26° / 9.8°

Göç İdaresi Başkanlığı'ndan 'Yunanistan sınırına duvar' açıklaması

Göç İdaresi Başkanlığı'ndan 'Yunanistan sınırına duvar' açıklaması

 Göç İdaresi Başkanlığı
Tarih: 06.03.2025 20:16 Güncelleme: 06.03.2025 20:16

Olgay GÜLER/ EDİRNE, (DHA)- GÖÇ İdaresi Başkanlığı'ndan Yunanistan sınırına yapılacak duvarla ilgili yapılan açıklamada, "Sınırlarda alınan güvenlik tedbirleri; terör faaliyetlerinin önüne geçilmesi, düzensiz göç hareketleri ile göçmen kaçakçılığı da dahil her türlü kaçakçılıkla mücadele edilmesi, ülkemizde suç işleyerek yurtdışına yasa dışı yollarla kaçmaya çalışan şüphelilerin yakalanması için elzemdir" denildi.

Edirne Valisi Yunus Sezer, salı günü asayiş toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye-Yunanistan sınırına 8,5 kilometre uzunluğunda duvar yapılacağını açıkladı. Vali Sezer, "Hudut hattında alınan çalışmalarımız; 325 kilometrelik hudut yollarımızın iyileştirilmesi, yapımıyla ilgili çalışmaları geçen yıl eylül ayı itibarıyla bitirmiştik. Bu sene hem elektro optik kulelerin yapılması hem de diğer tedbirlerin alınması noktasında İçişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'mızın destekleriyle devam ettiriyoruz. Bu sene Batı sınırımızda ilk kez fiziki sınır güvenlik tedbirlerini gerçekleştireceğiz, fiziki duvarlar yapacağız. Malumunuz sadece devriye yolları vardı. Artık devriye yollarını tamamladık ve doğu sınırında olduğu gibi, fiziki belli oranda çit ve duvar yapımını da bu sene yapacağız. Şu anda ihalesini yaptık, onlar da devam ediyorlar. Batı sınırında da ilk kez fiziki güvenlik tedbirlerini, sınırda almış olacağız" dedi.

Duvarın ilk etapta 8,5 kilometre olacağını kaydeden Sezer, "Şu an itibarıyla biraz ödenek durumuna bağlı ama; 8,5 kilometre başlangıç aşaması planlıyoruz. Tüm sınır belki ileriki dönemlerde olacak. Başlangıç itibarıyla böyle bir çalışma olacak. İçişleri Bakanlığı Sınır Yönetimi Genel Müdürlüğü'müzün destekleriyle devam eden bir çalışma. Yunanistan sınırından başladık, inşallah ileriki dönemde duruma göre devam edecek gibiyiz" diye konuştu.

Göç İdaresi Başkanlığı’ndan Yunanistan sınırına yapılacak duvarla ilgili açıklama yapıldı. 'Edirne-Yunanistan sınır hattında fiziki engel sistemleri için başlatılan çalışmalara ilişkin gerçek dışı iddialar hakkında basın açıklaması' başlığında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizin sınır güvenliği, hem ülkemizin güvenliğinin hem de göç yönetimimizin en önemli unsurlarından biridir. Ülkemiz sınırları Entegre Sınır Yönetimi anlayışıyla ilgili tüm bakanlıkların ve bağlı birimlerin üstün koordinasyonu ile korunmaktadır. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığımıza bağlı Sınır Yönetimi Genel Müdürlüğümüz de sınırlarımızdaki fiziki ve teknolojik tedbirlerin en üst düzeye çıkarılması için kararlılıkla çalışmaktadır. Sınırlarda alınan güvenlik tedbirleri; terör faaliyetlerinin önüne geçilmesi, düzensiz göç hareketleri ile göçmen kaçakçılığı da dahil her türlü kaçakçılıkla mücadele edilmesi, ülkemizde suç işleyerek yurtdışına yasa dışı yollarla kaçmaya çalışan şüphelilerin yakalanması için elzemdir. Yürütülen kararlı ve etkin çalışmalar sonucunda sadece Edirne-Kırklareli sınır hattında ve sınır kapılarında 1 Ocak 2024 tarihinden bu yana 887 göçmen kaçakçısı organizatörü, 652 terör örgütü mensubu (FETÖ, PKK/KCK) ve 765 adli suçlardan (kasten adam öldürme, uyuşturucu vb. hapis cezası almış olan) olmak üzere toplam 2 bin 304 şahıs yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalanmıştır. Sınırlarımız, uzman personelimiz tarafından fiziki ve teknolojik sistemlerin desteğiyle sürekli izlenmektedir. Milli menfaatlerimiz doğrultusunda tespit edilen ihtiyaçların karşılanması için gerekli planlama hızla yapılmaktadır. Arazi şartları, yol durumu ve risk algısına göre fiziki engel tipleri ve yükseklikleri değişebilmektedir. Fiziki engel sistemleri, kule, kamera vb. diğer güvenlik sistemleriyle desteklenmektedir. Bu doğrultuda doğu ve güney kara sınırlarımızda yapılan fiziki engel sistemlerinin yükseklikleri, genel olarak 3 metre 4 metrelik beton bloklar üzerine panel çit imalatı yapılmak suretiyle toplam 4 metre- 6,5 metreye ulaşmaktadır. Edirne-Yunanistan sınır hattında da risk değerlendirmeleri yapılmış ve 1 metrelik beton blok üzerine, 2 metrelik panel çit şeklinde fiziki engel sistemleri için çalışmalar başlatılmıştır. Ayrıca kesintisiz ve kararlı bir şekilde uygulanan Düzensiz Göçle Mücadele Stratejimiz kapsamında; kaynak ülkelerdeki çalışmalar, sınırlarımızda alınan sıkı tedbirler, ülke içerisinde aralıksız devam eden denetim ve operasyonlar ile etkin bir şekilde yürütülen sınır dışı işlemleri sayesinde ülkemiz; düzensiz göç rotası olmaktan ve düzensiz göçe hedef olmaktan çıkmıştır. 19 Temmuz 2023’te hizmete aldığımız ve sayılarını hızla 270’ye çıkardığımız Mobil Göç Noktası Araçlarımız ile yapılan kimlik kontrollerinde ilk üç ayda her 100 yabancıdan 74.5’i düzensiz göçmen çıkarken bu oran, yüzde 2.7’ye düşmüştür. Milli menfaatlerimiz, hukuk, insan hakları ve medeniyet değerlerimiz doğrultusunda düzensiz göç ve göçmen kaçakçılarıyla mücadele etmeye; sınır güvenliği yatırımları yapmaya kararlılıkla devam edeceğiz."

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9404,89%1,12
  • DOLAR

    39,84% 0,32
  • EURO

    46,74% 0,42
  • GRAM ALTIN

    4197,30% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6738,60% -1,07
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Bursa’da zincirleme kaza: 4 yaralı
Ankara'da kız isteme tartışmasında tabancayla vurulan polis memuru hayatını k...
Anadolu Otoyolunda TIR, minibüse çarptı: 7 yaralı
Samsun’da iki otomobil kafa kafaya çarpıştı; 5 yaralı
İstanbul - Bahçelievler’de alev alev yanan otomobil kullanılamaz hale geldi
İzmir'de 2 ayrı noktada orman yangını (8)
İstanbul - Avcılar'da hafif ticari aracın direğe çarptığı anlar kamerada; 3 y...
Fatih Erbakan: Yaşanabilir Türkiye'yi Yeniden Refah iktidarında hep birlikte ...
Sakarya'da metrobüs hattı 1'inci etabı tamamladı, test seferleri başladı
Adana'da restoran sahibinin, müşteriyi Heimlich manevrasıyla kurtardığı anlar...
Antalya’da orman yangını (2)
Antalya'da orman yangını / Ek fotoğraflar
Giresunspor Yönetim Kurulu'nda görev dağılımı yapıldı
İzmir'de 2 ayrı noktada orman yangını (7)
Mersin'de Göksu Deltası Kuş Cenneti’nde sazlık yangını

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Antalya’da orman yangını (2)

Antalya'da orman yangını / Ek fotoğraflar

Giresunspor Yönetim Kurulu'nda görev dağılımı yapıldı

İzmir'de 2 ayrı noktada orman yangını (7)

Mersin'de Göksu Deltası Kuş Cenneti’nde sazlık yangını

Kardeşi tarafından tabancayla öldürüldü

Mardin’de örtü yangını (3)

İznik Gölü'nde botta mahsur kalan turist kurtarıldı

Bursa'da 50 dönüm buğday ekili tarla yandı

Beşiktaş, David Jurasek transferini açıkladı

Mersin'de orman yangını

Manisa'daki orman yangını 2'nci gününde (3)

Beşiktaş yeni sezon hazırlıklarına devam etti

İstanbul - Esenyurt‘ta cesedi bulunan kişinin borsada para kaybettiği için kredi çektiği...

Aksaray'da kum fırtınası zincirleme kazaya neden oldu: 11 yaralı

İstanbul - Şile'de cankurtaranların uyarılarına aldırmadan denize girmeye devam ettiler

Antalya'da orman yangını

Aydın'da tarım arazisinde yangın; 15 hektar zeytinlik zarar gördü

Ünlüler, 99. Gazi Koşusu’nu Hipodrom.com locasından izledi

Sakarya'da çıkıp Bilecik’e sıçrayan orman yangını 3’üncü gününde (4)

Depremde annesi ve kardeşini kaybeden Dicle, piyano yarışmasında bestesiyle birinci oldu