Eskilli duyarlı vatandaştan çağrı, 'Lütfen buranın doğallığını koruyalım!'

Eskilli duyarlı vatandaştan çağrı,

Sultanhanı'nda bulunan Tuz Gölü Doğal Gaz Yeraltı Depolama Projesi, kapsamında yer altından çıkarılan atık suyun Eskil'in İkizce Yaylası'nın 4.5 KM doğusunda yer alan yere verilecek olmasına tepki.

Bölgede koyunculuk yapan Cuma İnanç, "Yüksek oranda tuz içeren atık suyun ilki geçtiğimiz yıllarda Tuzgölü'nün ayağına kadar akıtılarak hem son yıllarda kuraklaşan Tuzgölü'ne can suyu niteliğinde  oldu hem de doğaya zarar vermedi bu güzel düşüncenin neticesinde de Türkiye'nin dört bir yanından insanlar Eskil'e Tuzgölü'ne gelmeye başladılar. Şimdi yeni bir atık su sistemi daha hayata geçiyor, ancak ikinci atık tesisin ayağının otlak alan olan ve İkizce Yaylamızın oldukça yakını olan bu bölgeye verilecek olması, ciddi bir şekilde çevresel zarar verecek. Böylelikle hem meramız yok olacak, hem burada yaşayan fareden, kertenkeleye; çekirgeden, karıncaya kadar bir çok canlının yok olmasına sebep olacak hem de şu anda burada zeminden su çekerek koyunculuk yapılıyor ve yerleşim merkezleri var. Bu tuzlu su kuvvetli muhtemel zemin sularını da tuzlandıracak. O nedenle sadece 2.5 KM daha ileriye taşınırsa bir taşta 3 kuş vurulacak." diye konuştu.

İkizce ve Kumlu yaylaları halkının da bu konuda oldukça tedirgin olduğunu ifade eden İnanç, "Tüm yetkililerin bu yanlışın önüne geçeceğine canı gönülden inanıyorum ve siyasi ile bürokratlarımızı bu noktada bize destek vermeleri için çağrıda bulunuyorum." dedi.

Kaynak:haberfark.net



Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri