırılan geçlerimize istihdam imkanı oluşturun. Paylaşımda adaleti sağlayın. Önce imtiyazlar anlayışı yerine önce millet anlayışına geçin. Paylaşımda, yönetimde ve yargıda adaleti sağlayın. Milli kaynak paketleriyle kaynak üretip bu kaynağı millete aktarın. Faize giden, imtiyazlı holdinglere giden, kamudaki israfa giden trilyonlarca lirayı kurtarıp millete aktarın. Dar gelirlinin alım gücünü refah seviyesine artırın. Buradan Mardin’den iktidara sesleniyoruz; eğer bunları yapmazsanız biz geleceğiz ve milli görüş anlayışıyla bunları biz uygulayacağız” dedi.

‘YENİDEN BÜYÜK TÜRKİYE’Yİ HEP BİRLİKTE KURACAĞIZ’

Yeniden büyük Türkiye’yi inşa edeceklerini belirten Erbakan, konuşmasını şöyle sürürdü: “Tarım, hayvancılık, sanayi, teknoloji ve finans alanında dışa bağımlılıktan kurtulmuş bir Türkiye inşa edeceğiz. Biz gelince öncelikle yaşanabilir bir Türkiye’yi hakim kılacağız. Emekli, işçi ve memur ücretlerinin insanca yaşamaya yeter düzeyde olduğu bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. İşsizlik problemini çözmüş bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Adaletli gelir ve servet dağılımını gerçekleştirmiş bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Gelir ve servet dağılımında adaleti tesis edeceğiz. Vergi sisteminde adaleti tesis edeceğiz. Bugün olduğu gibi dar gelirliden daha çok, zenginden daha az vergi alan sistem yerine adil bir vergi sistemini inşa edeceğiz. Haksız vergileri ortadan kaldıracağız. Faiz mikrobundan kurtulmuş bir ekonomik hayatı inşa edeceğiz. Çiftçiye, KOBİ’ye, sanayici ve girişimciye devlet desteğinin tam manasıyla sağlandığı bir Türkiye’yi hayata geçireceğiz. En ücra köşesinde dahi alt yapı problemini çözmüş bir Türkiye’yi hayata geçireceğiz. Kaliteli eğitimin verildiği, bir işe yarayan diplomaların verildiği bir Türkiye’yi hayata geçireceğiz. Bilimsel kalitesi yüksek, aynı zamanda ahlaki ve manevi kalitesi yüksek nesiller yetiştiren bir eğitim sistemi ve müfredatı hayata geçireceğiz. Bağımsız ve adil yargı sistemini hayata geçireceğiz. Yargı adil ve bağımsız olacak ve yargı süreçleri hızlı işleyecek. Doğu-Batı kardeşliği tesis edilmiş olan bir Türkiye’yi hayata geçireceğiz. İnanç ve ifade özgürlüğünü tam manasıyla tesis edildiği bir Türkiye’yi hayata geçireceğiz. Projelerimiz hazır, kitaplarımız hazır. Bütün bunlarla birlikte makam ve rakam için değil Allah rızası için çalışan kadrolarımız hazır. İnşallah geleceğiz ve bu sıkıntıları bertaraf edeceğiz. İnşallah bu kadrolarla geleceğiz yaşanabilir Türkiye’ye, yeniden büyük Türkiye’yi ve adil bir dünyaya hep birlikte kuracağız. Zafer inananlarındır ve yakındır.” (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9356,04%-1,26
  • DOLAR

    38,77% 0,04
  • EURO

    44,08% 0,52
  • GRAM ALTIN

    4201,78% 1,92
  • Ç. ALTIN

    6731,05% 1,32
Aksaray nöbetçi eczaneleri
İstanbul - Eyüpsultan'da iş yerinde yangın -1
Kocaeli'de iki otomobil çarpıştı: 6 yaralı
Karabük’te fırtınada ağaçlar devrildi
Adana'da otomobil, taksiye çarptı; 5 yaralı
Kayseri'de mobilya atölyesi yandı
İş merkezinin 2'nci katında kilitli kalan alkollü kişi, pencereden inmek iste...
Samsun'da ev yandı; 1'i itfaiyeci 2 yaralı
Ehliyetsiz sürücünün kullandığı kamyonet, otobüse çarptı: 3 yaralı
Kırşehir'de Hirfanlı Baraj göletine açılan balıkçı teknesi alabora oldu; 4 ka...
Metro istasyonunda bekleyen 3 arkadaşı bıçakladı
Bursa'da otomobil ile motosikletin çarpıştığı kaza kamerada; 2 yaralı
Galatasaray 25’inci şampiyonluk kupasını görkemli törenle kaldırdı
Refüjdeki aydınlatma direğine çarpan otomobilden fırlayıp öldü
Pamukova'da seyir halindeki TIR alev aldı
Nigel Hayes-Davis ve Khem Birch'e THY'den mil ödülü

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Bursa'da otomobil ile motosikletin çarpıştığı kaza kamerada; 2 yaralı

Galatasaray 25’inci şampiyonluk kupasını görkemli törenle kaldırdı

Refüjdeki aydınlatma direğine çarpan otomobilden fırlayıp öldü

Pamukova'da seyir halindeki TIR alev aldı

Nigel Hayes-Davis ve Khem Birch'e THY'den mil ödülü

Anaokulunun düğün salonundaki etkinliğinde üzerlerine dekoratif kemer yıkılan doktor öld...

AS Monaco - Fenerbahçe Beko / Fotoğraflar

Bitkin yavru karaca, Emniyet Müdürlüğü'ne sığındı

Trabzonspor - Samsunspor maçının ardından

Pedro Malheiro: Trabzonspor olarak hak ettiğimiz yerde değiliz

Basketbolda Avrupa’nın en büyüğü Fenerbahçe Beko / Ek fotoğraflar

Fenerbahçe'nin Avrupa şampiyonluğu, Adana'da coşkuyla kutlandı / Video eklendi

Osmaniye’de Fenerbahçe Beko'nun EuroLeague şampiyonluğu kutlandı

Nurettin Açıkalın: Kayserispor'un takdire şayan bir geri dönüşü var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fenerbahçe Beko'yu tebrik etti

İstanbul - Beyoğlu’nda yangın çıkan binada mahsur kalan 2 kişi kurtarıldı

İstanbul - Silivri'de kafe alev alev yandı

Basketbolda Avrupa’nın en büyüğü Fenerbahçe Beko / Fotoğraf eklendi

Bartın'da şiddetli rüzgar; ağaçlar devrildi/ Ek fotoğraflar

Özgür Özel: Bir sonraki cumhurbaşkanını sadece bir irade belirler, o da milletin iradesi...

Bartın'da şiddetli rüzgar; ağaçlar devrildi