25.1° / 10.7°

Hakkari'de Şehit Bebek ve Çocuk Oyuncak Kütüphanesi açıldı

Hakkari'de Şehit Bebek ve Çocuk Oyuncak Kütüphanesi açıldı

Hakkari
Tarih: 21.11.2024 18:33 Güncelleme: 21.11.2024 18:33

Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari), (DHA)- TERÖR örgütü PKK'nın katlettiği bebek ve çocuklar anısına hazırlanan 'Şehit Bebek ve Çocuk Oyuncak Kütüphaneleri' projesi kapsamında Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kütüphane oluşturuldu. Proje koordinatörlüğünü yapan İçişleri Bakan Müşaviri Hatice Atan, "Şırnak'ta 8 şehit bebek kütüphanesi kurduk. Hakkari'de de ilk oluyor" dedi.

Terör örgütü PKK'nın saldırılarında şehit olan çocukların isimlerinin yaşatılması için Yeşeren Gençlik Derneği tarafından proje hazırlandı. İçişleri Bakanlığı'nca onaylanan 'Şehit Bebek ve Çocuk Oyuncak Kütüphaneleri' projesi kapsamında Yüksekova ilçesi Yeni Mahalle'deki Mehmetçik ilk ve Ortaokulu binasının yan tarafındaki anaokulun bir sınıfı kütüphaneye çevrildi. Hizmete sokulan kütüphanenin açılışına; Vali Ali Çelik, İçişleri Bakan Müşaviri Hatice Atan, Yüksekova Kaymakamı Mustafa Akın, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları ve öğrenciler katıldı.

'ŞEHİTLERİMİZİ İÇİN 27 TANE KÜTÜPHANE AÇTIK'

Derneğin başkanlığını ve proje koordinatörlüğünü yapan İçişleri Bakan Müşaviri Hatice Atan, "Terör örgütü, 1990'lı yıllarda köy baskınlarıyla çoluk-çocuk demeden katliamlar yaptı. Şimdiye kadar dernek olarak şehit askerlerimiz, korucularımız ve sivil şehitlerimiz için 27 tane kütüphane açtık. Bundan sonra hedefimiz, şehit çocuk ve bebekler için kütüphaneler açmaktı. Hakkari, soğuk bir ilimiz. Havası, dağları, valisi ve insanı sıcak. Öyle bakıyoruz, öyle değerlendiriyoruz. Ankara'dan sizlere selam getirdim. Ülkemizin huzuru için gece-gündüz durmadan çalışan İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'nın hepinize selamlarını getirdim. Bu bölgede yıllarca kalleş terör örgütü, insanlarımızı katletti. Burada sıfır yaşında isimsiz şehit bebeklerimiz var, şehit denince akla hep şu geliyor; askerimiz, polisimiz ve kurucumuz geliyor. Bir şehit yakını olarak Şırnaklıyım. Bu insanların tek suçu; arkamızda şehitlerimizin kanıyla sulanmış o bayrağı sevmek, ülkesini, devletini sevmekti. Kendilerini korudukları için ne yazık ki bir gece ansızın o köylere baskınlar yapılıyor; kadın, çocuk, yaşlı demeden insanlarımız katledildi. Bu şehit kütüphanesinin hikayesi oradan başladı. Baktığımızda biz de dedik ki pilot 2 ilimizi seçtik. Biri Şırnak, diğeri de Hakkari. Şırnak'ta 8 şehit bebek kütüphanesi kurduk. Hakkari'de de ilk oluyor" dedi.

'HUZURUMUZ ŞEHİTLERİMİZ SAYESİNDE'

Hakkari Valisi Ali Çelik ise yapılan açılışın çok anlamlı olduğunu ifade ederek, "Bu topraklarda belki kurulduğu andan itibaren en huzurlu, en güvenli zaman dilimi, periyodunu çok şükür hep beraber yaşıyoruz. Burada güven ve huzur içinde devam ettiriyorsak, bunun en önemli nedeni hiç düşünmeden şehitlerimizin sayesindedir. Allah onlardan razı olsun. Emeği geçen dernek başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    10189%1,08
  • DOLAR

    39,89% 0,29
  • EURO

    47,05% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4308,01% 0,32
  • Ç. ALTIN

    6823,45% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Fatsa’da sağanak, su baskınına neden oldu
İzmir Ödemiş'teki orman yangını 3'üncü gününde
İzmir Buca'da orman yangını (5)
Uşak’ta meşelik yangını (2)
Bakan Yumaklı: Son bir haftada 624 yangın çıktı
DMM'den orman yangınlarıyla ilgili açıklama
Kayseri'de otomobil, sulama kanalına uçtu: 1 yaralı
İstanbul - Bağcılar'da, arıza nedeniyle emniyet şeridinde duran taksiye çarpa...
Zara, merhum sanatçı Volkan Konak için 'Al ömrümü' şarkısını seslendirdi
Bursa'da firari 2 hükümlü yakalandı
Ödemiş'teki orman yangını 2'nci gününde: 2 ölü (6)
Otomobil ile çarpışan motosiklet sürücüsü ağır yaralandı
İstanbul - Sarıyer’de denizde erkek cesedi bulundu
Elmira Yasin, U20 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda üçüncü oldu
U20 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Ayşe Erkan bronz madalya kazandı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Ödemiş'teki orman yangını 2'nci gününde: 2 ölü (6)

Otomobil ile çarpışan motosiklet sürücüsü ağır yaralandı

İstanbul - Sarıyer’de denizde erkek cesedi bulundu

Elmira Yasin, U20 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda üçüncü oldu

U20 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Ayşe Erkan bronz madalya kazandı

Tatil için gittiği Yalova'da denize giren 6 yaşındaki çocuk boğuldu

Gökyüzünde süzülen leylek dron kamerasında

Bulgaristan'da silah fabrikasında patlama: 1 ölü

TBMM Genel Kurulu'nda 'usul' tartışması

İzmir Buca'da orman yangını (4)

Kocaeli'de alacak verecek kavgasında baba-oğul öldürüldü (2)

Bakan Yerlikaya, 'Yas-ı Matem Oruç Açma Lokması' programına katıldı

Zonguldak Milletvekili Ertuğrul’un babası toprağa verildi

Kapadokya At ve Atçılık Kültürü Festivali başladı

İzmir Buca'da orman yangını (3)

Kremlin'den Putin ve Trump görüşmesine ilişkin açıklama

Kocaeli'de alacak verecek kavgasında baba-oğul öldürüldü

Zelenskiy: Gerçek barış istiyoruz

İzmir'deki orman yangını 2'nci gününde (7)

Milli yüzücü Kuzey Tunçelli, üst üste 3’üncü kez Avrupa gençler şampiyonu

İzmir'deki 'yolsuzluk' operasyonu şüphelilerinden bazıları sağlık kontrolünden geçirildi