Gönüllü annelerden İdlib'e şefkat çıkarması

Gönüllü annelerden İdlib

Aksaray | Aksaray haber | aksarayhaber68 | Aksaray son dakika | Aksaray haberleri |Son Dakika Aksaray Haberleri | Aksaray gazete | Aksaray yerel haber | Haber Aksaray

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Kadın Kolları Gönüllüleri İdlib'deki hayatı anne gözüyle görüp, yardım çalışmalarını yerinde incelemek maksadıyla iki günlük bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Aksaray İHH Başkanı Şenol Korkmaz liderliğinde gerçekleşen ziyarette çoğunlukla yetim çocuklar ve ihtiyarlarla vakit geçirildiği bildirildi.
Aksaray İHH Kadın Kolları Başkanı Leyla Eser, İHH'nın bölgede çok kaydadeğer hizmetler sunduğunu görmekten gurur ve mutluluk duyduklarını ifade etti.

ATME KAMPI
İlk ziyaretin Atme kampına yapıldığını belirten yetkililer, derme çatma çadırlarda geçen 10 yılın başta kadın ve ihtiyarları psikolojik olarak derinden yıprattığını gördüklerini belirttiler.
Yapılan yardımların bu minvalde hayati önem taşıdığını bir kez daha vurguladılar.

BRİKET EV PROJESİ
İHH'nın başlattığı ve akabinde devlet ve sivil toplum kuruluşlarının da uyguladığı briket ev projesinin başta yetim, engelli ve ihtiyar aileler olmak üzere mağdur Suriyeliler için büyük bir iyilik olarak kabul edildiğini duymaktan çok bahtiyar olduklarını dile getiren yetkililer, Türkiye'den gönderilen yardımların titizlikle ve koordineli bir şekilde mağdurlara dağıtıldığına dair şahitliklerini ifade ettiler.

YETİMLERİ SEVİNDİRDİLER
Ziyaretlerde özellikle yetimlerle çok yakından ilgilenen gönüllü anneler, Türkiye'den götürdükleri hediyeler ile çocukların acı hatıralarını bir nebze unutturduklarını söylediler. 10 Yıl boyunca bölgede İnsani Yardım adı altında misyoner, organ mafyaları, insan tacirleri, vb şer odaklarının birçok çocuğun hayatını kararttıklarını ailelere yapılan ziyaretlerde öğrenen gönüllüler İHH yetim projesinin ne kadar büyük bir hayra vesile proje olduğunu bir kez daha vurgulayıp, herkesin en az bir yetime hami olmasının gerektiğini hatırlattılar.

TEDAVİ MERKEZLERİ
Savaşta bir uzvunu kaybeden veya vaktinde müdahele edilmemesi nedeniyle bedensel engel durumunda olan binlerce mağdur için hizmet veren ortez, protez ve Fizyoterapi merkezlerini gezen Aksaray İHH Kadın Kolları gönüllüleri çok pahalı olan tedavilerin yurtdışındaki vakıfların katkılarıyla karşılandığını, insanların ücretsiz tedavi olduklarını belirttiler.

ZEKAT, GIDA VE KIYAFET YARDIMLARI
Ziyaretlerde Aksaray'dan gönderilen yardımların dağıtımında da bulunan iyilik ekibi, Aksaray'lı hayırseverlerin emanet ettikleri zekatları da yetim ve engelli ailelere dağıttılar.

İHH YETİM KÖYLERİ
İHH'nın bölgede yetimlere özel köyler inşaa ettiğini belirten yetkililer, annelerin bu hususta hayırseverlere çok dua ettiklerini ve gerçekten duayı hak edecek büyük hizmetlere şahit olmaktan dolayı gurur duyduklarını sözlerine eklediler.

REYHANLI EĞİTİM KÖYÜ
Dünyanın en modern eğitim köyü olarak tanımlanan ve içinde 990 yetimin yaşadığı eğitim köyünde okul, cami, spor alanları, hobi bahçeleri, bakkal, kuaför, vb her hizmetin sunulduğunu gören gönüllüler çocuklar adına çok mutlu olduklarının belirttiler. Modern ekmek fırınında yapılan ekmeklerin her gün istisnasız binlerce aileye ulaştırıldığını ve bu bağlamda Suriye'de barış tesis edilene kadar yardımların devam etmesi gerektiğini sözlerine eklediler.

Sonuç olarak, kendi vatan topraklarında vatansızlığı yaşayan dört milyon insanın Suriye'de barış tesis edilene kadar devam etmesi gerektiğini vurgulayan Aksaray İHH Kadın Kolları Başkanı Leyla Eser, "Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin." duasıyla sözlerine son verdi.



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri