Tarih: 12.10.2024 14:54

Fuzul Topraktan 390 konutluk projesi ‘Yeni Esenler’i satışa çıkardı

Facebook Twitter Linked-in

Tuğçe ODABAŞI-Feridun AÇIKGÖZ/İSTANBUL,(DHA)- AŞAMALI Konut Sahibi Olma Sistemi’nin hayata geçiren Fuzul Topraktan, 390 konutluk ‘Yeni Esenler’ projesini düzenlediği lansman toplantısıyla tanıttı. Şirketin son projesi olan ‘Yeni Esenler’in satışa sunulduğu etkinlik hem yatırım yapmak isteyen hem de ev sahibi olmak isteyenler tarafından yoğun ilgi gördü. Lansmanda konuşan Fuzul Topraktan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal, “Bizim için bu model sadece ticari bir teşebbüs değil, aynı zamanda sosyal bir sorumluluk. Bu modelimizi daha da geliştirerek, Türkiye’de konut üretimine katkı sağlamak istiyoruz” dedi.

Fuzul Topraktan, konuta erişim sorununun çözümünün bir parçası olmak hedefiyle yaptığı çalışmaları kapsamında ‘Yeni Esenler’ projesini düzenlediği lansman toplantısıyla yatırımcılarla buluşturdu. Projede yatırımcılar, ‘Aşamalı Konut Sahibi Olma Sistemi’nin ilk adımı olan toprak yatırımını yapmalarının ardından inşaat maliyetini taksitler halinde karşılayarak konut sahibi olabilecek.

Esenlerde düzenlenen etkinliğe, Fuzul Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal, Fuzul Topraktan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Zeki Akbal, markanın reklam yüzü ve tiyatrocu Altan Erkekli, iş dünyası ve gayrimenkul sektöründen çok sayıda isim katıldı. Lansman buluşmasında aynı zamanda Fuzul Topraktan’ın ilk projesi olan Başakşehir 1’inci Etap’ın canlı bağlantı ile temel atma töreni gerçekleştirildi. 82 konutluk arsa payının satışının tamamlandığı projenin inşaatı sahneye kurulan inşaat başlangıç butonu ile başlatıldı.

‘İNSANLARIMIZIN KONUT EDİNİMİ KONUSUNDA DAHA DA ZORLANDIĞI BİR DÖNEME GEÇTİĞİMİZİ GÖRDÜK’

Lansmanda konuşan Fuzul Topraktan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal son yıllarda tespit ettikleri önemli bir sorunu vurgulayarak, “İnsanlarımız konut edinimi konusunda her geçen gün daha da zorlanıyordu. Fuzul Topraktan olarak bir süredir bu meseleyi masaya yatırdık. İnsanların konut sahibi olmasını nasıl kolaylaştırabiliriz diye düşündük. Yaklaşık 18 ay önce bitirdiğimiz Aşamalı Konut Sahibi Olma Modelini, son 12 ay boyunca halkımıza sunarak 6’ıncı projemiz olan ‘Yeni Esenler’ ile uygulamaya geçirdik. Bu süreçte yaklaşık 2 bine yakın konutun toprak payını insanlara arz ettik” diye konuştu.

“KÖYLERDE TOPRAĞA SAHİP OLUP EV YAPILIRKEN, ŞEHİRDE BU KONFOR KAYBEDİLDİ’

Şehirleşmenin dikey yapılaşma ve yüksek arsa maliyetleri gibi faktörlerle konut projelerini zorlaştırdığını belirten Akbal, “Temel motivasyonumuz şuydu: İnsanlar, köylerinde yaşarken önce toprak sahibi olup sonra üzerine ev yapabiliyorlardı. Peki, şehirleşmeyle birlikte bu konforu neden kaybettik? Bu sorunun üzerine gittik ve gördük ki, yatay mimaride mümkün olan bu yapı, şehirlerde dikey yapılaşmayla birlikte zorluklar yaşamaya başladı. Özellikle arsa maliyetlerinin artması, konut edinimini daha da güçleştiriyor. Bu noktada dedik ki, güvenilir bir marka olarak, insanların sanki toprağını alır gibi, önce toprak payına sahip olup sonra ev sahibi olabilecekleri bir model oluşturursak, bu erişimi sağlayabiliriz. Dürüst olmak gerekirse, bu modeli sunarken beklediğimizin çok ötesinde bir talep gördük. Bugün birçok belediye iş birliği için bizimle iletişime geçiyor. Biz de bu modelimizi daha da geliştirerek, Türkiye’de konut üretimine katkı sağlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘BAŞAKŞEHİR’DEKİ İLK PROJEMİZLE TEST ETTİK VE BAŞARI SAĞLADIK’

İlk projelerini Başakşehir’de test ettiklerini belirten Akbal şöyle konuştu:

“İlk projemiz Başakşehir’deki 88 bağımsız bölümden oluşan küçük bir projeydi. Burada, önce toprak payını sattık ve 12 ay sonra inşaatımıza başlayacağımızı söyledik. Bugün de o inşaatın başlangıç törenini gerçekleştirdik. Son derece mutluyuz, çünkü verdiğimiz sözü yerine getirdik.”

‘ÖNÜMÜZDEKİ BEŞ YILDA 10 BİN KONUT ÜRETMEYİ HEDEFLİYORUZ’

Fuzul Topraktan’ın gelecekteki planları hakkında da konuşan Akbal, “Gelecekteki hedeflerimiz çok net: Önümüzdeki beş yıl içerisinde 10 bin konut üretmeyi planlıyoruz. Ar-Ge ekibimiz, gayrimenkul geliştirme ve inşaat ekiplerimizle yoğun bir tempo içindeyiz. Aşamalı Konut Sahibi Olma Sistemi, belki tek başına tüm konut sorunu için bir çözüm olmayabilir, ama bu tür alternatif modellerin çoğalmasıyla birlikte, Türkiye’deki konut arzı sorununu hafifletmeyi amaçlıyoruz” dedi.

‘BU TİCARİ BİR TEŞEBBÜS OLMANIN ÖTESİNDE, TOPLUMSAL BİR SORUMLULUK’

Akbal hayata geçirdiklerin sistemi toplumsal bir sorumluluk olarak benimsediklerini bu yüzden de karlılıktan öte işin sosyal yönüne eğildiklerini belirterek şunları aktardı:

“Bizim için bu model sadece ticari bir teşebbüs değil, aynı zamanda sosyal bir sorumluluk. Konut edinimi sadece ekonomik bir mesele değil, aynı zamanda toplumsal bir meseledir. Eğer ticari girişimlerimizi, insanların bu ihtiyacını karşılayacak şekilde yönlendirebilirsek, bu bizim için büyük bir motivasyon kaynağıdır. Bu heyecanı ekip olarak hep birlikte yaşıyoruz. Yaptığımız işlerin ölçeğinde belki daha karlı projeler olabilirdi, ama biz işin sosyal yönünü çok önemsiyoruz. Bu modeli ortaya koymakla kalmadık, ciddi bir yatırım ve sermaye ayırdık. Aşamalı Konut Sahibi Olma Sistemi ile Türkiye’de önemli bir başarı elde ettiğimize inanıyoruz. Belki Türkiye’nin genel konut ihtiyacı içinde küçük bir payımız olabilir, ama insanlara alternatif bir erişim imkanı sunmak bizim için büyük bir mutluluk.”

BAŞAKŞEHİR 1'İNCİ ETAP PROJESİNİN İNŞAAT BAŞLANGIÇ TÖRENİ DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Lansman buluşmasında aynı zamanda Fuzul Topraktan’ın ilk projesi olan Başakşehir’in de canlı bağlantı yoluyla temel atma töreni gerçekleştirildi. Sahneye kurulan inşaat başlangıç butonu ile 82 konutluk arsa payının satışının tamamlandığı projenin inşaatı başlatıldı.

YENİ ESENLER PROJESİ

15 Temmuz Millet Bahçesine komşu konumuyla yatırımcılarına eşsiz bir yeşil alan deneyimi sunacak olan Yeni Esenler, Selçuklu mimarisinin zarif ve etkileyici izlerini taşıyacak. 62 bin metrekare inşaat alanına sahip proje, 4 blok 390 konuttan oluşacak. Yatırımcılar 2+1’den 4+1’e kadar olan daire seçeneklerinden yararlanarak hayallerindeki eve kavuşacak.

2 MİLYON TL’DEN BAŞLAYAN PEŞİNATLARLA SATIŞA SUNULDU

Lansman kapsamında, Yeni Esenler projesinin arsa payı 2 milyon TL’den başlayan peşinatlarla satışa sunuldu. Projede, 24 aya varan vade imkanları ile her bütçeye uygun ödeme planları oluşturuldu. Projenin inşaatına ise sözleşme tarihinden itibaren 18 ay sonra başlanacak. Dairelerin teslimi ise inşaatın başlamasının ardından 36 ay içerisinde yapılacak.

TAM DONANIMLI YAŞAM ALANI

Şehrin tam merkezinde bulunan proje, yüzme havuzu, spor alanı, yürüyüş alanları, çocuk oyun parkı, güvenlik, geniş peyzaj alanları sosyal alanlarıyla yatırımcılarına tam donanımlı bir site yaşamı sunacak. Ulaşım akslarına olan yakınlığıyla da cezbedici bir konumda yer alan Yeni Esenler, Tekstilkent ve Giyimkent gibi ticari lokasyonların yanı başında Masko, İkitelli OSB, İstoç gibi merkezlere birkaç kilometrelik yakınlıkta bulunuyor. Alışveriş merkezlerine ise 5-10 dakika gibi kısa sürede ulaşılabiliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —