Fenerbahçe'nin eski hocası Brezilya milli takımının başına geçiyor

Fenerbahçe

Fenerbahçe'nin eski hocası Brezilya milli takımının başına geçiyor

Doğukan DEMİRKIRDI / İSTANBUL, (DHA)- FENERBAHÇE'yi bir süre çalıştırdığı dönemde beklenilen başarıları elde edemeyen ve Sarı-lacivertli takımla yolları ayrılan, ardından Suudi Arabistan ekibi Al-Hilal'in başına geçen Portekizli teknik adam Jorge Jesus'un Brezilya Milli Takımı’nın başına geçeceği iddiaları gündem oldu.

Brezilya medyasından UOL'ın iddiasına göre, geçtiğimiz yıllarda Fenerbahçe'yi de çalıştıran Al-Hilal Teknik Direktörü Jose Jesus, Mayıs ayında Sambacıların yeni teknik direktörü olacak.

Bu gelişmeler, 26 Mart günü 2026 Dünya Kupası Elemeleri maçında Arjantin'e 4-1 mağlup olan Brezilya'da Teknik Direktör Dorival Junior'ın görevine son verilmesinin ardından yaşandı. Junior'ın yerine ise Arda Gülerli, Real Madrid’in teknik patronu Carlo Ancelotti ve Fenerbahçe eski hocası Al-Hilal'de görev yapan Jorge Jesus'un adları geçiyordu.

Jesus transferinin gerçekleşmesi durumunda, Brezilya Futbol Konfederasyonu, Jorge Jesus için Suudi kulübe 2,5 milyon Euro serbest kalma tazminat ödeyecek.

Jorge Jesus, 2019/2020 sezonunda Brezilya takımı Flamengo'nun başında; ligi, Brezilya Süper Kupası, Copa Libertadores ve Copa Sudamericana'yı kazanmayı başararak dikkatleri çekmişti.



Cumartesi 25.2 ° / 11.8 °
Pazar 19.4 ° / 8.7 °
Pazartesi 21.1 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri