Gülümse Park Açıldı

Gülümse Park Açıldı

Gülümse Park Açıldı

Aksaray Belediyesi’nin Paşacık Mahallesinde hayata geçirdiği Gülümse Park düzenlenen törenle birlikte hizmete açıldı. Parkın açılış kurdelasını davetlilerle birlikte kesen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, farklı oyun grupları ve zengin içeriğe sahip Gülümse Parkı’nda çocuklar kadar spor alanları ve yürüyüş parkuru ile yetişkinlerin istifade edebileceği belirtti.

Aksaray genelinde alt ve üst yapı başta olmak üzere kültür sanat etkinliklerinden fiziki yatırımlara ve sosyal projelere varıncaya kadar birçok projeye öncülük eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, çocukların ve gençlerin zihinsel, bilişsel ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlayacak ailelere rahat bir nefes aldıracak Gülümse Parkı projesini de tamamlandı.

Paşacık Mahallesinde bulunan 6 Bin 219 Metrekarelik alanda hayata geçirilen Gülümse Park zengin içeriği ile diğer parklardan farklı olarak dizayn edildi. İçerisinde çocuklar için eğlenceli ve geliştirici elma kurdu, zıp zıp trambolin gibi birçok oyun grubu, survivor parkurları, spor alanı, basketbol, futbol ve voleybol sahaları, yürüyüş yolları ve kamelyalar yer alıyor.

Hafta sonu düzenlenen tören ile hizmete açılan Gülümse Parkı’nın açılışına Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Şükrü Öztürk, ASÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Özçiftçi, Ticaret Odası Başkanı Cüneyt Göktaş, Ziraat Oda Başkanı Emin Koçak, Damızlık Süt Sığırı Birliği Başkanı Bekir Kayan, Minibüsçüler Oda Başkanı Veysel Öztürk, Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Bekir Kaya,  AK Parti teşkilat mensupları, Belediye Meclis üyeleri, mahalle muhtarları, STK başkanları, Paşacık mahalle sakinleri ve davetliler katıldı.

Açılış töreninde davetlilere hitaben bir konuşma yapan Başkan Dinçer, Gülümse Parkı’nın içeriğinden bahsetti. Aksaray’da ilk kez farklı konsepte hazırlanan Gülümse Parkı’nın Paşacık Mahallesi ve şehre farklı bir değer katacağını söyledi. Aksaray genelinde birçok noktada geniş alana sahip park yapımının sürdüğünü ifade eden Başkan Dinçer, “Göreve geldiğimiz süre içerisinde 24 adet parkı tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Şuan Fatih Mahallemizdeki Fatih Parkımızı yeniliyoruz kısa süre içerisinde tamamlayacağız. Kalanlarda Millet Bahçesi projemiz devam ediyor. Laleli Mahallemizde Latif Emekli Caddemize bir park yaptık ve tamamladık. Yakın zamanda oranında açılışını gerçekleştireceğiz. Belediyemiz imkânları doğrultusunda yeni parklar yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Şehir genelinde yapımı devam eden dinlenme ve oyun parklarda köklü bir değişikler yaparak yeni nesil park anlayışını uygulamaya devam edeceklerini açıklayan Başkan Dinçer, “Şehrimizde hayata geçirdiğimiz bütün yeni parklarımızda ve yenilediğimiz parklarımızda köklü bir değişiklik yapıyoruz. Modern oyun grupları ve spor aletleri ile parklarımızı daha kullanışlı hale getiriyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızdın bizden talebi olan parkların güvenli hale gelmesi için aydınlatma çalışmalarını da ihmal etmiyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Dinçer, yoğun ilgi ile karşılandığı parkta davetlilerin katılımı Gülümse Parkı’nın açılış kurdelasını kesti. Paşacık Mahalle Muhtarı Mustafa Gül, mahallerine böyle bir park kazandıran Başkan Dinçer’e mahalle sakinleri adına teşekkür etti. Başkan ve beraberindeki protokol üyeleri, açılan parkta incelemelerde bulundu. Başkan Dinçer, açılan park içerisindeki basketbol sahasında potaya ilk atışı yaptı, futbol sahasında kaleye şut çekti.  

Başkan Dinçer açılış törenine katılan herkese teşekkür ederek Gülümse Parkı’nın Aksaray’a hayırlı olmasını diledi.

 



Anahtar Kelimeler: Gülümse Açıldı
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri