25.3° / 11.2°

Eski eşi tarafından tabancayla vurulan Özge'nin ablası: Hiçbirimizin can güvenliği yok

Eski eşi tarafından tabancayla vurulan Özge'nin ablası: Hiçbirimizin can güvenliği yok

Eski eşi tarafından tabancayla vurulan Özge
Tarih: 08.10.2024 14:27 Güncelleme: 08.10.2024 14:27

Kadir ÖZEN/İZMİR, (DHA)- İZMİR'in Çiğli ilçesinde, işe giderken sokakta eski eşi Serkan Y. (34) tarafından tabancayla karnından ve ensesinden vurulup yaralanan Özge Polat'ın (34) ablası Özlem Polat (42), "Hiçbirimizin can güvenliği yok. Kardeşime bunu yapan kişi bir an evvel yakalansın, adalet yerini bulsun, hepimiz rahat edelim" dedi.

Olay, dün saat 06.30 sıralarında, Güzeltepe Mahallesi 8424 Sokak'ta meydana geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde çalışan, 1'i kız, 2 çocuk annesi Özge Polat, işe gitmek için evden çıktı. Bu sırada Özge Polat'ın karşısına, 1,5 yıl önce boşandığı eski eşi Serkan Y. çıktı. Serkan Y., yanındaki tabancayla Polat'a art arda ateş edip, kaçtı. Ensesinden ve karnından yaralanan Polat, kanlar içinde yerde kaldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine, olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polat, Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavisi süren Polat'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

DAHA ÖNCE HAKKINDA UZAKLAŞTIRMA KARARI VERİLMİŞ

Olayın ardından kaçan Serkan Y.'yi yakalamak için polis çalışma başlattı. Polat'ın, eski eşi Serkan Y. hakkında daha önce polis merkezine birçok kez şikayette bulunduğu ortaya çıktı. Serkan Y.'nin eşini yaraladığı ve çocuğunu alıkoyduğu suçlamasıyla tutuklandığı, 1 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olduğu öğrenildi. Serbest kaldıktan sonra Özge Polat ve ailesini öldürmekle tehdit ettiği, genç kadının şikayetçi olması üzerine ise daha önce hakkında 2 ay uzaklaştırma kararı verildiği ortaya çıktı.

YAKINLARI BAŞINDAN AYRILMIYOR

Hastanedeki tedavisi süren Özge Polat'ın başından ayrılmayan ablası Özlem Polat (42), "Sürekli tehdit ediyordu. Olayı haber alınca, kız kardeşimi vurduğunu düşündüm. Olay yerine koştuk. Kardeşim kanlar içerisinde yerde yatıyordu. Birisi kanamayı durdurmak için yarasına müdahale ediyordu. Onu kanlar içinde görünce ne yapacağımızı bilemedik. Sonrasında hastaneye kaldırıldı. Kız kardeşim, daha önce birçok kez polise gidip, şikayetçi oldu. Sözde bu kişinin uzaklaştırması vardı. Ancak bir faydası olmadı. Kapının önüne kadar geliyordu. Evliyken de bu kişi pisliğin tekiydi. Sürekli küfrederdi. Herkes bütün mahalle bilirdi bunu. Kız kardeşimi darbettiği için cezaevine girdi. 1 ay hapis yattı" dedi.

'TEDİRGİNİZ'

Endişeli olduklarını söyleyen abla Polat, "Şu an bu kişi kayıp. Nerede olduğu belli değil. Tedirginiz. 'Bir şey yapar' diyerek, çocukları okula gönderemiyoruz. Kız kardeşimi sürekli tehdit ediyordu. Ama 2 yıldır bir şey yapmadı. O nedenle 'yapmaz' diye düşünüyorduk. Sonrasında kardeşimi vurdu. Hiçbirimizin can güvenliği yok. Kardeşime bunu yapan kişi bir an evvel yakalansın, adalet yerini bulsun hepimiz rahat edelim. Kız kardeşim şu an hastanede yoğun bakımda canıyla cebelleşiyor. Durumu kötü. Perişan olduk. 16 yaşındaki oğlu biliyor ama 10 yaşındaki kızına henüz gerçeği söylemedik. Kızına, 'Baban anneni vurdu, hastanede can çekişiyor' diye nasıl söyleriz" dedi.

Özge Polat'ın amcası, memur emeklisi Hüseyin Polat (72) da "Serkan, sonradan öğrendiğim kadarıyla psikopat biriymiş. Geçimsiz, eziyet eden biri. Bir an evvel yakalanıp, adalete teslim edilmesine istiyoruz. Tedirginiz. Eski eşine zarar veren başkasına da verir. Bir an evvel yakalanması lazım" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    10189%1,08
  • DOLAR

    39,89% 0,29
  • EURO

    47,05% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4308,01% 0,32
  • Ç. ALTIN

    6823,45% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Antalya'da orman yangını / Ek fotoğraflar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Azerbaycan'a gidecek
Kazı sırasında doğal gaz hattı borusunda patlama oldu; 3 işçi yaralı
Destici: Terör ancak mücadele edilerek bitirilebilir
İstanbul- Güngören'de tartıştığı kişiyi silahla vurup öldüren şüpheli sakland...
SOCAR Fiber ve TurkNet’ten stratejik iş birliği
Altın Örümcek Ödülleri’nin, bu yıl 23’üncüsü düzenlenecek
‘Kenede erken ve doğru müdahale bulaş riskini azaltıyor’
41 yıl hapis cezasıyla aranan şüpheli, kızının evinde yakalandı
Antalya'ya gelen turist sayısı 6 milyon 250 bini geçti
Dükkanının kepengine 'hasım' yazan kişiyi tabancayla bacağından vurdu
İzmir'deki orman yangını 2'nci gününde (2)
Gazzeli 4 hasta, tedavileri için Türkiye'ye getirildi
Ozan Akbaba, Uzak Şehir ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu
Prof. Dr. Başar: Hızla eriyen buzullar dünyayı ısıtıyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Dükkanının kepengine 'hasım' yazan kişiyi tabancayla bacağından vurdu

İzmir'deki orman yangını 2'nci gününde (2)

Gazzeli 4 hasta, tedavileri için Türkiye'ye getirildi

Ozan Akbaba, Uzak Şehir ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu

Prof. Dr. Başar: Hızla eriyen buzullar dünyayı ısıtıyor

Rusya'da dünya şampiyonu olan Ayşe öğretmene bu kez de 'Yılın Sporcusu' ödülü

Fransa'da grev nedeniyle bazı uçuşlar iptal edildi

100'üncü yaş gününü torununun torunu ile kutladı

İstanbul- Oruç Reis, İstanbul Boğazı'ndan geçiyor -1

Dünya turuna çıkan pilotun tek motorlu uçağı düştü; pilot öldü, kadın yolcuya sağ ulaşıl...

Dünya turuna çıkan pilotun tek motorlu uçağı düştü; pilot öldü, kadın yolcuya sağ ulaşıl...

Dünya turu, düşen uçağında hayatını kaybeten pilotun çocukluk hayaliymiş

Dünya turuna çıkan pilotun tek motorlu uçağı düştü; pilot öldü, kadın yolcuya sağ ulaşıl...

İzmir Çeşme’de orman yangını (8) / Gündüz dron ve aktüel görüntüler

İzmir Çeşme’de orman yangını (7) / Ek fotoğraflar

Mersin’de gece denize giren 3 kişiden biri boğuldu; 2 kişi aranıyor

İzmir Çeşme’de orman yangını (7)

Tek motorlu uçakla dünya turuna çıkan pilot, kaza kırıma uğradı; 2 kişiye ulaşılmaya çal...

İstanbul - Eyüpsultan'da aydınlatma direğine çarpan otomobilin sürücüsü hayatını kaybett...

Tek motorlu uçakla dünya turuna çıkan pilot, kaza kırıma uğradı; 2 kişiye ulaşılmaya çal...

Balıkesir Burhaniye'de çıkan orman yangını 8 saatte kontrol altına alındı