Ervah Kabristanlığında alan genişletme çalışmaları başladı

Ervah Kabristanlığında alan genişletme çalışmaları başladı

Ervah Kabristanlığında alan genişletme çalışmaları başladı

Aksaray Belediyesi, Ervah Kabristanlığında alan genişletme çalışması başlattı.


Şehir merkezindeki mezarlıkların bakım ve onarımı kapsamında hummalı bir çalışma sergileyen Aksaray Belediyesi, Ervah Kabristanlığında bulunan Bademlik Mevkiinde yeni mezar alanları oluşturmaya devam ediyor.

Şehitlik üzerinde bulunan Bademlik mevkiinde 5 Bin metrekarelik alanda iş makinaları ile yürütülen çalışmaları Belediye Başkanı Evren Dinçer yerinde inceledi.

 Belediye Başkanı Evren Dinçer, çalışmaların yapıldığı bölgede incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Mezarlıkların herkesin ortak manevi değeri olduğuna dikkat çeken Başkan Dinçer, bu alanların korunması için herkesin sorumluluk bilinci ile hareket etmesi gerektiğine dikkat çekti.

Mezarlıklar alanında yapılan çalışmalara değinen Başkan Dinçer, “Aksaray Belediyesi olarak her yıl düzenli olarak şehir merkezindeki mezarlıkların bakım, onarım ve temizliğini yapıyoruz. Bu yıl bu çalışmalarımızı biraz daha kapsamlı bir şekilde yaptık. Hepimizin manevi değeri olan mezarlıklarımızın korunması için ekiplerimizi adeta seferber ettik. Bunun yanı sıra yeni mezarlık alanları da oluşturuyoruz. İlimizin en büyük mezarlığı olan Ervah Kabristanlığında bulunan Bademlik mevkiinde genişletme çalışmalarına başladık. Yeni açacağımız alanda ağaç dikimi ile birlikte yeşillendirme çalışması yapacağız. Rutin çalışmalarımızın yanı sıra manevi değerlerimize sahip çıkmak adına bu tür yerlerdeki eksikliklerimizi de gidermek için hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.        



Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri