28.6° / 13.8°

Gözüne takılan altın implantla, 41 yıl sonra rahat uyuyup rüya görmeye başladı

Gözüne takılan altın implantla, 41 yıl sonra rahat uyuyup rüya görmeye başladı

Gözüne takılan altın implantla, 41 yıl sonra rahat uyuyup rüya görmeye başladı
Tarih: 13.04.2025 14:59 Güncelleme: 13.04.2025 14:59

Batuhan KILIÇ/ESKİŞEHİR, (DHA)- ESKİŞEHİR’de 15 yaşındayken geçirdiği yüz felci sonrası göz kapağını kapatamadığı için baş ağrısı ve uykusuzluk sorunu yaşayan Ümmü Gülsüm Cihan (56), gözüne takılan 24 ayar altın implant sonrası rahat uyumaya başladı. Cihan, “41 sene sonra gözlerim kapanıyor ve çok güzel rüyalar görüyorum" dedi.

Eskişehir’de yaşayan Ümmü Gülsüm Cihan, 15 yaşında yüz felci geçirdi. Yaşadığı rahatsızlığın ardından yüzünde asimetri meydana gelen Cihan’ın ağız kenarında kas düşmesi oluşurken, sol gözünü de kapatamamaya başladı. 41 yıldır gözü açık bir şekilde uyumak zorunda kalan Cihan, uykusuzluk ve baş ağrısı şikayetlerinin yanı sıra hem fiziksel hem de psikolojik olarak zor yıllar geçirdi. Ablasının tavsiyesiyle Eskişehir Şehir Hastanesi’ne başvuran Cihan’ın, burada tedavisine başlandı. 6 Şubat’ta 5 saat süren operasyonla Cihan’ın gözüne 24 ayar altın implant yerleştirildi. Bu sayede gözünü kapatabilmesi sağlanırken, bacağından alınan yama derisiyle de yüzündeki simetri sağlanmaya çalışıldı.

’41 SENE SONRA GÖZLERİM KAPANIYOR VE ÇOK GÜZEL RÜYALAR GÖRÜYORUM’

Başarılı geçen ameliyatın ardından 4 gün sonra hastaneden taburcu edilen ve sağlığına kavuştuğunu söyleyen Cihan, yıllar sonra rahat uyuyabildiğini ve rüya görmeye başladığını belirtti. Yüz felci geçirdikten sonra yaşadıklarını anlatan Ümmü Gülsüm Cihan, yaşadığı fiziksel zorlukların yanı sıra kendisine yöneltilen sorulardan da sıkıldığını söyledi. Yapılan başarılı ameliyat sonrası özgüvenini geri kazandığını dile getiren Cihan, “Ben 14-15 yaşında bu hastalığı geçirdim. Sol tarafımda oldu. Elim de titreme başladı, ailem beni anlamadı, oyun yaptığımı zannettiler. Doktorlara gittik, hocaya götürdüler, hoca ‘Çarpılmışsın’ gibi bir şeyler söyledi. O günden beri de gözüm açık yatıyordum ve çok baş ağrım vardı. Zorlukları vardı çünkü gözüm kapanmıyordu, geceleri açık kalıyordu. Başım çok ağrıyordu. Gözüm açık uyuyordum. Sol tarafından baş ağrısı çekiyordum. Yüzümün sol tarafında, zayıfladığım için bir sarkma vardı. Herkes ne olduğunu soruyordu. ‘Ne oldu, bir şey mi var’ diyorlardı. Herkesten sıkılmıştım. Şu anda çok iyiyim. Geceleri gözüm kapanıyor, rahat uyuyorum. 41 sene sonra gözlerim kapanıyor ve çok güzel rüyalar görüyorum” diye konuştu.

‘YÜZ FELCİNİN TEDAVİSİ OLDUĞU ÇOK AZ BİLİNİYOR’

Operasyonu gerçekleştiren Eskişehir Şehir Hastanesi Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Yunus Çınar, altın implant ile yapılan tedaviye ilişkin bilgi verdi. Yüz felcinin tedavi edilmesi mümkün olan bir rahatsızlık olduğunu söyleyen Çınar, “Hastamızın şikayeti halk tarafından oldukça sık bir şekilde bilinen ve farkına varılan yüz felci ile ilgiliydi. Yüz felci sebebiyle hastamız gözünü kapatamıyordu. Bu, günlük hayat konforunu oldukça etkileyen bir şikayet ve bunun dışında ağız köşesinde bir düşme mevcuttu. Yüzünün sol ve sağ kısmında bir asimetrisi mevcuttu. Biz hastamıza gözündeki kapama şikayetini ortadan kaldırmak adına, altın implantasyonu ve bacağından aldığımız yama ile hem gözünü kapatmasına yardımcı olduk hem ağzının köşesini kapatmasına yardımcı olduk hem de sol ve sağ taraftaki simetriyi sağlamaya çalıştık. Hastamız bu problemi uzun yıllardır çekiyor. Yüz felci halk tarafından bilinse de yüz felcinin şikayetlerini ortadan kaldırmaya yönelik tedavilerin olduğu, çok az biliniyor. Biz plastik cerrahlar, şikayetleri çeşitli anlamlarda zayıflatacak ve ortadan kaldıracak tedavileri yapabiliyoruz. Bu ülkemizde yapılan bir ameliyat ama bizim hastanemizde ilk defa yapılan ameliyattı. Ameliyat yaklaşık 4,5-5 saat sürdü. Hastamız yaklaşık 4 gün sonra taburcu oldu" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
'Ferdi Zeyrek'in durumu düne göre aynı ama değişebilir'
Av tüfeği ile geyik avına 20 bin lira para cezası
Gaziantep- 2 otomobilin karıştığı kazada 1'i çocuk 5 kişi yaralandı /Video ek...
Altınordu'da Koray yokları oynadı
Trump yönetimi, Los Angeles'taki protestoya Ulusal Muhafızlar ile müdahale ed...
Yeni Malatyaspor'da Haşim Karadağ dönemi başladı
Bursa'da kayıp öğrenci Burak'ı arama çalışmaları 3'üncü gününde
Göztepe filesinde yeni menajer
Balık tutmak isterken ırmağa düşüp boğuldu
7 yıl önce öldürülen Kerem’in son görüntüsü ile vücudundaki darp izlerinin fo...
Tur minibüsü devrildi; 5 turist yaralandı
Devrilen motosikletin sürücüsü ağır yaralandı; kaza kamerada
Edirne - 30 yıldır çektiği yaban hayatı fotoğraflarıyla, geleceğe kaynak bıra...
Trabzon'daki selde kaybolmuştu; cansız bedeni bulundu
Otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü; kaza kamerada

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tur minibüsü devrildi; 5 turist yaralandı

Devrilen motosikletin sürücüsü ağır yaralandı; kaza kamerada

Edirne - 30 yıldır çektiği yaban hayatı fotoğraflarıyla, geleceğe kaynak bırakmaya hazır...

Trabzon'daki selde kaybolmuştu; cansız bedeni bulundu

Otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü; kaza kamerada

Bağcılar Belediyesi sporcuları, 2025 Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası’nda altın madalya k...

Endokrin uzmanından 'plastik' uyarısı: Hastalar çok daha fazla organ kanserleriyle karşı...

İstanbul - Beşiktaş'ta 'Mekanda eşime baktılar' diyerek döner bıçağıyla saldırdı; o anla...

Uzak Şehir fırtınası esti

Kocaeli - Bungalov tesisinde tartıştığı kişiyi vurdu /Video eklendi

Bayram tatili için geldi, bıçaklanarak öldürüldü

Karşıyaka'da Yıldırım yolcu

Kelle-paça ütücülerinin bayram mesaisi

Mersin'de tabiat parkında kaybolan kadın aranıyor

Beyin ölümü gerçekleşti, organları ile 3 hastaya umut oldu

Bayram dönüş yolunda 'uyku apnesi' uyarısı

‘Artan et ve tatlı tüketimi sağlık riski oluşturuyor’

Yangında hastaları tahliye için zamanla yarışan hemşire: Koşmak yetmedi, her saniye çok ...

Kemer'de haziranda doluluk yüzde 90'ı buldu

Bartın'da bahçeye gelen ayı görüntülendi

Yeni nesle radyoculuğu anlatmak için müze kurdu