Genç İHH şehitlerimiz için buluştu

Genç İHH şehitlerimiz için buluştu

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği gençlik çalışmaları için kurulan Genç İHH Birimi Lise gönüllüleri Ulu Camide sabah namazında buluştular.
Türkiye genelinde gerçekleşen etkinlikte İdlib'de şehit olan askerlerimiz için dua edildiği bildirildi.

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şenol Korkmaz, şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek etkinlik hakkında bilgi verdi. Bir devletin ancak değerlerine sahip gençlerle ayakta kalabileceğinden söze başlayan Korkmaz, 5 yaştan 25'ine kadar İHH Çocuk, Ortaokul, Lise, Üniversite ve Çalışan Gençlik birimleri başlıkları ile faaliyetler yürüttüklerini vurguladı.

Namaz sonrası geleneksel hale gelen çorba ikramı yapıldı. Akabinde misafir konuşmacı Ahmet Kavurmacıoğlu'nun namaz sonrası gençlere İslam'da Şehitlik Nedir? konulu sohbetinde, ülkemizin her alanda güçlü olması için tüm meslek gruplarında en başarılı insanların Müslümanlardan çıkması gerektiğini vurguladı. Bir Müslümanın ancak insanlığın yararına icat ve hizmetler yapması gerektiğine vurgu yapan Kavurmacıoğlu, gençlerin şimdiden büyük hedeflerle geleceğe hazırlanmalarını tavsiye etti. Gençlere İslam tarihinden önemli isimlerden örnek veren Kavurmacıoğlu, kendilerini Allah'ın emrettiği örnek Müslümanlar olarak yetiştirmelerinin hem dünya hem de ahiretleri için doğru olacağını söyledi ve hepsine başarılar diledi.

Misafir konuşmacı Ahmet Kavurmacıoğlu'na teşekkür eden Aksaray İHH Başkanı Şenol Korkmaz, ayda bir gerçekleşen sabah namazı buluşmalarının devam edeceğini, bununla birlikte gençlerin her haftasonu bir araya gelerek sosyal faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirtti. Korkmaz, her yaş grubuna uygun birimlerin hizmet ettiğini ve herkesin gençlik çalışmalarına dahil olabileceklerini sözlerine ekledi. 



Anahtar Kelimeler: şehitlerimiz buluştu
Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri