16.8° / 6.2°

FETÖ/PYD soruşturmaları kapsamında Aksaray´da 12 şirket TMSF´ye devredildi

TMSF şirketlere değer kattı...

FETÖ/PYD soruşturmaları kapsamında Aksaray´da 12 şirket TMSF´ye devredildi
Tarih: 07.10.2019 10:32

FETÖ darbe girişiminin ardından, FETÖ/PYD soruşturmaları kapsamında, şirketlerin devredildiği TMSF, bu kurumları eskisinden güçlü hale getirerek, devletin hizmetine sundu. Devredilen şirketler, 3 yılda büyüdü. Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016´da yaptığı hain darbe girişiminin ardından en büyük yükü kaldıran kurumlardan biri de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) oldu. Hain girişimin ardından Aksaray´da da 12 şirket TMSF´ye devredildi. TMSF tarafından görevlendirilen Yönetim Kurulu İmalat, sağlık, tarım ve hayvancılık, inşaat, perakende gibi değişik sektörlerde faaliyet gösteren bu şirketleri milli bir değere dönüştürerek büyütmeyi başardı. Bu üç yıllık süreçte şirketlerin hem öz kaynakları hem de aktif büyüklükleri ciddi anlamda değer kazandı. 

TMSF´nin üç yıllık süre zarfında şirketlerin kârlılıkları büyük oranda artırılırken, istihdamı ise büyük ölçüde korundu.

TMSF tarafından görevlendirilen Yönetim Kurulu tarafından bu şirketlerin yargılama işlemleri sonuçlanıncaya kadar basiretli tacir gibi yönetilmesini sağlanıyor. Bu şirketlerin öz kaynaklarını, istihdamlarını ve değerlerini kaybetmeden milli ekonomiye geri kazandırılması yönünde çalışmalar devam ettiriliyor.  

   

AKBOR HEM İSTİHDAM, HEM DE İHRACAT YAPIYOR

 

/resimler/2019-10/7/1033481509084.jpg


    2016 yılında TMSF´ye devredilen AKBOR Boru fabrikası ülke ekonomisine katkıda bulunmak adına hem istihdam hem de ihracat yaparak ülkemize döviz kazandırmaya devam ediyor. Bu güne kadar hem yurtiçi hem de yurtdışından birçok ihaleye giren firma, kazandığı ihalelerde de işleri zamanında teslim ederek bu alanda da başarı elde etmiştir. Firma bu güne kadar Türkmenistan, Irak, Sırbistan, Yunanistan, Bulgaristan, Slovenya, Kosova, Ukrayna´nın yanı sıra Afrika Ülkelerine´ de ihracat gerçekleştirdi. AKBOR tarafından üretilen CTP boru geniş bir yelpazede kullanıma özelliği taşımaktadır. Toprak altına gömülerek, su altına döşenerek, yer üstüne monte edilerek, İçme suyu ana aktarım hatları ve dağıtım şebekelerinde, basınçlı ve basınçsız atık su hatlarında, yağmur suyu drenajlarında, Kapalı sistem sulamalarında, elektrik santralleri soğutma suyu hatlarında, endüstriyel soğutma suyu hatlarında, HES projeleri iletim ve cebri hatlarında yaygın olarak kullanılmaktadır. AKBOR her yıl hem istihdamını artırarak hem de ülke bütçesine değer katarak büyümeye devam ediyor. 

/resimler/2019-10/7/1034122447051.jpg

  • BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,94% -0,02
  • EURO

    41,13% -0,05
  • GRAM ALTIN

    3791,97% 0,65
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Netanyahu'dan güvenlik yetkilileriyle 'Türkiye' toplantısı
Aksaray’da bıçaklı küfürleşme kavgası: 2 yaralı
Yola savrulan motosikletli, otomobilin altında kalarak hayatını kaybetti
Bursa'da minibüs ile kamyonet çarpıştı: 3 yaralı
Çanakkale’de iki otomobil çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı
Bursa'da bıçaklı kavga; yabancı uyruklu 3 kişi yaralandı
İstanbul - KKTC'de konser sırasında fenalaşan Volkan Konak, hayatını kaybetti...
İstanbul - Üsküdar'da otomobil alev alev yandı; otoyolda trafik oluştu
Devrilen hafif ticari aracın sürücüsü polis memuru, yaşamını yitirdi
İstanbul - Arnavutköy'de 2 otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Aksaray’da bıçaklı küfürleşme kavgası: 2 yaralı
Bakan Güler, Barbaros Şehitliği'ni ziyaret etti
Mersin’de zincirleme kaza: 1 ölü, 9 yaralı
Artvin'de uçuruma yuvarlanan cipteki karı- kocayı ölüm ayırdı
Şanlıurfa'da 'nişan atma' kavgası: 1 ölü, 7 yaralı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Aksaray’da bıçaklı küfürleşme kavgası: 2 yaralı

Bakan Güler, Barbaros Şehitliği'ni ziyaret etti

Mersin’de zincirleme kaza: 1 ölü, 9 yaralı

Artvin'de uçuruma yuvarlanan cipteki karı- kocayı ölüm ayırdı

Şanlıurfa'da 'nişan atma' kavgası: 1 ölü, 7 yaralı

Eyüpspor, Başakşehir maçına hazır

İstanbul - Şişli’de trafiği tehlikeye düşüren motosiklet sürücüsüne idari para cezası

Emlak Konut - Beşiktaş BOA: 63-68

İstanbul - İstanbul trafiğinde bayram yoğunluğu sürüyor

Muğla'da 2 otomobil çarpıştı: 4 ölü, 2 yaralı

Şehit polis Acar, memleketi Muş’ta son yolculuğuna uğurlandı

Balkondan düşen Nisa, ağır yaralandı

İstanbul - CHP Genel Başkanı Özel, Ekrem İmamoğlu ve aynı cezaevindeki tutukluları ziyar...

Bursa'da dolu; sürücüler zor anlar yaşadı

AK Partili Ala: Yolsuzluktan kahraman çıkmaz

Bakan Kurum'dan ' Uluslararası Sıfır Atık Günü' paylaşımı

İstanbul - Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti teşkilatlarının bayramını kutladı

Tekirdağ'da dolu; sürücüler akaryakıt istasyonlarını sığındı

Bakan Yerlikaya'dan birlik ve beraberlik mesajı (2)

Tekirdağ'da dolu; sürücüler akaryakıt istasyonlarına sığındı/ Ek fotoğraflar

Bakan Yardımcısı Karaloğlu: Terörsüz Türkiye dönemine girdik