25.1° / 10.7°

Gönüllü annelerden İdlib'e şefkat çıkarması

Aksaray | Aksaray haber | aksarayhaber68 | Aksaray son dakika | Aksaray haberleri |Son Dakika Aksaray Haberleri | Aksaray gazete | Aksaray yerel haber | Haber Aksaray

Gönüllü annelerden İdlib
Tarih: 09.04.2021 10:37

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Kadın Kolları Gönüllüleri İdlib'deki hayatı anne gözüyle görüp, yardım çalışmalarını yerinde incelemek maksadıyla iki günlük bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Aksaray İHH Başkanı Şenol Korkmaz liderliğinde gerçekleşen ziyarette çoğunlukla yetim çocuklar ve ihtiyarlarla vakit geçirildiği bildirildi.
Aksaray İHH Kadın Kolları Başkanı Leyla Eser, İHH'nın bölgede çok kaydadeğer hizmetler sunduğunu görmekten gurur ve mutluluk duyduklarını ifade etti.

ATME KAMPI
İlk ziyaretin Atme kampına yapıldığını belirten yetkililer, derme çatma çadırlarda geçen 10 yılın başta kadın ve ihtiyarları psikolojik olarak derinden yıprattığını gördüklerini belirttiler.
Yapılan yardımların bu minvalde hayati önem taşıdığını bir kez daha vurguladılar.

BRİKET EV PROJESİ
İHH'nın başlattığı ve akabinde devlet ve sivil toplum kuruluşlarının da uyguladığı briket ev projesinin başta yetim, engelli ve ihtiyar aileler olmak üzere mağdur Suriyeliler için büyük bir iyilik olarak kabul edildiğini duymaktan çok bahtiyar olduklarını dile getiren yetkililer, Türkiye'den gönderilen yardımların titizlikle ve koordineli bir şekilde mağdurlara dağıtıldığına dair şahitliklerini ifade ettiler.

YETİMLERİ SEVİNDİRDİLER
Ziyaretlerde özellikle yetimlerle çok yakından ilgilenen gönüllü anneler, Türkiye'den götürdükleri hediyeler ile çocukların acı hatıralarını bir nebze unutturduklarını söylediler. 10 Yıl boyunca bölgede İnsani Yardım adı altında misyoner, organ mafyaları, insan tacirleri, vb şer odaklarının birçok çocuğun hayatını kararttıklarını ailelere yapılan ziyaretlerde öğrenen gönüllüler İHH yetim projesinin ne kadar büyük bir hayra vesile proje olduğunu bir kez daha vurgulayıp, herkesin en az bir yetime hami olmasının gerektiğini hatırlattılar.

TEDAVİ MERKEZLERİ
Savaşta bir uzvunu kaybeden veya vaktinde müdahele edilmemesi nedeniyle bedensel engel durumunda olan binlerce mağdur için hizmet veren ortez, protez ve Fizyoterapi merkezlerini gezen Aksaray İHH Kadın Kolları gönüllüleri çok pahalı olan tedavilerin yurtdışındaki vakıfların katkılarıyla karşılandığını, insanların ücretsiz tedavi olduklarını belirttiler.

ZEKAT, GIDA VE KIYAFET YARDIMLARI
Ziyaretlerde Aksaray'dan gönderilen yardımların dağıtımında da bulunan iyilik ekibi, Aksaray'lı hayırseverlerin emanet ettikleri zekatları da yetim ve engelli ailelere dağıttılar.

İHH YETİM KÖYLERİ
İHH'nın bölgede yetimlere özel köyler inşaa ettiğini belirten yetkililer, annelerin bu hususta hayırseverlere çok dua ettiklerini ve gerçekten duayı hak edecek büyük hizmetlere şahit olmaktan dolayı gurur duyduklarını sözlerine eklediler.

REYHANLI EĞİTİM KÖYÜ
Dünyanın en modern eğitim köyü olarak tanımlanan ve içinde 990 yetimin yaşadığı eğitim köyünde okul, cami, spor alanları, hobi bahçeleri, bakkal, kuaför, vb her hizmetin sunulduğunu gören gönüllüler çocuklar adına çok mutlu olduklarının belirttiler. Modern ekmek fırınında yapılan ekmeklerin her gün istisnasız binlerce aileye ulaştırıldığını ve bu bağlamda Suriye'de barış tesis edilene kadar yardımların devam etmesi gerektiğini sözlerine eklediler.

Sonuç olarak, kendi vatan topraklarında vatansızlığı yaşayan dört milyon insanın Suriye'de barış tesis edilene kadar devam etmesi gerektiğini vurgulayan Aksaray İHH Kadın Kolları Başkanı Leyla Eser, "Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin." duasıyla sözlerine son verdi.

  • BIST 100

    10189%1,08
  • DOLAR

    39,89% 0,29
  • EURO

    47,05% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4308,01% 0,32
  • Ç. ALTIN

    6823,45% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Bakan Yumaklı: Son bir haftada 624 yangın çıktı
DMM'den orman yangınlarıyla ilgili açıklama
Kayseri'de otomobil, sulama kanalına uçtu: 1 yaralı
İstanbul - Bağcılar'da, arıza nedeniyle emniyet şeridinde duran taksiye çarpa...
Zara, merhum sanatçı Volkan Konak için 'Al ömrümü' şarkısını seslendirdi
Bursa'da firari 2 hükümlü yakalandı
Ödemiş'teki orman yangını 2'nci gününde: 2 ölü (6)
Otomobil ile çarpışan motosiklet sürücüsü ağır yaralandı
İstanbul - Sarıyer’de denizde erkek cesedi bulundu
Elmira Yasin, U20 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda üçüncü oldu
U20 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Ayşe Erkan bronz madalya kazandı
Tatil için gittiği Yalova'da denize giren 6 yaşındaki çocuk boğuldu
Gökyüzünde süzülen leylek dron kamerasında
Bulgaristan'da silah fabrikasında patlama: 1 ölü
TBMM Genel Kurulu'nda 'usul' tartışması

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

U20 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Ayşe Erkan bronz madalya kazandı

Tatil için gittiği Yalova'da denize giren 6 yaşındaki çocuk boğuldu

Gökyüzünde süzülen leylek dron kamerasında

Bulgaristan'da silah fabrikasında patlama: 1 ölü

TBMM Genel Kurulu'nda 'usul' tartışması

İzmir Buca'da orman yangını (4)

Kocaeli'de alacak verecek kavgasında baba-oğul öldürüldü (2)

Bakan Yerlikaya, 'Yas-ı Matem Oruç Açma Lokması' programına katıldı

Zonguldak Milletvekili Ertuğrul’un babası toprağa verildi

Kapadokya At ve Atçılık Kültürü Festivali başladı

İzmir Buca'da orman yangını (3)

Kremlin'den Putin ve Trump görüşmesine ilişkin açıklama

Kocaeli'de alacak verecek kavgasında baba-oğul öldürüldü

Zelenskiy: Gerçek barış istiyoruz

İzmir'deki orman yangını 2'nci gününde (7)

Milli yüzücü Kuzey Tunçelli, üst üste 3’üncü kez Avrupa gençler şampiyonu

İzmir'deki 'yolsuzluk' operasyonu şüphelilerinden bazıları sağlık kontrolünden geçirildi

Otomobille takla atıp şarampole yuvarlandı, araçtan hafif sıyrıklarla çıktı

İzmir Buca'da orman yangını (2)

U20 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Sevim Akbaş’tan gümüş madalya

Sağlıkla ilgili düzenlemeleri içeren kanun teklifi komisyonda kabul edildi