Gençlik ve Tarım Kampı üyeleri tarla ve mandıraları ziyaret etti

Gençlik ve Tarım Kampı üyeleri tarla ve mandıraları ziyaret etti

Aksaray | Aksaray haber | aksarayhaber68 | Aksaray son dakika | Aksaray haberleri |Son Dakika Aksaray Haberleri | gazete | Aksaray yerel haber | Haber Aksaray

Aksaray Valiliği öncülüğünde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Hasandağı Mesire Alanı Bozkurt Düzlüğünde gerçekleştirilen Gençlik ve Tarım Kampına 81 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden katılan toplam 120 öğrenci kampın 3. gününde tarla ve mandıralara indi.

Kent genelinde faaliyet göstere tarımsal alanlarda inceleme yapan öğrencilere Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan ve üreticiler eşlik etti.

Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav tarla ve hayvansal üretimin yapıldığı mandıralarda öğrencilere tarım ve hayvansal üretimi başından sonuna kadar her evresini anlatarak bilgiler verdi. Yonca tarlası, Ayçiçeği tarlası, hayvan üretim mandırası gibi yerleri gezen öğrencilere Aksaray’ın tarımsal potansiyeli ve Türkiye’deki konumu da anlatıldı.


Programa katılan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş ülkelerdeki tarımsal ve hayvansal üretimlerin önemine dikkat çekerek, “Tematik kamplar önemli ve önem veriyoruz, artmasını istiyoruz. Tarım temalı kamplara daha bir önem veriyoruz. Çünkü tarım ürünlerinin stratejik bir ürün olduğu dönemi yaşıyoruz. Üretimin, özellikle tarımsal üretimin ülkelerin geleceği açısından önemli üretimlerden bir tanesi, önemli değerlerden biri. Gençlerin tarıma olan ilgisini artması bizim açımızda önemli stratejik hedef. Tarımsal üretimde gençlerin elinin olmasını istiyoruz. Bu nedenle de tarım temalı kampları öncelikli kılıp destekliyoruz” şeklinde konuştu.


Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ise gençlerin ve tarımsal üretimin önemine değinerek, “Gençlerimize sahip çıktıkça, onları değerli kıldıkça önümüzdeki bütün karanlıkların aydınlanacağını göreceğiz. Onun için biz gençlerimize ne yaparsak azdır. Ama burada tarımı teorik olarak anlatabilirsiniz ama gençlerimizin eline bir yaba vermemiz lazım. Hayvanlar nasıl otlatılıyor? Süt alınıyor? Balya nasıl yapılıyor? Bu balyalar nasıl muhafaza ediliyor? Yani gençler bugün Aksaray’da Hasandağı’ndan tarlalara hızlı bir iniş yaptılar. Artık şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki, bundan sonraki süreçte Türkiye’nin kamp merkezi Aksaray olacak. Bunda sonraki kampımızda inşallah kariyer kampı olacak. Tematik kamplar yapmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Ege Üniversitesi Ziraat Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Betül Atalay (21), “Ege Üniversitesi Ziraat Mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim. 3 gündür Aksaray Hasandağı’nda tarım ve gençlik kampındayız. Öğrendiğimiz birçok bilgi ve deneyim oldu. Aksaray’ın tarımda başkent olduğunu daha yakından görmüş ve incelemiş olduk. Hem yonca üretiminde hem süt çiftçiliği açısından geliştiğini gördük. Bizim için çok güzeldi” dedi.



Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri