22.1° / 12°

Gönüllü makinist, açtığı gazoz kapağı gözüne isabet etmesi sonucu yaralandı

Gönüllü makinist, açtığı gazoz kapağı gözüne isabet etmesi sonucu yaralandı

Gönüllü makinist, açtığı gazoz kapağı gözüne isabet etmesi sonucu yaralandı
Tarih: 16.03.2025 15:42

Yusuf YILDIZ- Eser PAZARBAŞI/ADANA, (DHA)- ADANA'da yaşayan gönüllü makinist Sabri Şenevi (66), kendi belgeselinin gösterimi sırasında misafirleri için açtığı gazoz kapağının gözüne isabet etmesi sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Şenevi, "Daha önce de sinema gösterimi sırasında küçük kazalar yaşadım, alnıma isabet eden bir darbe sonucu kanama olmuştu ama bunlar beni durduramaz" dedi.

Kendi evine kurduğu eski sistem sinema makineleriyle Yeşilçam'ın yazlık sinema kültürünü yaşatmaya devam eden emekli sinema emekçisi ve gönüllü makinist Sabri Şenevi, 10 Mart’ta Adana Yazarlar Evi’nde düzenlenen bir etkinliğe katıldı. Etkinlikte, yönetmen Hüseyin Baltacı'nın çektiği Şenevi’nin hayatını konu alan 'Sinemacı Sabri' adli belgeselin gösterimi yapıldı. Bu sırada misafirlerine gazoz ikram etmek isteyen Sabri Şenevi'nin kaşıkla açtığı gazoz kapağı sol gözüne isabet etti. Görme kaybı yaşayan Şenevi ambulansla Çukurova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Sabri Şenevi'nin sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi.

'GECE GÖZÜM TAMAMEN KAPANDI'

Hastane yatağında yaşadığı kazayla ilgili konuşan Şenevi, "Benim adımı taşıyan belgeselin ardından Metin Erksan’ın ‘Kuyu’ filmini izletecektik. Programın bir parçası olarak izleyicilere gazoz dağıtmayı planlamıştık. Tam bu sırada gazozları dağıtmak için açmaya başladım. İlk şişeyi açtım, patlamadı, onu başka birine verdim. Daha sonra sorumlu kişiye yönelerek ikinci şişeyi açmaya çalıştım. Ancak ikinci gazozu kaşıkla açarken aniden patladı. Gazozun kapağı büyük bir basınçla gözüme çarptı. O an çok büyük bir ağrı hissetmedim ama gözüm puslu görmeye başladı. Film gösterimi devam etti ve ben de gösterime devam ettim. Ancak görme yetim giderek azalıyordu. Gece olduğunda gözüm tamamen kapandı ve hiçbir şey göremez hale geldim. Çukurova Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındım. Burada tedavi sürecim başladı, damlalar verildi. Zamanla gözüm yavaş yavaş açılmaya başladı ama hala bulanık görüyorum. Doktor, gözümde kan toplanması olduğunu ve damlalarla bu durumun düzeleceğini söyledi. Bir ay içinde görme yetimin tamamen düzeleceğini umuyoruz. Bu süreçte herhangi bir ameliyat olmadım, ilaç tedavisi aldım” diye konuştu.

'GEÇMİŞTE ALNIMA İSABET ETMİŞTİ'

Sabri Şenevi, geçmişte de başına böyle bir olayın belirterek, "Daha önce de sinema gösterimi sırasında küçük kazalar yaşadım, alnıma isabet eden bir darbe sonucu kanama olmuştu ama bunlar beni durduramaz. 'Can çıkmayınca huy çıkmaz' derler ya, ben de film gösterimlerine devam edeceğim. İnşallah gözüm tamamen iyileşir ve sinema tutkumdan ödün vermeden yoluma devam ederim" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    10840,6%1,05
  • DOLAR

    36,67% 0,11
  • EURO

    39,94% 0,17
  • GRAM ALTIN

    3527,49% 0,32
  • Ç. ALTIN

    5669,37% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Bakan Yerlikaya: Edirne’de 1 hafta içinde yurt dışına kaçmaya çalışan 25 şüph...
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kadıoğlu, ABD'de tatbikat unsurlarını ince...
Aydın'da orman yangını (2)
Bakan Bak, Atıcılık Milli Takımı’nı kabul etti
Edirne'de sağanak etkili oldu(2)
Eşini, kızlarına ve kendisine şiddet uyguladığı için öldürmüş (2)
Gebze'de çapraz ateşle öldürülen Bayram, toprağa verildi
İstanbul-Sarıyer'de metruk kulübe alev alev yandı; yeşillik alana sıçrayan ya...
İstanbul - Küçükçekmece'de yağmur sonrası çift gökkuşağı
DEM Partili Hatimoğulları: Bayramdan sonra Sayın Cumhurbaşkanıyla görüşme ger...
Gemi imalatı yapılan fabrikada yüksekten düşen işçi ağır yaralandı
Aydın'da Nazilli’de orman yangını
Çapraz ateşe tutularak öldürüldü
Bursaspor'da teknik direktör Batalla ile yollar ayrıldı
Ambulansta kaçak göçmen yakalandı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Gemi imalatı yapılan fabrikada yüksekten düşen işçi ağır yaralandı

Aydın'da Nazilli’de orman yangını

Çapraz ateşe tutularak öldürüldü

Bursaspor'da teknik direktör Batalla ile yollar ayrıldı

Ambulansta kaçak göçmen yakalandı

AB’den Rusya açıklaması

Bakanlıktan CHP'li Salıcı'nın iddialarına yalanlama

İstanbul- Beyoğlu'nda İETT otobüsü kaza yaptı, yol trafiğe kapandı -1

Kaza yaptı, otomobiliyle kaçmaya çalışırken ortalığı birbirine kattı

CHP'li Yücel: Emekli maaşları insani bir seviyeye getirilmeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Kütüphane'yi ziyaret etti

Bolu'daki yangın sonrası 34 konaklama tesisinin faaliyeti durduruldu, 8’nin ruhsatı ipta...

DEM Parti heyetinden, AK Parti grubuna ziyaret

İstanbul- Esenyurt'ta 9 gündür kayıp olarak aranıyordu; cansız bedeni Arnavutköy'de bulu...

Nusaybin’de cami inşaatının iskelesi çöktü: 2 işçi ağır yaralı

Polisten motosiklet sürücüsüne: Buna ceza yazmazsam gece gözüme uyku girmez

Suriye'de kalp krizinden hayatını kaybeden uzman çavuş Afyon'da toprağa verildi

Milli sporcudan farkındalık için buz altı dalışı

Edirne'de sağanak etkili oldu

AB, Ukrayna'ya 3,5 milyar avro yardımda bulunacak

Tek teker üzerinde motosiklet kullanan 2 sürücü yakalandı