Eskil´e bağlı köy ve yaylalarda şeker pancarı hasadı başladı

Eskil´e bağlı köy ve yaylalarda şeker pancarı hasadı başladı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Eskil´e bağlı köy ve yaylalarda şeker pancarı hasadı başladı.
Balküpü Şeker Fabrikası´nın geçtiğimiz hafta pancar alım kampanyasını başlatmasının ardından,  Eskilli pancar üreticisini harekete geçirdi. Çiftçi, ilk ürünü teslim etmenin heyecanı yaşarken, söküme de başladı.
İlçemiz çiftçilerin ürettiği en önemli ve eski ürünlerden birisi olan pancarı çiftçilerimizin hala gözde ürünlerinden birisi.  Geçtiğimiz yıllara göre üretiminde düşme olan şekerpancarında, makineleşmenin sayesinde işçiliği oldukça basitleşti.  Geçtiğimiz hafta hasatı başlanılan şeker pancarında, üretim miktarı ve ekilen arazide bir değişiklik olmadı. Geçtiğimiz yıl yaklaşık  55 bin dekar alanın pancar ekildiği ilçemiz ve çevresinde, bu yıl miktar hemen hemen değişmedi.  Bunun yanında geçtiğimiz yıl dekar başına 8 tonun çıktığı şeker pancarı üretiminde ise bu yıl miktar yine değişmedi.  Çıktıların arttığı şeker pancarında bu yıl alım fiyatı 300 tl oldu. 
Pancar üretimin geçtiğimiz yıllara nazaran daha kolaylaştığını ifade eden çiftçilik yapan Eskil Belediye meclis üyesi  İbrahim Arık, ?Geçtiğimiz yıllarda pancar ekim zamanından olsun söküm zamanına kadar oldukça meşakkatli bir işti. Ama makineleşmenin sayesinde eskiden günlerce süren hasat artık birkaç günde bitiyor.  Ama pancar teslimi esnasında ki sıra nedeniyle zaman zaman eski usulle söküm yapıyoruz. Bizim en büyük sıkıntı ve korkumuz yer altı sularının her geçen gün çekilmesi. Eğer böyle giderse önümüzdeki yıllarda sular tamamen çekilecek ve o zaman pancar ekemez hale geleceğiz. Yetkililerin su konusunda ciddi bir çalışma yapmaları gerekir? dedi.
 
/resimler/2019-9/27/0706109083423.jpg


Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri