Aksaray´ın En Gözde Yüksek Okullarından Güzelyurt Meslek Yüksek Okulu´nu Gazeteciler ziyaret etti.Güzelyurt Yüksek Okul Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Ünlüyü makamında ziyaret eden Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar,Aksaray İnternet Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Avcı, Gazeteci Yazar Ahmet Erbaş Doçent Dr. Mustafa Kayıhan Erbaş tan oluşan heyet Yüksek Okula yapılan hizmetleri tek tek gezerek başta Aksaray Üniversitesi Rektör´ü Prof.Dr.Yusuf Şahin´e,Prof. Dr. Hüseyin Ünlü´ye, Güzelyurt Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu´na ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler.Ünlü yapılan hizmetler konusunda şunları söyledi. Aksaray Üniversitesi Güzelyurt Meslek Yüksekokulu 2008 yılında açılmış olup, Aşçılık, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Mimari Restorasyon, Mimari Dekoratif Sanatlar, Geleneksel El Sanatları, Gıda teknolojisi ve Bitki Koruma programları bünyesinde toplam kayıtlı 639 öğrenci ile eğitim-öğretime devam etmektedir. 2017-2018 akademik yılında Aşçılık, Mimari Restorasyon ve Mimari Dekoratif Sanatlar ikinci öğretim programları da açılarak öğrenci alınmıştır.
Tarihi Otel Karballa ve MEB´e bağlı eski İmam Hatip Ortaokulu binası Belediye başkanı, kaymakam, rektör değerli çabalarıyla okulumuza kazandırıldı. Ayrıca tarihi yapıdaki idari binamızın altında el sanatları ürünlerinden oluşan Sanat Galerisi hizmete girdi.
İlk binası 1856´da köyün Rum ahalisi tarafından inşa edilen ve 1913´te ikinci binasının eklendiği Otel Karballa (Karballa Dini Okulu) okulumuza tahsis edildikten sonra hızlıca elden geçirildi ve eskimiş kısımları aslına uygun biçimde onarıldı. Otel Karballa´da sosyal tesis olarak konaklama ve restoran hizmeti verilecek. Ağırlıklı olarak Güzelyurt ve Aksaray´a has yöresel yemekler misafirlere takdim edilecek. Güzelyurt´un tanıtımı açısından sembolik bir önemi ve değeri olan Otel Karballa Üniversitemiz bünyesinde aktif bir şekilde bu tanıtıma en iyi şekilde katkı sağlamak üzere değerlendirilecek.
MEB´e bağlı eski İmam Hatip Ortaokulu binası da 2017-2018 akademik yılından itibaren okulumuz El Sanatları bölümü bünyesinde derslik ve atölyeler halinde kullanılmak üzere faaliyete başladı. Yeni bina derslik ve atölye ihtiyacını önemli ölçüde karşılamış olup, hali hazırda el sanatları alanında önemli düzeyde ürün ortaya koyan bölümümüz bundan sonra daha uygun ortamlarda faaliyetlerini arttırarak devam edecek.
Üniversitemizin ve Yüksekokulumuzun Güzelyurt´taki vitrini konumundaki 117 yıllık idari binanın alt katındaki kemer yapılı salon ve odalar düzenlenerek el sanatları ürünlerinden oluşan bir Sanat Galerisi haline getirildi. Sanatsal ürünlerden satın almak isteyenler okulun web sitesinden, telefonla ya da bizzat okula ulaşarak alışveriş yapabilirler.