Gazilere Yönelik Anlamlı Program

Gazilere Yönelik Anlamlı Program

Gazilere Yönelik Anlamlı Program

Aksaray´ın en gözde KYK Yurtlarından birisi olan Gülşah Hatun Kız Öğrenci Yurdunda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Gazilere yönelik anlamlı bir program gerçekleştirildi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Aksaray Temsilcisi Gazi Mustafa Dağ ile Kore Gazisi 86 Yaşındaki Mehmet Acar, Malül Gazi Muhsin Ak, Kıbrıs Gazisi Erol Baştan ve Bekir Dilekçi´den oluşan heyet Gülşah Hatun Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Yasemin Çalışkan tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programına katıldı.

Aksaraylı Gaziler Yurt yemekhanesinde yurt idarecileri ve öğrencileriyle birlikte akşam yemeği yedikten sonra sohbet programına katıldılar.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Aksaray Temsilcisi Gazi Mustafa Dağ, yurtta kalan kız öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada Milli ve manevi değerlere değinerek, kardeşliğe, vatan, bayrak sevgisine, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Gazi Mustafa Dağ, öğrencilere eğitimlerine en üst seviyede devam etmeleri ve vatana millete faydalı birer insan olmaları konusunda nasihat ta bulundu.

Aksaraylı gaziler, öğrencilere Savaş´ta geçen anılarını ve nasıl gazi olduklarını anlattılar. Ayrıca Gaziliğin tarifini ve vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerle ilgili önemli bilgiler aktardılar. Daha sonrada Öğrencilerin merak ettiği soruları cevaplandırdılar.

Öğrencilerle yapılan sohbetin ardından Gazileri güzel bir sürpriz bekliyordu. Yurt idaresi tarafından misafir edilen Aksaraylı gaziler için üzerinde ? CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN? ifadesi yer alan Türk Bayraklı bir pasta getirildi. Bu sürpriz karşısında duygulanan Gaziler öğrencilerin alkışları arasında hep birlikte pastayı kestiler.

Gazilerin Temsilcisi Mustafa Dağ, düzenledikleri faaliyetlerle Gaziler olarak Aksaray´ı Türkiye´nin her yerinde en iyi şekilde temsil ettiklerini ifade ederek, bu konuda kendilerine katkı sağlayan Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediye Başkanlığına Teşekkürlerini iletti.

Gazi Mustafa Dağ, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kendilerini öğrenci yurduna davet ederek, geleceğimizin teminatı olan gençlerle bir araya getiren Gülşah Hatun Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Yasemin Çalışkan´a düzenlemiş olduğu bu anlamlı programdan dolayı Teşekkür etti.

 



Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri