Fatih Erbakan: Trump'ın açıklamaları tam bir skandaldır

Fatih Erbakan: Trump

Fatih Erbakan: Trump'ın açıklamaları tam bir skandaldır

Gizem KARADAĞ-Muhammet BAYRAM/ANKARA, (DHA)- YENİDEN Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Trump'ın açıklamaları tam bir skandaldır. Tepkisiz kalamayacağımız bir hukuk tanımazlıktır. Bu saldırgan ve Siyonist yaklaşım karşısında, Türkiye'deki tüm Amerikan üslerini ve radarlarını bugünden tez yok kapatmamız gereklidir. ‘Filistin Filistinlilerindir’, ‘Zafer Filistinlilerin olacaktır ve zafer yakındır’ diyoruz. Ve Siyonizm’e, İsrail'e ve onun işbirlikçilerine de Yeniden Refah Partisi olarak sesleniyoruz. Bu adımları atarken bir kez daha düşünün. Çünkü bütün İslam alemi en kısa zamanda ayağa kalkacak. Bu gereken yaptırımlar uygulayacak ve bu planlarınızın hepsi de inşallah suya düşecektir” dedi.

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında konuştu. Erbakan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD ziyareti ile ilgili, “Terör rejiminin başbakanı Netanyahu Amerika ziyaretinde biliyorsunuz, tarihin çok talihsiz anlarına şahitlik etmemize sebep oldu. Burada Trump'la görüşmesi ve arkasından yaptıkları basın toplantısında Trump'ın açıklamaları gerçekten de tarihin en tarihsiz açıklamaları olarak nitelendirilebilecek açıklamalardır. İsrail Terör Kabinesi'nin başında tarihin en acımasız soykırımlarından bir tanesine imzasını atarak, 100 yılın canisi, yüz yılın Hitler'i haline gelen Netanyahu, soykırım ve savaş suçlarına ilk günden itibaren ortak ettiği Amerika'dan yeni seçilen Başkan Donald Trump döneminde de en büyük desteği görmeye devam ediyor. Amerikan yönetimi kurulduğu günden itibaren bugüne kadar olduğu gibi bugün de Siyonist rejime hamilik yapmaya devam ediyor. Netanyahu'nun Amerika ziyaretinde bir kez daha görüldü ki, Amerika Birleşik Devletleri İsrail için kurulmuştur, Amerika Birleşik Devletleri Siyonizm için vardır ve arz-ı mevut olarak adlandırılan Siyonist işgal planlarının hayata geçirilmesi için kurulmuş bir devlettir. Bunu Trump'ın açıklamalarıyla Netanyahu'nun son yapmış olduğu ziyarette açık bir şekilde gördük. Terör ve savaş suçlusu katil terörist Netanyahu'nun Amerika ziyaretinde gördük ki, Amerika'nın yeni başkanı Donald Trump, her ne kadar Grönland'dan, Meksika'dan, Kanada'dan, Panama'dan söz ederse etsin bunların hepsi göz boyama içindir ve asıl amaç Panama'nın işgalinden söz edilirken Gazze'nin işgal edilmesidir. Meksika Körfezi'nden bahsederken Gazze şeridini İsrail sahiline çevirmektir. Grönland'ı işgalden söz ederken Filistinlilerin binlerce yıllık yurdu olan Gazze topraklarını bu coğrafyaya sonradan gelen Siyonist göçmenlere açmaktan, onları Gazze'deki Filistin topraklarına yerleştirmekten aslında bahsetmektedir. Asıl amacın bu olduğu Trump'ın yapmış olduğu son açıklamalarıyla net bir şekilde ortaya çıkmıştır” diye konuştu.

Fatih Erbakan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Trump'un birinci başkanlık döneminde Amerika her zaman olduğundan daha da fazla bir şekilde Siyonizmin emrindeydi, Siyonizme hizmet etti. Biliyorsunuz Trump'ın bir önceki başkanlık döneminde uluslararası hukuka aykırı bir şekilde Kudüs, İsrail'in başkenti olarak ilan edildi ve Amerika Birleşik Devletleri İsrail Büyükelçiliği’ni Kudüs'e taşıdı. Trump şimdi ikinci başkanlık döneminde de İsrail'in emrinde olduğunu, Siyonizmin kölesi olduğunu daha ilk günden açık bir şekilde göstermiştir. Donald Trump, katil Netanyahu'yu kabulünde sarf ettiği cümlelerle tarihin en derin kırılma anlarından bir tanesini başlatmış oldu. İsrail'in katliam şakşakçısı Trump, Gazze'yi Amerika olarak biz devralacağız diyor. Gazze'lileri Ürdün'e ve Mısır'a göndereceğiz diyor. Gazze'ye dünya vatandaşlarını yerleştireceğiz diyor. Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve Ürdün Kralı Abdullah'a da buradaki Gazze'lileri kabul etmesi gerektiğini ifade ediyor. Trump, Gazze artık bir Amerikan toprağı olacak diyor. Biz biliyoruz ki, Gazze'ye İsrail işgalcileri yerleştirilecek, Filistinlilerin yurdu Siyonist Yahudilere yurt olarak verilecek. Katliamın şakşakçısı, Siyonizmin kölesi Donald Trump, bu planı açık bir şekilde ifşa etti. Hiç utanmadan, sıkılmadan, çekinmeden bütün dünya kamuoyu ile paylaştı. Bütün bunlar, Büyük İsrail planının yürümeye devam edeceğini, Trump'ın diğer Amerikan Başkanları gibi, aynen Biden ve diğerleri gibi Siyonizmin emrinde olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Gazze'lileri kabul etmesi için Mısır ve Ürdün tehdit altındadır. Susması ve sürece karşı çıkmaması için Türkiye ve Suudi Arabistan baskı altındadır. Ateşkes oldu, savaş bitiyor, kötü günler geride kaldı diye sevinç naraları atanlara uyanın, uykudan uyanın diyoruz. Kötü günler geride kaldı, evet, en kötü günler kapıdadır. Ateşkes, Gazze'lilerin gözyaşı dinsin diye değil, Amerikan işgali başlasın diye yapılmıştır. Trump'ın bu açıklamaları, bu ifşaları, bu gerçeği açık bir şekilde ortaya koymaktadır. İsrail rehinelerini geri aldıktan sonra savaş ve işgal acımasız bir şekilde tekrardan devam edecek. Asırlardır yürüttükleri Büyük İsrail planı sürdürülmeye devam edecektir. Buradan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden Yeniden Refah Partisi olarak ve bu konuda aslında 85 milyon milletimizin de sesi ve soluğu olarak sesleniyoruz. Nerede kaldı uluslararası hukuk? Nerede kaldı insan hakları? Batsın sizin medeniyetiniz, soykırıma sessiz kalan medeniyetiniz batsın, işgale sessiz kalan medeniyetiniz batsın. Milyonlarca masumun silah zoruyla göçe ve ölüme zorlayan zorbalığınız batsın diyoruz. Dünya kamuoyunda da ciddi tepkiler ortaya çıkıyor. Peki bizim hükümetimiz bu konuda ne diyor? Türkiye ne diyor ve ne yapıyor? Asıl önemli olan konuda budur.”

Erbakan, “Açık ve net bir şekilde çağrımızı yapıyorum. Trump'ın açıklamaları tam bir skandaldır. Tepkisiz kalamayacağımız bir hukuk tanımazlıktır. Bu saldırgan ve Siyonist yaklaşım karşısında, Türkiye'deki tüm Amerikan üslerini ve radarlarını bugünden tez yok kapatmamız gereklidir. İsrail'e petrol başta olmak üzere tüm ticari ve stratejik sevkiyatları mutlaka ama mutlaka kesmemiz gereklidir. İsrail ile tüm diplomatik ilişkileri sıfırlamamız gereklidir. D8 üyesi ülkelerin ve tüm Müslüman ülkelerin ayağa kalkması ve bu küstah Siyonist yaklaşım karşısında yaptırımlar ortaya koyması gereklidir. Bunların ortaya konulabilmesi için de Türkiye'nin gerekli diplomatik girişimleri başlatması gereklidir. Trump'ın tehditlerine asla kulak asılmamalı; zulüm, işgal ve Büyük İsrail planı ve bu Siyonist küstahlık karşısında konuşmak yerine adım atılması gereklidir. Özellikle de Müslüman ülkelerin sahip olduğu doğal gaz, petrol, su gibi stratejik varlıkların bu plan karşısında bir yaptırım gücü olarak kullanılması bunun sağlanabilmesi için de Türkiye'nin gerekli girişimleri yapması gereklidir. ‘Filistin Filistinlilerindir’, ‘Zafer Filistinlilerin olacaktır ve zafer yakındır’ diyoruz. Ve Siyonizm’e, İsrail'e ve onun işbirlikçilerine de Yeniden Refah Partisi olarak sesleniyoruz. Bu adımları atarken bir kez daha düşünün. Çünkü bütün İslam alemi en kısa zamanda ayağa kalkacak. Bu gereken yaptırımlar uygulayacak ve bu planlarınızın hepsi de inşallah suya düşecektir” dedi. (DHA)



Çarşamba 2.2 ° / -4 °
Perşembe 0.4 ° / -5 °
Cuma -0.7 ° / -7.9 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri