Gazze için Ihlara yürüyüşü

Gazze için Ihlara yürüyüşü

Aksaray | Aksaray haber | aksarayhaber68 | Aksaray son dakika | Aksaray haberleri |Son Dakika Aksaray Haberleri | Aksaray gazete | Aksaray yerel haber | Haber Aksaray

GAZZE İÇİN IHLARA YÜRÜYÜŞÜ

 

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği organizesinde 7 şehrin Arama Kurtarma(Search And Rescue) gönüllülerinden oluşan 102 kişilik bir kafile "Gazzeye Umut Ol" başlıklı Ihlara Vadisi uzun mesafe yürüyüşü gerçekleştirdi. Konya, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde ve Ankara'dan profesyonel arama kurtarma gönüllülerinin de yer aldığı yürüyüşte Aksaray'ın tarihi ve turistik alanlarının tanıtımının yapıldığı belirtildi.

AMAÇ GAZZE DRAMINI DUYURMAK

Etkinlik hakkında açıklama yapan Aksaray İHH Arama Kurtarma (SAR) Birimi Başkanı Vedat Dirican, amaçlarının işgalci İsrail'in Ramazan ayında Gazze'ye saldırması sonucu oluşan mağduriyeti duyurmak ve yaraları sarmak için gündem oluşturmak olduğunu belirtti.

2000 EV YIKILDI, 500 ÇOCUK YETİM KALDI

Son yaşanan saldırı ile yaklaşık yüzlerce ailenin evsiz ve yaklaşık 500 çocuğun yetim kaldığını hatırlatan Dirican, Müslüman olmanın gereği olarak İHH'nın dünyanın neresinde olursa olsun din, dil, ırk, mezhep ayırt etmeksizin mazlum ve mağdurlara yardım etmeye devam edeceğini vurguladı.

İLLER ARASI DAYANIŞMA

7. Bölge SAR gönüllülerinin katıldığı etkinlikte gönüllülerin kaynaşması, bu vesileyle ulusal ve uluslararası afetlerde dayanışmanın sahaya olumlu etkisinin yansımasını temenni ettiklerini sözlerine ekleyen Dirican, katılan misafirlere ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

5-10 TEMMUZDA HAYIR ÇARŞISI AÇIYORUZ

Aksaray İHH olarak Gazze'de oluşan mağduriyetin giderilmesi yıkılan yıkılan evlerden birini imar (25.000€) ve her gün bin kişiye yemek projesi kapsamında 8 günlük yemek bedeli olarak 24.000€ değerinde bir destek amaçladıklarını söyleyen Dirican, bu projeler için tertiplenen hayır çarşısına herkesten maddi ve manevi destek beklediklerini sözlerine ekledi.

 

YAKINDA HASANDAĞI TIRMANIŞI VAR

Virüsün etkisinin azalmasıyla birlikte etkinliklere ağırlık verileceğini ifade eden Aksaray İHH Arama Kurtarma (SAR) Birimi Başkanı Vedat Dirican, yakında farklı illerden SAR gönüllülerinin davet edilerek bir şehidimizin adının verileceği Hasandağı tırmanışı müjdesi verdi.

 

GÖNÜLLÜ OL

Her faaliyetin ülkemizin ve insanlığın yararına vesile olmasını temenni ettiklerini belirten Dirican, insanlara faydalı olmanın tarifsiz bir mutluluk olduğunu vurgulayarak herkesi gönüllü olmaya davet etti.



Anahtar Kelimeler: Gazze Ihlara yürüyüşü
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri