Geçmişten Geleceğe Türk Toplumu (Gelişim- Etkileşim- Değişim) kitabı çıktı

Geçmişten Geleceğe Türk Toplumu (Gelişim- Etkileşim- Değişim) kitabı çıktı

Geçmişten Geleceğe Türk Toplumu (Gelişim- Etkileşim- Değişim) kitabı çıktı

İSTANBUL, (DHA) – NURAL Denker’in Geçmişten Geleceğe Türk Toplumu (Gelişim- Etkileşim- Değişim) kitabının tanıtımı gerçekleşti. Kitap, tüm kitap mağazaları ve internet sitelerinde satışa sunuldu. Kitapta, geçmişten bugüne kadar olan Türk toplumunun yerini yazar, kitabın karakteri olan ‘Dora’ isimli martının gözünden, kendi yorumlarıyla ve masalsı bir dille anlatılıyor.

İstanbul Mecidiyeköy’de Nural Denker’in Geçmişten Geleceğe Türk Toplumu (Gelişim- Etkileşim- Değişim) adlı yeni kitabın lansmanı gerçekleşti. Yazar, geçmişten bugüne kadar olan Türk toplumunun yerini ve yaşanılan olayları kitabın karakteri olan ‘Dora’ isimli martının gözünden masalsı bir dille anlatılıyor. Yazar, yüzyıllar boyunca yaşanan olaylara şahitlik eden Dora’nın gözünden Türk toplumunun gelişimini kendi yorumuyla aktardı. Gerçekleşen tanıtım lansmanında konuşan kitabın yazarı Nural Denker, “Aslında bu kitabın iki temel mesajı var. Birincisi Türk insanının Orta Doğu insanı olmadığını ve farklı olduğunu göstermek. Türk toplumu Avrupa ile kaynaşmış bir toplum, bunun tersi düşünülemez ve söylenilemez. İkincisi de yaşanılan ve egemen güçlerin yazdığı tarih aynı değildir. Bu kitapta iki tarihin farklarını doğru bir yorumla, adeta arkeolojik bir kazı gibi araştırdım. Türkiye'de Cumhuriyet dönemindeyiz ve yüz yılı tamamladık. Bu yüzyıldan geride kalan üç yüz yıl var. Onunla bu yüzyılı birleştirmek zorundayız. Birleştirmez ayırırsak yanlış yapmış oluruz. Türk'ün Lale Devri diyeceğimiz bir devi var. O devir Türk'ün ve Osmanlı'nın Rönesans'ıdır. Bizim toplumumuz Osmanlı padişahlarını devlet adamlarının hazırlamış olduğu özgürlük, demokrasi, insan hakları diyebileceğimiz temelleri üzerine Cumhuriyet'i kurmuştu. Bugün bu Cumhuriyeti Osmanlı'yı seven ve Cumhuriyeti seven herkes bağrımıza basmalıyız. Bunun devamı olarak bir çalışma yaprak yola çıktım” dedi.

‘DORA’NIN GÖRGÜ TANIKLIĞI YAPTIĞI OLAYLAR BENİM YORUMLARIM’

Bu kitabı adeta bir arkeolojik kazı gibi Osmanlı'nın ilk kuruluşlarından başlayan kesitler halinde bugüne kadar gelen olayları birbirine bağlayarak bir zincir içerisinde anlattığını belirten Denker, “Onu anlatırken de tarihsel donukluğun içinde kalmak istemedim. Kitabıma masalsı bir hava vermek istedim. Benim bir görgü tanığım var. Adı ‘Dora’ ve bir martı. Dora, Galata Kulesi'nde yaşıyor. Kitapta da fotoğrafı yer alıyor. Galata Kulesi’nde yaşayan Dora, yüzyıllar boyu yaşamış. Masalsılık buradan geliyor. Birçok olaya görgü tanıklığı yapmış. Dora’nın görgü tanıklığı yaptığı olaylar benim yorumlarım. O yorumları Dora'nın ağzından ifade etmeye çalıştım. Bunu ifade ederken de kitabı donukluktan kurtarmak, rahat okunmasını sağlamak istedim. Kitabımı eline alan kişilerin on beş günde veya bir ayda üzerinde düşünerek, okumasını arzu ederek yazdım. Bugün ilk defa satışa sunulacak. Satışa sunulmadan önce kitabın tanıtımını yapmak adına bir araya geldik” diye konuştu.

‘KİTAP GENÇLERİN BUGÜN NEREDE OLDUĞUMUZU ANLAMALARI ADINA ÇOK ÖNEM TAŞIYOR’

Yaşanmış şeyleri anlatmanın gerektiğini ama kültür etkileşiminin anlatılamayacağını dile getiren Denker, "Bu kitap gençlerin bugün nerede olduğumuzu anlamaları, bundan sonra da nerede olacağımızı görmeleri adına çok önem taşıyor. Üç yüzyıl içerisinde yapılan ilerlemeler zaman zaman yavaşlayıp, hızlanmıştı. Dolayısıyla gençlerimizin tarihi daha yakından bilmeleri gerekiyor. Bu kitaptan 5 bin tane baskıyı Anadolu'daki okullara, oraya kitap yollayan Kitap Can Derneği kanalıyla yolladım. Bin tanesini de bir derneğin bursiyerleriyle imzalayıp hediye ettim. Bu gençlerin okuması çok önemli. Kitap yazdığım dönemlerde aklıma gelen her şeyi oturur hemen not ederim. Çünkü yazmazsam sabaha kadar uyuyamam. Kitap yazmak isteyen gençlere tavsiyem, zihninizdeki şeyleri bir yerlere yerleştirmeden sakın yola çıkmayın ve aklınıza gelen her şeyi yazın. Kitabımın İngilizce versiyonu da dünyanın birçok ülkesinde satışa sunuldu” ifadelerini kullandı.

Geçmişten Geleceğe Türk Toplumu (Gelişim- Etkileşim- Değişim) kitabını yayınlayan yayınevi sahibi Bihter Kuşçu Şahin, “Nural Beyi’in kitabı bizim yayınevimizden çıktı. Kitap, Türkiye'de bugünden itibaren tüm kitapçılarda satışa sunuldu. Hem yurt dışı hem de Türkiye’de okuyucular kitapevlerinden ve internet siteleri üstünden kitabı satın alabilirler. 16 ülkede de İngilizce olarak satışa başladı. Okurunun bol olmasını diliyorum. Nural Bey ile çalışmak çok keyifliydi. Kendisini tanımaktan çok memnunum. Bizim yayın evimizi seçtiği için ve kişisel yayıncılığı seçtiği için de ayrıca çok memnunuz. Benim sloganım ‘Her eve bir kitap girmeli’ Bunu çok arzu ediyorum. Ülkemizde bol bol okuyan insanlarımız olsun. Nural Bey’in Geçmişten Günümüze Türk Toplumu kitabını çok sevdim. Kitaptaki Dora karakterinin gözünden İstanbul'u keşfetmek ayrıca güzeldi” dedi.

Okurseverler, tüm kitap mağazaları ve internet sitelerinden kitabı satın alabilir.



Çarşamba 23 ° / 12.2 °
Perşembe 16.7 ° / 8.1 °
Cuma 12.6 ° / 3.4 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri