Eskil´de çocuk istismarı protestosu

Eskil´de çocuk istismarı protestosu

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Eskilli aktivist Ahmet Sanlav´ın başlattığı ?Çocuk İstismarına İdam İstiyoruz? eylemi Cuma Namazı sonrası gerçekleştirildi. Eskil Ulu Camii önünde toplanan vatandaşlar, buradan çarşı merkeze kadar yürüdü. Eyleme MHP Eskil İlçe Başkanı Mustafa Güdendede, Merkez Mahallesi Muhtarı Zafer Yalvaç, BBP Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Altan, CHP Birinci Sıra İl Genel Meclis Üyesi Adayı Cavit Altan, Merkez Mahallesi Muhtar Adayı Gökhan Kırkıl ve az sayıda vatandaş katıldı.

 

/resimler/2019-4/26/1511038773183.jpg

Eylemin açılış konuşmasını Yapan Süleyman Altan, ?Ben bir adaylık süreci geçirdim ve 85 oy aldım hiç üzülmedim fakat bugün burada 10 kişi bu olaya tepki gösterince gerçekten üzüldüm. Bu istismar edilen çocuklar senin, benim herkesin çocuğu olabilir. Kendi çocuğumuza nasıl tepki veriyorsak buna da öyle tepki vermeliyiz. Ama şu an meydanda toplanmış 10 kişi olarak kalıyoruz. Kırdıysam özür dilerim ama böyle bir şeye tepki veremiyor, şuraya gelip duramıyorsak yazıklar olsun bize. Bu iş sosyal medyada nutuk çekmeyle ya da sloganla olmaz, gerçekten yürekten tepki verilmiş olsaydı eğer, burada bu kadar az insan toplanmazdık? dedi.

Daha sonra eylemi organize eden Ahmet Sanlav şu ifadelere yer verdi:

Değerli Eskil halkı

Bugün burada, masum yavrularımıza canilerce yapılan taciz, eziyet ve haksızlıklara bir tepki vermek için toplanmış bulunmaktayız. Hepimizin oğlu, kızı var. Maalesef böyle mide bulandıran olayları duydukça, insanın kendi insanlığından iğrendiği dönemler yaşıyoruz.

Peygamber Efendimiz ??Sizden herhangi biriniz bir kötülük gördüğünde onu eliyle değiştirsin. Eğer buna güç yetiremezse diliyle değiştirsin. Buna da güç yetiremezse kalbiyle (buğz etsin). Bu ise imanın en zayıf mertebesidir.?? Demiştir.

Bizler maalesef ülkemizde yaşanan bu acı hadiselere, hiçbir müdahalede bulunamıyor ve bunu ne elimizle ne de dilimizle değiştirebiliyoruz. En azından buna tepki göstermek için, böyle bir programı yapmak istedik.

Buradan devlet büyüklerimize seslenmek istiyorum. Bu tür olaylarda verilecek kararı belirlemek için, aynı talihsizliği kendi çocuklarının yaşadığını düşünsünler, ona göre kanun ve yasa koysunlar. Biz dinimizin ?Kısasa kısas hükmüne? dayanarak hayvani duygularla minik yavrularımıza göz diken bu canilere karşı adaletin ancak ?idamla? sağlanacağını düşünüyor ve inanıyoruz.

En son tacize uğrayarak, büyük bir travma geçiren 5 yaşındaki çocuğumuzun nezdinde, tüm bu tür muameleye uğrayan çocuklarımızın yanında olduğumuzu söylüyor ve çocuklarımıza elini uzatan sapıkları lanetliyoruz.

Kaynak:Tuz Gölü Gazetesi(Eskil)



Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri