Farklı ülkelerden öğrenciler obezite üzerine çalışmalar yapıyor

Farklı ülkelerden öğrenciler obezite üzerine çalışmalar yapıyor

Aksaray | Aksaray haber | aksarayhaber68 |Aksaray son dakika | Aksaray haberleri |Son Dakika Aksaray Haberleri | gazete |Aksaray yerel haber | Haber Aksaray

 

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, öğrencilerin en az bir spor dalıyla ilgilenmelerinin onların bedensel açıdan daha sağlıklı bireyler olmaları anlamına geldiğini, bunu sağlamak için geniş bir seçmeli ders havuzunun oluşturulduğunu söyledi.

ASÜ Dış İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından yürütülen Erasmus Gençlik Değişimleri Projesi kapsamında şehre gelen farklı ülkelerden öğrenciler, obezite problemine dikkat çekmek için çalışmalar yapıyor. Proje kapsamında Rektör Şahin’le de bir araya gelen öğrenciler, hem yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgiler verdi hem de ülkelerine ait şarkılar seslendirerek kendi kültürlerini tanıttı. Öğrencilerin mühim bir konu üzerine çalıştıklarını kaydeden Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, bu kapsamda ASÜ’de de çeşitli faaliyetlerin düzenlendiğini belirtti. Öğrencileri eğitirken üç ana unsuru prensip olarak belirlediklerini anlatan Şahin, “Bunlardan ilki, öğrencilerimize, seçtikleri akademik disiplinlerle ilgili teknik bilgiler aktarmak. Bu yönüyle baktığımızda onların akli melekelerini yetkin hale getirmiş oluyoruz. İkincisi, her bir öğrencimizin en az spor dalıyla ilgilenmesini sağlamak. Bir seçmeli ders havuzumuz var ve her öğrenci bu havuzdan mutlaka bir ders seçmek zorunda. Herkes istediği sporu hiç değilse üniversite yıllarında öğrensin istiyoruz. Dolayısıyla bu dersi alan öğrencinin bedensel açıdan sağlıklı bir birey olmasına katkı sunuyoruz. Üçüncüsü ise kültür ve sanat içerikli derslerle ruhi bakımdan yetkin hale gelmelerini sağlamak. Bunun için de oldukça geniş bir seçmeli ders havuzumuz var… Nihayetinde, mezun ettiğimiz her öğrencinin üç açıdan yetkin olması adına çalışmış oluyoruz” dedi. Rektör Şahin’in konuşmasının ardından sahneye gelen öğrenciler ülke kültürlerini yansıtan şarkılar söyledi. Toplantının ardından kısa bir bisiklet turu düzenlendi ve öğrenciler iğde topladı.

Türkiye, İspanya, Çekya, Litvanya ve Romanya’dan 28 öğrencinin katılım sağladığı proje, 15 Eylül’e kadar sürecek. 



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri