Geometriyi sevdirmek için düzenlenen proje başladı

Geometriyi sevdirmek için düzenlenen proje başladı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

GEOMETRİYİ SEVDİRMEK İÇİN DÜZENLENEN PROJE BAŞLADI

/resimler/2019-7/1/1640533151710.jpg

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, matematik ve geometri derslerinin genelde öğrencilerin korktuğu dersler olduğunu ve bu algıyı değiştirmek gerektiğini belirterek, bu iki alanın hayat içeresindeki olgu ve olaylar arasında bağlantı kurabilmek için büyük önem arz ettiğini söyledi.

/resimler/2019-7/1/1641397658301.jpg

ASÜ Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen ve TÜBİTAK´ın desteklediği ?Geometri Okulu? isimli projenin açılış töreninde konuşan Şahin, etkinliği önemli bulduklarını belirtti. Daha önce, kütüphanesini tefriş ettikleri bir ilkokulda, matematiği sevdirmekle alakalı bir çalışma yaptıklarını anımsatan ASÜ Rektörü, ?Matematik ve geometri genelde öğrencilerin çok sevmediği, belki de korktuğu dersler arasında. Bu derslerin neden sevilmediğini sorgulamak gerekiyor. Bir yerlerde işler istemediğimiz şekilde gidiyor ve öğrencilerle bu dersler arasında bir mesafe oluşuyor. Biz, bu dersleri sevdirmek istiyoruz. Matematik ve geometriyle öğrencilerin arasının iyi olması gerekiyor, çünkü öğrencilerimiz geleceğin büyük insanları olacaklar. Matematik ve geometri, birbiriyle ilişki kurmak istediğimiz değişik olgu ve olaylar arasında bağlantı kurmayı kolaylaştırmaktadır. Bu proje ile öğrencilerimiz, hiç ummadıkları bir boyuta geçeceklerdir? dedi. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgül Keleş ise matematik ve geometrinin zor olduğuna dair genel bir kanı olduğunu vurgulayarak, bunun değişebileceğini belirtti. Törenin son konuşmasını yapan Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Feride Özyıldırım Gümüş de, matematiğin korkulu yüzü gibi görünen ama aslında en zevkli tarafı olan geometriyi, eğlenceli şekilde tanıtmak amacında olduklarını kaydederek, bu kapsamda yaratıcı drama, dijital dünya, origami, geometrik şekillerin inşası, oyun, kodlama ve teknoloji gibi alanlarda eğitimler verileceğini söyledi.

/resimler/2019-7/1/1641199976995.jpg

Beş gün sürecek projede, farklı üniversitelerden eğitmenler ve uzmanlar, beş farklı okuldan 24 yedinci sınıf öğrencisine eğitimler verecek.



Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri