26.9° / 13.8°

Evde oturmak yerine mozaik sanatçısı oldular

Evde oturmak yerine mozaik sanatçısı oldular

Evde oturmak yerine mozaik sanatçısı oldular
Tarih: 04.05.2025 10:40 Güncelleme: 04.05.2025 10:40

Ferhat DERVİŞOĞLU/KUMLU (Hatay), (DHA)- HATAY'da Kumlu Halk Eğitimi Merkezi’nde ev kadınlarının sosyalleşmesi için mozaik sanatı ve dekoratif ev ürünleri kursu açıldı. Evde oturmak yerine kursa gelerek mozaik sanatını öğrenen kadınlar, birbirinden güzel eserler ortaya çıkardı.

Kumlu Halk Eğitimi Merkezi’nin bir süre önce açtığı mozaik sanatı ve dekoratif ev ürünleri kursuna büyük çoğunluğu kadın olan 150 kişi katıldı. Evde oturmak yerine kursa gelerek mozaik sanatını öğrenen kadınlar, kısa sürede birbirinden güzel eserler ortaya çıkardı. Kursiyerler el emeği göz nuru ile bir yandan mozaikle taşları nakşediyor, diğer yandan da geri dönüşüm eğitimleriyle eski ürünleri yeniliyorlar.

'HEM KAYNAŞIYORUZ HEM STRES ATIYORUZ'

Kursla ilgili bilgi veren usta öğretici Esmahan Bük, “Kadınlarımızın sosyalleşmek anlamında gerçekten bir şeylere ihtiyaçları vardı. Biz de böyle bir şey düşündük. Benim de severek yaptığım bir iş. Burada hem kaynaşıyoruz, güzel işler çıkarıyoruz hem de stres atıyoruz. Bu iş bizim için çok önemli çünkü kursa geldiğimizde hayatımızdaki herhangi sorunları da birlikte getiriyoruz. Burada bir şeyleri aşabileceğimize inanıyoruz. Kurs bu anlamda bizi çok etkiliyor. Özellikle dediğim gibi stres atma anlamında çok güzel bir yer. Kadınlar kendilerini geliştirmeye çok açık varlıklar" dedi.

'BURADA KURSİYERLER MESLEK EDİNİYOR'

Kumlu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Fatih Kalkar ise “Birçok dalda, alanda mesleki çalışmalar var. Dezavantajlı gruptaki kadınlarımıza yönelik, ayrıca göçmen olarak ilçede bulunan Suriyelilere yönelik birçok çalışma faaliyetini bir arada yürütmekteyiz. Burada kursiyerler meslek ediniyor. Taş işçiliği, süslemesi ile birlikte yaptıklarını evlerine götürüyor ve bunları sosyal-kültürel faaliyetlerin yürütüldüğü kitle iletişim yolları ile satarak kendilerine katkıda bulunuyorlar” diye konuştu.

Kursiyerlerden Asiye Uzunyayla da öğrenmenin yaşının olmadığını belirterek, herkesi sanat dallarına davet etti.

Suriyeli kursiyerlerden Bera El Beşa ise “Usta öğreticiler sayesinde güzellikleri öğreniyorum. Ülkeme dönünce burada aldığımı eğitimi oradaki gençlerimize öğreteceğim” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9404,89%1,12
  • DOLAR

    39,84% 0,32
  • EURO

    46,74% 0,42
  • GRAM ALTIN

    4197,30% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6738,60% -1,07
Aksaray nöbetçi eczaneleri
İstanbul- Kadıköy’de izinsiz gösteride 47 kişi gözaltına alındı
Ardahan’da cip ile TIR çarpıştı; 2 ölü, 2 yaralı
43 yıl hapisle aranan hükümlü çatıdan kaçarken yakalandı
Bolu'da orman yangını (5)
Ankara’da boş arazideki yangın 2 saatte söndürüldü
Bursa'da çöplükteki yangın ormana sıçradı
TBMM Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonu üyeleri, Giresun'da fındık bahçele...
Profesör Keskin: Keneye çıplak elle dokunmak riskli
16 yaşındaki kızının kullandığı traktörün devrilmesiyle öldü
İstanbul - Bakan Bolat: Türkiye Yüzyılı'nı ulaştırmanın, ticaretin, lojistiği...
Çanakkale’deki otluk yangını 1,5 saatte söndürüldü
A Milli Erkek Voleybol Takımı, Bulgaristan'ı 3-0 mağlup etti
Manisa'da orman yangını (4)
Bolu'da orman yangını (4)
Gaziantep’te orman yangını (2)

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Çanakkale’deki otluk yangını 1,5 saatte söndürüldü

A Milli Erkek Voleybol Takımı, Bulgaristan'ı 3-0 mağlup etti

Manisa'da orman yangını (4)

Bolu'da orman yangını (4)

Gaziantep’te orman yangını (2)

Erzurum'da taş ocağında göçük: 3 ölü (3)

Denizde boğulan Alperen, son yolculuğuna uğurlandı

Sakarya’dan Bilecik’e sıçrayan orman yangını; Köprücek köyünde 10 ev yandı (2)

Aydın’da orman yangını (2)

İstanbul- Ticaret Bakanı Ömer Bolat Türkiye- Karadağ Yuvarlak Masa Toplantısı'na katıldı

Sakarya’dan Bilecik’e sıçrayan orman yangını; Köprücek köyünde 10 ev yandı

Osmaniye'de TIR ile otomobil çarpıştı; 1 ölü

Birlikte içki içtikleri kişiyi öldürüp, 'kanepeden düştü' diye ihbarda bulundular; 3 göz...

İstanbul- Şile'de denize girmek yasaklandı

Ümit Özdağ: Hem TBMM'de hem de Türkiye’yi yöneten kadrolar içerisinde olacağız

Bakan Kacır: Antarktika'da kalıcı ‘Türk Bilim Üssü’ kuracağız

Bakan Göktaş: 5 bin 777 olan engelli kamu çalışanı sayısını 73 bin 800’e çıkardık

Balıkesir'de orman yangını (2)

İzmir Bornova'da orman yangını (6)

Sivasspor’un yeni başkanı Gökhan Karagöl oldu

Tekirdağ'da karaya oturan kuru yük gemisini kurtarma çalışmaları 4'üncü gününde