Filipinli gelinin aşkı engelleri aştı

Filipinli gelinin aşkı engelleri aştı

Filipinli gelinin aşkı engelleri aştı

İngiltere’de yaşayan ve doğuştan bedensel engelli Aksaraylı Alihan Şahin (26), 1 yıl kadar önce sosyal medya üzerinden Filipinli Maris (23) ile tanıştı. Sosyal medya üzerinde mesaj ve görüntülü olarak konuşmaya başlayan Alihan ve Maris bir süre sonra birbirlerine aşık oldu. 1 yıl aradan sonra konuyu babası Ahmet Şahin’e açan Alihan, Maris ile evlenmek istediğini belirterek kız istemeye gitmek istedi. Oğlu ile istişare yaparak 2 gencin mutluluğu için kolları sıvayan baba Ahmet Şahin Maris’in ailesiyle tanışmak için uçakla Filipin’e gittiler.

 

 

 Burada Maris ve ailesiyle tanışan Ahmet şahin ve oğlu Alihan, aşık olduğu Maris’i ilk kez canlı olarak görmenin heyecanını yaşadı. Ailesinden Maris’i isteyen baba Ahmet Şahin, ailenin kızı vermesi üzerine Maris’i de alarak Türkiye’ye getirdi. Aksaray’ın Ortaköy ilçesine getirilen Maris burada ilk olarak ismini değiştirilerek Meryem ismini aldı. 2 hafta boyunca Alihan ve ailesiyle birlikte yaşayan Filipinli gelin hazırlıkların tamamlanmasının ardından beyaz gelinliği giyerek ilçede gerçekleştirilen düğün merasimiyle dünya evine girdi.

 

Duygusal anların yaşandığı düğün töreninde engelli aracı ile Filipinli eşiyle dans eden Alihan ve Maris’in mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Ne uzaklık ne de Alihan’ın engelli olması çiftin aşklarına karşın hiçbir engel tanımazken, düğün töreninde bir konuşma yapan Filipinli gelin gözyaşlarını tutamadı. Genç çiftin nikahını ise Ortaköy İlçe Belediye Başkanı Alirıza Özdemir kıydı. Evlilik cüzdanını eline alan Filipinli gelin gülücükler saçarak evlilik cüzdanını elinde salladı. Ardından nikah masasında kendisine verilen Kuranı Kerim’i alan gelin Maris, Kuranı Kerim’i 3 kez öptü. Eşi Alihan ile birlikte pastayı kesen Filipinli gelin daha sonra davetliler ile birlikte sahnede Türk müzikleriyle oynadı.

 

 

“Alihan’ı güzel kalbi yüzünden seçtim, birbirimize iyi geliyoruz”
Herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Filipinli gelin, “Hepinize beni bu kadar sıcak karşıladığınız için çok teşekkür ediyorum. Beni farklı kültüre rağmen kabul ettiğiniz için çok minnettarım. İlk 2-3 ay çok zorlandım, ağladım hala arkadaşlarımdan ve ailemden uzak burada olduğuma inanamıyorum. Onları çok özlüyorum. Sonra artık yavaş yavaş burada olduğuma alışmaya başladım. Burada her zaman güzel davranan, arkamda duran büyük bir ailem var artık. Alihan’a ve bana saygı duyan herkese teşekkür ederim. Özellikle kayın babama ve kayınvalideme çok minnettarım. Bana bir prenses ve öz kızları gibi davranıyorlar. Büyük annem her zaman bana sana iyi davranan güzel kalpli birisi ile evlen derdi. Benim için o Alihan, onu güzel kalbi yüzünden seçtim. Onu seçtim çünkü o benim için her zaman en iyisini istiyor. Onu seçtim çünkü birbirimize iyi geliyoruz. Alihan’la ben her ne kadar farklı kültürlerden gelsek te farklarımız ortada birbirilerimizi tamamlıyoruz. Alihan’ın dünyası çok renkli çükü her zaman herkes için en iyisini en güzelini diliyor. Ben her zaman hayatı keşfetmemiz için yanında olacağım. İyi günde kötü günde hasatlıkta sağlıkta her zaman yanında olacağım. Ben onun yarısıyım, onun eşiyim ve ona her zaman iyi davranacağım. Böyle ailem olduğu için çok şanslı olduğumu hissediyorum kendimi” diye konuştu. Konuşmayı yaparken gözyaşları içinde kalan Filipinli gelin konuşmanın ardından Alihan’a sarılarak gözyaşları döktü. 


Yaşadıklarını anlatan damat Alihan Şahin ise, “İnternette tanıştık, bir senedir birlikteyiz. Babamla Filipin’e uçtuk hep beraber 12 saat ondan sonra aileler ile tanıştık. Ondan sonra evlendik orada buraya geldik. Çok güzel bir duygu inşallah Müslüman edeceğim onu, bugün düğün çok güzeldi her şey hoşuma gitti, mutluluk duydum” dedi.



Anahtar Kelimeler: Filipinli gelinin engelleri
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri